GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Cum și unde poți afla ora corectă a nașterii tale?Care este momentul nasterii?

Unde poti afla ora nasterii, daca nu o cunosti?

In astrologie, datele exacte conteaza enorm, nici un astrolog nu lucreaza cu date generale (data nasterii si atat). Daca vrei sa citesti doar informatii generale ale zodiei tale, da, ajunge doar ziua nasterii, dar pentru un calcul astrologic care te descrie pe tine, ca individ, ai nevoie de momentul cât mai exact al nasterii.

Cu cat momentul este mai precis, cu atat mai mare va fi acuratetea portretului astrologic.

Momentul nasterii influenteaza un detaliu astrologic esential care completeaza zodia natala, si anume zodia ascendenta si de la ea tot sistemul de case incluse într-o astrograma natala.

Momentul nasterii este clipa in care copilul devine autonom, complet dezlegat de mama, momentul în care medicul taie cordonul ombilical. Momentul nasterii NU este ora si minutul la care mama a intrat in spital sau in sala de nastere, nici cea in care au inceput durerile facerii, nici cea in care copilul a fost dus la salon… Momentul nasterii este clipa in care copilul este dezlegat de mama prin taierea cordonului ombilical.

Este posibil ca unele mame sa nu tina minte exact ora nasterii si, din start, individul este privat de o mare parte din portretul astrologic ce il reprezinta, iar fără ora nasterii, jumatate din horoscop dispare, deci esti un om oarecare intr-o multime, un individ din cei multi nascuti in aceeasi zi cu tine. Doar ora, minutul si coordonatele geografice ale nasterii (longitudinea si latitudinea localitatii pe glob) confera unicitate. Greu de crezut ca in acelasi moment in acelasi punct de pe glob se nasc doi copii. Nici gemenii nu au aceeasi amprenta astrologica, pentru ca se nasc la cateva minute diferenta, chiar daca e vorba de acelasi loc. Chiar daca la o maternitate se nasc in aceeasi ora 10 copii, totusi ei sunt diferentiati de minutul nasterii.

Articolul continua mai jos.Nu conteaza nici modalitatea in care copilul s-a nascut (prematur, cezariana, nastere normala etc), ci se ia in consideratie doar ora si minutul in care legatura dintre mama si fat s-a rupt. Zodia ascendenta este data de momentul exact al nasterii – ora si minut – iar zodia natala este data de ziua nasterii (pozitia Soarelui in zodie).

Daca mama nu isi mai aminteste ora nasterii – si nici alte indicii din familie nu sunt de folos (de exemplu unele rude isi pot aminti: era dupa schimbul de noapte, ma duceam la serviciu, mijea de ziua, toate pot spune ceva pentru a micsora si mai mult marja de eroare) – este bine sa incepi singur cautarile.

Arhiva maternitatii

Un prim popas ar trebui sa fie arhiva maternitatii la care te-ai nascut. Unele arhive sunt pastrate 30 de ani, deci va fi mai greu sa gasesti inregistrarea nasterii dupa multi ani… dar cu putin noroc, este posibil. Verifica deci la arhiva maternitatii.

Nu lua ora nasterii trecuta in registru sau in certificat ca fiind 100% exacta, pentru ca e posibil ca in unele cazuri, ora nasterii sa fie doar aproximativa. Este posibil ca nasterile sa fie inregistrate la final de tura in spital, deci e posibil ca la aceeasi ora sa fie trecuti in registru mai multi copii, iar toleranta poate fi de 15-30 de minute. Cu cat mai exact, cu atat mai bine!

In unele certificate de nastere de la inceputul secolului – anii 20-30 – era trecuta si ora nasterii – dar totusi exactitatea ei poate fi pusa sub semnul intrebarii. Greu de crezut ca la inceputul secolului exista o inregistrare atat de exacta a nasterii. Dar oricum, este un punct de plecare, decat deloc. In ultimii ani, in certificatele de nastere exista trecuta si ora nasterii, deci mamele tinere, din ultimele decenii par sa fie cele mai norocoase.

Constatator de nasteri

Daca maternitatea nu este de niciun ajutor, o incercare poate fi si arhiva serviciului de stare civila de la primaria din localitatea de nastere. Exista la orice serviciu de stare civila registre numite constatator de nasteri, unde ar trebui, teoretic, sa existe si inregistrarea nasterii. Merita incercat… Eventual cu o cerere scrisa, oficiala, inregistrata la registratura, nu ar trebui sa deranjeze pe cineva…

Calcule de rectificare a orei de nastere

Daca nici una din variante nu merge, un astrolog experimentat in rectificarea orei de nastere ar putea descoperi, prin studii si calcule aprofundate, ora nasterii, pe baza unor caracteristici ale vietii tale, dar un atu ar fi sa cunosti macar aproximativ ora nasterii. De exemplu undeva intre ora x si ora y. Un indiciu de genul „m-am nascut noaptea” nu prea este de folos, pentru ca noaptea poate incepe la 19 pm si se poate incheia la 6 am. O toleranta chiar si de 15 minute poate schimba major portretul astrologic personalizat, de aceea este bine sa faci un efort pentru a indica astrologului o ora cat mai aproape de adevar, altfel vei fi cel putin pe jumatate nemultumit de rezultatele demersului astrologului.

Fara ora nasterii – macar aproximativă – astrograma natală nu poate fi calculata, iar fără Ascendent, e ca si cum ti-ai cunoaste doar o fateta a caracterului, cealalta – dictata de Ascendent si casele astrologice si toate detaliile care sunt direct legate de casele cerului – rămâne necunoscuta…