GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Cartile de curte in tarot

INAPOI LA TAROTTAROT
Arcanele minore în Tarot

Tarotul contine 78 de carti, organizate in: 22 ARCANE MAJORE, 40 ARCANE MINORE, 16 CARTI DE CURTE, 4 ASI.


ARCANELE MINORE.

Setul contine 40 arcane minore: 4 serii a cate 14 carti fiecare dupa elementele distincte: BÂTE, SPADE, CUPE, MONEDE. Dintre arcanele minore, un rol important au cei 4 ASI si cele 16 CARTI DE CURTE – 4 REGI, 4 REGINE, 4 CAVALERI, 4 VALETI. Diferenta fata de pachetele obisnuite de carti de joc consta in intercalarea intre valet si dama (regina) a cartii intitulate „cavaler”. Figurile sunt extrase din legendele cavaleresti medievale.

REGII reprezinta rezultatele, roadele actiunilor, sensul in care merg lucrurile.

REGELE DE MONEDE anunta ca problema se apropie de sfarsit si cere rabdare, continuitate, implica rabdare, perseverenta, rezistenta, intelepciune. Rezolvarile pot veni de la o persoana matura sau batrana, cu ochi caprui, verzi sau negri, cu par castaniu, negru sau carunt, nativa in zodie de pamant: Taur, Fecioara, Capricorn.

REGELE DE SPADE anunta ca problema necesita o schimbare de atitudine, o idee noua, o noutate, ar putea lua o directie noua, implica inteligenta, idei noi, viziune noua, gandire rationala. Resursele pot veni de la o persoana foarte tanar cu ochi albastri, cu par deschis la culoare, nativa in zodie de aer: Gemeni, Balanta, Varsator.

REGELE DE CUPE anunta ca problema se calmeaza, cerand o viziune mai aprofundata dintr-o directie emotionala, implica intuitie, feeling, trairi, consultarea dorintelor inimii. Resursele pot veni de la o persoana matura, adulta, cu ochi albastri, verzi, nativa in zodie de apa: Rac. Scorpion, Pesti
REGELE DE BATE anunta ca problema e in plina desfasurare, evolueaza dinamic si se indreapta spre o rezolvare, implica actiune, implicare, energie, curaj. Resursele pot veni de la o persoana tanara, cu par rosu sau deschis la culoare, nativa in zodie de foc: Berbec, Leu, Sagetator.

REGINELE reprezinta resursele individului, ce ar putea face, in planurile pe care le reprezinta elementul de baza.

REGINA DE MONEDE. Resursele pot veni de la o persoana matura sau batrana, cu ochi caprui, verzi sau negri, cu par castaniu, negru sau carunt, nativa in zodie de pamant: Taur, Fecioara, Capricorn.

REGINA DE SPADE. Resursele pot veni de la o persoana foarte tanara cu ochi albastri, cu par deschis la culoare, nativa in zodie de aer: Gemeni, Balanta, Varsator.

REGINA DE CUPE. Resursele pot veni de la o persoana matura, adulta, cu ochi albastri, verzi, nativa in zodie de apa: Rac. Scorpion, Pesti

REGINA DE BATE. Resursele pot veni de la o persoana tanara, cu par rosu sau deschis la culoare, nativa in zodie de foc: Berbec, Leu, Sagetator.

CAVALERII reprezinta stari de spirit, resursele interioare.

CAVALERUL DE MONEDE – stare de siguranta, incredere, stabilitate. Imaginea vorbeste si despre energia pe care o inspira: calul sta pe loc, deci impune asteptare, rabdare, pasivitate.
CAVALERUL DE SPADE – stare de nervozitate, iriare, stress.Imaginea vorbeste si despre energia pe care o inspira: calul este in plina actiune, fuge, deci impune actiune, implicare, lupta.
CAVALERUL DE CUPE – stare de liniste, emotivitate, sensibilitate, afectivitate. Imaginea vorbeste si despre energia pe care o inspira: calul merge la pas, deci impune o evolutie lenta.
CAVALERUL DE BATE – stare de agitatie, oboseala, stres, actiune. Imaginea vorbeste si despre energia pe care o inspira: calul este in plina actiune, deci impune implicare, pregatire de lupta.

VALETII reprezinta sanse venite din exterior, de la altii, din evenimentele inconjuratoare.

 

Asii reprezinta sanse venite din interior, resursekle la care trebuie persoana sa apeleze in functie de elementul de baza al cartii.

Resursele vin prin: intuitie, emotii, sensibilitate, trairi, amintiri, iubire, afectivitate, prieteni, persoane dragi, lucruri dragi.

Resursele vin prin: solutii concrete, sfaturi practice, reyolvari materiale, bani, venituri.

Resursele vin prin: actiune, impliocare, fapte, activitate, schimbare, innoire.

Resursele vin prin: idei, solutii, informatii, relatii, persoane, carti, studii, calatorii, cunostinte, scoala.

INAPOI LA TAROT