GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Cateva lucruri pe care poate nu le stiai despre Pluto

Pluto este ultima planeta cunoscuta din sistemul nostru solar, care a nascut în ultimii ani largi controverse cu privire la statutul sau la nivel astronomic – este sau nu o planeta?

Pluto in astronomie

 • Pluto a fost descoperita in 1930 si a fost numita a noua planeta din sistemul nostru solar.
 • In 2006 a fost ”decazuta” din drepturile de planeta si a fost numita planeta pitica.
 • Extrem de rar, datorita excentricitatii ciudate a orbitei sale in jurul Soarelui, Pluto devine cea de a opta planeta, in sensul ca intersecteaza orbita planetei vecine, Neptun, schimband astfel ordinea in jurul Soarelui. Ultimul fenomen de acest gen inregistrat a avut loc intre 1979-1999, cand cele doua planete – timp de 20 de ani – si-au schimba ”ordinea” in sistemul solar, Pluto fiind mai aproape decat Neptun.
 • Pluto este extrem de mica, are sub 1% din volumul Terrei.
 • A fost pentru prima oara fotografiata de sonda New Horizon in 2015.

Pluto in astrologie:

 • Ideograma: incepe prin linia fizica a materiei, urmand apoi linia destinului si la varf intalneste semiluna constiintei, intoarsa spre aceasta, privind inauntru.
 • Zodii guvernate: Scorpion
 • Case guvernate: VIII
 • Culori caracteristice: negru, grena
 • Metalul caracteristic: plutoniu
 • Anatomic guverneaza organele sexuale, productia de hormoni sexuali, sistemul de eliminare, sistemul de reproductie.
 • Aspecte guvernate: transformarea, regenerarea, distrugerea si reconstructia, surprizele neplacute, crizele, ocultismul, magia, angoasa, puterea, dictatura, supunerea, tirania, autoritatea, violenta, forta, moartea, reincarnarea, obsesia, fobia, misterul, analiza, investigatia, fatalitatea, destinul, sexualitatea, magia neagra, profunzimea, responsabilitatea, complexitatea, sclavia, extremismul, excesele, atacurile, karma, adancimile fiintei, spionajul, criminologia, fraudele, crima, bolile nervoase, uratenia, handicapurile, bolile grave, intrigile, rautatile, dusmanii, pericolele, purificarea, regenerarea.
 • Corespondent în mitologia romana: Pluto – zeul lumilor subterane, al infernului si al mortilor
 • Corespondentul in mitologia greaca: Hades
 • Chiar daca astronomii au decazut Pluto din drepturile de a fi numita planeta, în astrologie Pluto joaca în continuare un rol foarte important.
 • In tema natala, Pluton arata valorile de transformare si regenerare, ceea ce trebuie distrus pentru a fi reconstruit, locul cel mai complexat si angoasat al temei natale, unde individul se regaseste singur in fata problemelor sale.
 • Pozitia sa pe harta natala indica sectorul în care pot aparea cele mai radicale transformari de-a lungul vietii, precum si punctele slabe ce se cer distruse si reconstruite intr-o viata de om, marile probe de încercare, zona care cere din partea individului cele mai mari eforturi. Pluto pune în calea noastra probele cele mai dificile si mai profunde de destin si are o intensa conotatie karmica..

Din 2008 pana in 2024, Pluto va traversa, lent, zodia Capricornului.

Intrarea si mai apoi tranzitul lui Pluto printr-o zodie nu este deloc un eveniment astrologic care trebuie sa nasca panica, temeri, ingrijorare, deoarece toti suntem, la un moment dat in viata, afectati de Pluto, pe diverse planuri ale vietii. Acum Capricornii, Racii, Berbecii si Balantele vor fi cei mai influentati, pe rand, unul cate unul, timp de 2-4 ani, in functie de perioada din zodie cand v-ati nascut – de acest tranzit plutonian.

Atentie, nu inseamna ca pana in 2024 sunteti captivi iremediabil intr-o perioada a crizelor si schimbarilor! Nu, totul poate dura o luna, un an, doi, depinde de felul cum Pluto va va pune la incercare. Pentru unii totul se petrece imediat, sau la anul, sau peste 7 ani, pentru altii abia inainte de 2024, pentru ca fiecare sunteti nascuti mai devreme sau mai tarziu pe parcursul zodiei respective.

Intrarea lui Pluto in Capricorn pe 26 ianuarie 2008.

Pluto traversează o zodie in aproximativ 15-20 ani.

Deci viata unui om poate cuprinde in jur de 4-5 mari influente plutoniene, adica tranzitul a aproximativ 4-5 zodii. Pluto aduce schimbări profunde, complexe, transformări majore de destin, drame si crize de viata, descoperiri importante, reformulări de drum si de istorie, crize si revolutii, ca si cum, in trecerea sa, Pluto aduce la suprafată ce nici nu banuiam ca ascundem, el sapa profund, in noi, pana in cele mai ascunse zone si rastoarna tot, dar recladeste pe alte temelii decat inainte. Desi mic si indepartat fata de Pamant, Pluto nu trece neobservat, caci transformarile sale sunt lente, complexe, adeseori ascunse, subtile, incat pot fi observate mai degraba la ceva timp dupa ce s-au produs.

Pluto strabate tot zodiacul in 248 de ani, deci revine in aceeasi zodie o data la 248 de ani. Pluto nu a mai trecut prin Capricorn de la finalul secolului XVIII.

