GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Care zodiac te reprezinta mai mult?

Cate tipuri de zodiac exista?

Cate culturi, atatea tipuri de cititori in stele…


De-a lungul timpului, fiecare cultura de pe glob si-a creat propriul sistem de masurare a timpului si propriile tipologii zodiacale. Exista zodiace maiase, egiptene, indiene, druidice, chinezesti, caldeene, toate pornind de la un stil spiritual specific civilizatiilor trecute. Zodiacul nu tine cont de impartirea arhi-cunoscuta a timpului, deci nici un zodiac nu incepe 1 ianuarie. Zodiacul chinezesc incepe undeva in luna februarie, cel european – in luna martie.

ZODIACUL DRUIDIC

Are la baza zodiacul arboricol, ce imparte fiecare zodie in 3 decade, ce contin cate 10 grade din fiecare zodie, cu mici exceptii legate de zilele de solstitiu si echinoctiu. Din aceste zodiace fac parte zodiile Frasin, Carpen, Bradul, Marul.


ZODIACUL INDIAN

Contine 36 de zodii, dar care porneste, ca si cel druidic, tot de la cele 12 zodii deja cunoscute, impartindu-le pe acestea in decade. Dintre zodiile acestui sistem: Delfinul, Corabia, Pustnicul, Maimuta, Vanatorul, Ursul.


ZODIACUL CHINEZESC.

Porneste de la impartirea anului chinezesc are 12 luni a cate 29/30 de zile fiecare. Fiecare luna incepe la Luna Noua. Anul chinezesc incepe la a doua luna noua de dupa solstitiul de iarna, undeva intre 21 ianuarie si 20 februarie, deci niciodata in zi fixa. Acest sistem are peste 2000 de ani vechime si foloseste caracteristicile unei liste de 12 personaje animale, cunoscut mai ales dupa titulatura de zodiac chinezesc. Sistemul se repeta la fiecare 60 de ani. Se spune ca ordinea anilor in zodiacul chinezesc are la baza o veche legenda chinezeasca in care Budha ar fi chemat la el animalele pamantului si ordinea in care ele au sosit la marele zeu este cea descrisa de zodiacul chinezesc. Primul ar fi ajuns Sobolanul iar ultimul Porcul.

CITESTE MAI MULTE DESPRE ZODIACUL CHINEZESC:

https://www.acvaria.com/zodiacul-chinezesc/


ZODIACUL CLASIC, EUROPEAN

Totusi, pentru ca suntem europeni, poate cel care ne reprezinta cel mai bine este zodiacul european care imparte anul in 12 zodii. Anul zodiacal incepe cu echinoctiul de primavara – deci cu prima zi a Berbecului – odata cu inceputul primaverii.

CITESTE MAI MULTE DESPRE ZODIACUL EUROPEAN:

ZODIAC