GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Ce poate si ce NU poate sa faca astrologul?

FAPT DIVERS: pe 19 martie este ZIUA MONDIALA A ASTROLOGIEI.

 

Limite si restrictii in practica astrologica

Complexa constructie – astrologia! Fara indoiala, toate aceste etaje ale formarii astrologului ca personalitate complexa sunt parcurse in ani de munca, asemenea copilului ce trebuie sa parcurga – pana la maturitate – toate etapele de educatie. Odata format ca profesionist, astrologul invata din mers deontologia profesionala care il priveste direct, si, ca in orice meserie, exista si aici reguli scrise (si nescrise) pe care trebuie sa le respecte.

NU. Astrologul nu ia decizii in locul celui care ii cere sfatul, dar poate descrie realist tabloul de posibilitati care i se deschide in fata, cu bune si cu rele (pentru ca, sa nu uitam totusi, astrologia nu este o perpetua oda a frumusetii vietii, ci poate fi si o oglinda realista a erorilor, a alegerilor incorecte, a problemelor fiecaruia din noi).

DA. Astrologul poate da sfaturi, poate indica variante, poate accentua slabiciunile sau punctele forte, dar care nu vor suna niciodata a directii obligatorii de urmat.

NU. Astrologul nu obliga pe nimeni sa urmeze o anume cale – chiar daca poate fi cea mai buna – pentru ca rolul sau este doar de ghid, sfatuitor si nicidecum de comandant care spune „trebuie sa…!”. Fiecare individ are liberul arbitru la indemana pentru a-si alege directia de urmat.

DA. Astrologul poate doar sa atraga atentia asupra cailor gresite, dar niciodata nu dicteaza “nu”- uri sau “da”- uri ca litera de lege. Desigur, exista oameni care nu stiu sa aleaga, care asteapta ca altcineva sa decida in locul lor chiar si la cele mai banale probleme ale vietii, de aceea vor solicita parerea astrologului, dar asta nu ii da dreptul astrologului sa aleaga in locul celui in cauza.

NU. Astrologul nu judeca actiunile sau deciziile nimanui. Chiar daca va considera ca drumul ales de individ nu ar fi cel corect, nu are dreptul de a judeca deciziile sau actiunile acestuia.

Articolul continua mai jos.

 

RECOMANDAREA NOASTRĂ:
Curios sa discuti cu un astrolog?  Programeaza-ti ACUM discutia cu astrolog Acvaria

NU. Astrologul nu rezolva problemele oamenilor. Chiar daca majoritatea ajung la astrolog in momente de cumpana ale vietii lor, una din erorile cele mai frecvente ale acestora tine de ideea preconceputa ca astrologul ar detine si reteta solutionarii problemelor fiecaruia.

DA. Astrologul e doar un teoretician, deci poate explica ce anume a dus la declansarea problemei, poate descoperi originea lucrurilor, poate descrie de ce se intampla tocmai acum, poate descrie tendintele situatiei.

NU. Astrologul nu poseda antidotul, pastila sau potiunea magica in sertar, care readuce echilibrul sau rezolva problema ca prin minune.

DA. Solutiile pe care le poate oferi sunt pur teoretice, constau in alt punct de vedere decat al celui implicat, e acel ochi impartial din afara, deci tot ce poate oferi sunt propuneri de atitudine, reactii, directii, schimbari de stare – in general de natura psihologica – dar rezolvarea concreta a problemei depaseste atributiile sale.

NU. Astrologul nu intervine concret in viata nimanui. Nu actioneaza prin energii subtile asupra destinului pentru a face schimbari de directie, nu repara greseli prin ritualuri magice, nu rezolva aspecte care au declansat nefericirea individului, ci astrologia explica ceea ce a dus la situatia in cauza. Aici se pare ca s-a infiltrat si marea confuzie intre astrologie si magie. Spre deosebire de magie – de care majoritatea astrologilor se dezic cu fermitate – astrologia nu intervine cu nimic in viata individului.

DA. Interventia astrologului tine doar de informare. Omul pleaca mai informat de la astrolog, dar rezolvarea problemei tine numai de eforturile sale de a gasi solutiile optime.

NU. Astrologul nu ghiceste, ci traduce un cod de specialitate ce are la baza o componenta astronomica a acestei stiinte – mersul planetelor – si o componenta abstracta – simbolistica elementelor astrologice.

DA. El interpreteaza o configuratie, un sistem de energii care se intrepatrund, el descifreaza un labirint de simboluri, pentru a le transpune, in final, in termeni accesibili oricui. Fiind un domeniu ce lucreaza cu simboluri, componenta “probabilitate” este mai mare decat in orice alta ocupatie, caci a fi “exact” in astrologie este la fel de greu ca pentru seismologi sa anunte un cutremur.

Astrologia are, asadar, o componenta teoretico-informativa primordiala. Astrologul DA, vorbeste,asculta, discuta, explica, sfatuieste, atrage atentia, comenteaza, aproba, confirma, infirma, dar NU rezolva, NU decide, NU da ordine, NU face nimic in locul celui in cauza, NU schimba, NU intervine in cursul evenimentelor.

Liberul arbitru al fiecaruia – pe de o parte – si componenta „predestinare” – pe de alta parte – NU dau astrologului drept de decizie asupra individului din fata sa.

Faptele, deciziile, actiunile, alegerile, pasii urmatori revin in totalitate – prin discernamant si liber arbitru – doar persoanei care apeleaza la sfaturile astrologului!