Ultimele perioade când Pluto a traversat aceasta zodie au fost 1516-1532 si 1762-1778, deci nu orice generatie beneficiază de acest tranzit plutonian. Pentru a întelege ce aduce, la nivel mondial, un astfel de eveniment astral, ar trebui sa aruncam o privire înapoi prin cărtile de istorie asupra perioadelor respective. Au fost perioade cu mari bulversări politice, cu regi ucisi, pusi pe tron, dati jos de pe tron, cu profunde reforme religioase (cum ar fi perioada Martin Luther) sau politice (războiul american cu celebra declaratie de independenta), descoperiri majore in plan geografic (perioada descoperirilor lui Magellan – prima călătorie in jurul lumii cu descoperirea de noi teritorii, si ale exploratorului englez James Cook – Noua Zeelanda, Australia, Cercul Polar), recunoasterea de noi state etc.

Înaintea de Capricorn a fost Săgetătorul.

Din 1995 pana in 2008, Pluto a traversat lent zodia Sagetatorului. Aceasta a fost perioada in care Sagetatorul – si prin vibratie si zodia opusa, Gemenii – a suferit cele mai profunde transformari. Pentru unii nativi ai acestor zodii trebuie sa fi fost transformari dramatice (pierderi, esecuri, despartiri), pentru altii benefice (regenerare, schimbare de sens, renastere, reformulare, regasire de sine), deci cu siguranta acum, Gemenii si Sagetatorii, privind inapoi, isi dau seama ca s-au schimbat major in aceasta perioada si au traversat poate cea mai bulversanta si mai solicitanta perioada a vietii lor. Au devenit cu totul altfel decat stiau ca sunt! Aceste doua zodii trebuie sa fi primit – intre 1995-2008 – cele mai serioase lectii de viata, unele mai dur, altele mai subtile, dar se poate spune ca perioada lor de revolutie interioara s-a incheiat cande Pluto a parasit  zodia Sagetatorului.

Dupa ce a iesit din Sagetator, ce a lasat Pluto in urma este, cu siguranta, deosebit, special, profund, deci Sagetatorii si Gemenii pot rasufla usurati ca ce a fost mai greu a trecut, dar Capricornii sunt cei care au luat aer in piept, s-au inarmat cu intelepciune, rabdare, si toleranta, deoarece a inceput perioada maturizarii lor depline. Cu probe, cu drame, cu lectii, cu crize, dar in final ceea ce le va oferi Pluto va recompensa deplin o viata de om. Cat timp Pluto traverseaza o anumita zodie, putem spune ca inca o serie de datorii karmice sunt achitate, echilibrate, deci Capricornii, Racii – dar si zodiile din cuadratura Berbec si Balanta – trebuie sa se pregateasca sa dea examenul lor karmic major din aceasta viata. Nu e usor, nu e de speriat, ci e momentul in care acesti nativi inteleg ce se petrece cu ei pe aceasta lume.

Pluto a batut la poarta Capricornului pe 26 ianuarie 2008.

Acela nu a fost momentul in care Pluto si-a luat ramas bun definitiv –  pentru doua sute si ceva de ani – de la Sagetator, pentru ca, intre 14 iunie – 27 noiembrie 2008, prin mersul sau aparent retrograd, Pluto s-a mai intors pentru o ultima vizita de durata in Sagetator, ca dupa 29 noiembrie 2008 sa devina aliatul categoric al zodiei Capricornului pana in 2024. Intre 25 ianuarie – 14 iunie 2008 a facut doar o tura de incalzire dinaintea marelui meci, pe care Pluto il va da cu zodia Capricornului.

Avantajati sau dezavantajati de tranzitul lui Pluto prin Capricorn.

Astrologic vorbind, desi nu are o reputatie prea buna, Pluto nu e o sperietoare de care trebuie sa fugim, pentru ca ea este si o planeta profesor, care are sa ne invete o multime de lectii de natura karmica, la nivel de destin, de umanitate, de sensul nostru pe acest pamant.

Avantajati vor fi mai mult Taurii, Fecioarele, Pestii si Scorpionii, care vor beneficia de tenacitatea si forta plutoniana pentru a progresa in viata, dar pe parcursul lui 2008 si Capricornii au fost usor favorizati, pentru ca, pe langa Pluto in aceasta zodie, tot aici se mai afla si Jupiter, care le va usura perioada de adaptare la transformarile lui Pluto.

Cei mai dezavantajati sunt zodiile aflate in unghiuri tensionate fata de Capricorn: chiar Capricornul, apoi Racul prin opozitie, Berbecul si Balanta prin cuadraturile pe care le va forma Pluto cu Soarele lor.

Vibratia Capricornului ne va afecta pe toti.

Rabdarea, fidelitatea, economia, maturitatea, simtul datoriei, stabilitatea, tenacitatea, seriozitatea ne vor fi puse din greu la incercare, dar important este ca suntem pe cale sa construim – pana in 2024 – ceva solid, de perspectiva, bine gandit si organizat, bine asezat pe fundamente durabile, un edificiu la nivel micro (personal, familial) sau macro (ca natii, sau, mai mult, ca umanitate) cu conditii foarte clar definite, ce greu va mai putea fi, dupa aceea, daramat!

Pluto in Capricorn la nivel mondial.

Cu siguranta ne va da o alta viziune asupra starii natiunilor. Dar nu intre 2008-2024 se recladeste politica mondiala, acum mai degraba fiecare stat in parte va incerca sa-si faca ordine in propria curte, ca abia dupa ce Pluto va intra in Varsator, dupa 2024, vom incepe sa ne redefinim si ca umanitate, la nivel planetar. Iar de atunci surprizele pot fi… si mai socante !