GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Astrograma sau horoscop? Cum este corect? Astrograma sau horoscop?


Posibile confuzii

Corect se spune: citesc horoscopul, mi s-a intocmit horoscopul, consult horoscopul, si NU: citesc astrograma, vreau sa mi se faca astrograma etc.


Ce este ASTROGRAMA?


Astrograma reprezinta o schema corespunzatoare universului astral intr-un moment dat in spatiu si timp. se mai numeste: tema natala, harta natala, harta cerului, harta configuratiei astrale.

Astrograma prezinta pozitiile planetelor calculate tinand cont de data, ora si minutul nasterii, precum si coordonatele geografice ale locului nasterii.

Astrograma nu se refera numai la momentul nasterii unei persoane, ci astrograma reprezinta harta cerului in orice moment ce se doreste a fi studiat. Se poate realiza astrograma in orice moment important al destinului individual sau colectiv astfel: la casatorie, la nastere, la intemeierea unei institutii, la inaugurarea unei afaceri, la un moment istoric, la un accident, la o operatie chirurgicala, la o mutare de proportii, la un eveniment special etc. Orice eveniment poate avea harta sa astrala pe care astrologii o pot analiza.

Astrograma este deci DOAR schema grafica a configuratiei astrale, de la care pleaca studiul astrologic al unui moment de viata, este doar un instrument de lucru al astrologului, o „fotografie” a momentului nasterii. O simpla astrograma nu va ajuta la nimic daca nu aveti cunostinte din domeniul astrologiei, pentru ca ar fi doar o diagrama care nu va spune mare lucru, fiind plina de semne, linii si simboluri de specialitate.

Astrograma contine:

  • cercul zodiacal cu cele 12 semne zodiacale
  • pozitia planetelor in zodii si case astrologice
  • Axele cerului: Ascendentul – Descendentul – este axa orizontala ce imparte cercul zodiacal in emisfera nordica si emisfera sudica (sus-jos); Fundul Cerului – Mijlocul Cerului – este axa aproximativ verticala care imparte cercul zodiacal in emisfera estica si emisfera vestica (stanga-dreapta)
  • varfurile caselor astrologice
  • alte elemente astrologice: Lilith, Chiron, Axa Dragonului, Junon, stele fixe etc
  • interaspectele planetare (unghiurile formate intre planete)

Ce este HOROSCOPUL?

Ceea ce intereseaza un necunoscator al astrologiei este horoscopul, textul care explica acest limbaj astrologic.

Pe baza hartii ceresti (astrograma, deci) poate fi intocmit horoscopul momentului, ce reprezinta textul ce transpune in cuvinte interpretarile astrologului pe marginea aspectelor indicate de astrograma.

Pot exista nenumarate tipuri de horoscop, practic pentru orice moment important poate fi intocmita astrograma si interpretat horoscopul:

  • horoscopul natal – descrie schema grafica a pozitiei planetelor in momentul nasterii unei persoane
  • horoscopul previzional – se naste din suprapunerea astrogramei unui anumit moment studiat peste harta natala a unui individ
  • horoscopul unui cuplu – se naste din suprapunerea hartilor natale a doi parteneri

 

Dar prima astrograma care va reprezinta si care spune (aproape) totul despre dv. ca individ este astrograma natala.