GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Ce reprezinta cartile de SPADE in Tarot?

TAROTINAPOI SPADELE  CUPELE   BATELE  MONEDELE


Cãrtile de SPADE în TAROT

Ce reprezinta cartile de SPADE in Tarot?


SPADELE descriu latura intelectuala, mentala, rationala, a vietii,
  • echivalentul elementului AER din astrologie
  • echivalentul zodiilor GEMENI, BALANTA, VARSATOR
  • echivalentul elementului PICA (inima neagra) din cartomantie
  • temporal simbolizeaza primavara, copilaria, dimineata, inceputul
  • punctul cardinal caracteristic: estul
  • in etalari simbolizeaza inceputul, primii pasi, ideile, gandurile, deciziile, solutiile teoretice, modul de gandire al individului, ce gandeste, ce planuri are, ce intentii are, ce ar trebui sa faca, ce declara persoana.

ASUL DE SPADE.

Simbolistica arcanei: O mana divina ofera o spada ce poarta laurii victoriei in varf.

REPREZINTA: Ratiunea, clarificarea situatiei, justificarile, explicatiile, siretenia, justitia, rezolvarile, solutiile salvatoare, ideile bune, activitatea intelectuala intensa, discutiile lamuritoare, deciziile clare si curajoase, declaratiile ferme, inceputul, schimbare de mentalitate sau de atitudine, gasirea unor idei noi, informatiile folositoare, sfaturile constructive, scoala, studiul, lectiile, relatiile.

 

II DE SPADE.

Simbolistica arcanei: Un om cu ochii acoperiti, care nu vede nimic in jur, ci doar judeca la rece o situatie, avand la dispozitie doua directii, reprezentate prin cele doua sabii asezate in X. Se indoieste de tot, calculeaza, chizbuieste, analizeaza, cantareste, pentru a extrage o concluzie impartiala, justa.

REPREZINTA: Indoiala, neincrederea, nevoia de a lua o decizie, de a judeca just, dezaprobarea, refuzul, inchistarea, prudenta, stapanirea de sine, logica rece, impartialitatea, capacitatea de a analiza, de a canatari la rece, nevoia de a cantari bine optiunile.

 

III DE SPADE.

Simbolistica arcanei: O inima infranta, strapunsa de sabii, reprezentand capacitatea de a-ti calca pe inima, de a nu-ti asculta dorintele, lasand doar mintea si logica rece sa decida, facand compromisuri dupa compromisuri, fara a-ti asculta inima.

REPREZINTA:Compromisul, decizia luata impotriva vointei proprii, dezavantajele, nedreptatile, acceptarea unor condiitii defavorabile, esecurile, pierderile, renuntarea, trecerea cu vederea a unor probleme, toleranta, iertarea, uitarea, dezamagirile, jignirile, ranile, conceptele cu care nu poti fi de acord, sacrificiile necesare, renuntarea la dorintele proprii, nevoia de a pune mintearatiunea inaintea inimii/sentimentelor.

 

IV DE SPADE.

Simbolistica arcanei: Un mort pe catafalc, ce nu mai poate face nimic, sta, e in repaus total, reprezentand blocajul sau poate chiar finalul tuturor actiunilor sale.

REPREZINTA:Repausul, imobilitatea, piedicile, punctul mort, asteptarea, finalul, impasul, pericolul, boala, plictiseala, rutina, perspectivele sumbre, depresia, pesimismul, detasarea, neimplicarea, pasivitatea, indiferenta, delasarea, renuntarea, abandonul, capatutl tutor incercarilor, frica de a actiona.

 

V DE SPADE.

Simbolistica arcanei: Un cavaler culege armele dupa victorie si priveste peste umar la inamicii sunt parasesc campul de lupta, abandonand lupta, lasand armele in urma.

REPREZINTA:Disputele, certurile, conflictele, neintelegerile, rivalitatile, contradictiile, infrangerea, esecul, ruptura, pierderea, furia, relatiile terminate, nelinistea, nesiguranta, rautatile, umilirea, loviturile pe la spate, barfele, criticile, judecatile nedrepte, lipsa de scrupule, persecutia, ura, dusmania, opozitia, luptele de orgolii, batalia de idei.

 

VI DE SPADE.

Simbolistica arcanei: Un om infrant, intr-o barca, pleaca la drum, sub indrumarea unui vaslas care il trece apa spre celalalt mal, spre alte taramuri. Cel purtat de barca e ascuns sub o gluga, e nesigur de ce urmeaza, nu stie incotro merge, nici nu priveste incotro merge, se lasa dus. Singurul care stie directia e vaslasul, deci cel din barca se lasa complet ghidat de vaslas.

REPREZINTA: Schimbarea, nesiguranta inaintea schimbarii, frica de a schimba macazul, lipsa de incredere, teama de viitor, obstacolele viitoare, perspectivele neclare, explorarea cu teama a unor noi campuri si posibilitati, nevoia de a te lasa indrumat, cautarea unui ghid, a unei directii, nevoia unui sfat sau a unei indrumari, nevoia de a o lua de la capat, de a pleca, de a porni spre alte zari, mnevoia de a asculta de altii mai experimentati, mevoia de a cere ajutor.

 

VII DE SPADE.

Simbolistica arcanei: Un hot fura sabiile si fuge, ca simbol al lipsei de scrupule in rezolvarea unor probleme.

REPREZINTA:Tradarea, minciuna, ascunderea advarului, perfidia, josnicia, duplicitatea, ipocrizia, prefacatoria, eschivarea, fuga de raspundere, frauda, furtul, inselaciunea, caracterul dubios, suspiciunea, nesiguranta, neincrederea, dar si siretenia, nevoia de a te descurca, de a gasi solutii ilegale, imorale.

 

VIII DE SPADE.

Simbolistica arcanei: O femeie cu ochii acoperiti, care nu vede ce se petrece in jur, este blocata intr-o inchisoare de sabii, care o inconjoara de jur imprejur, semn ca spatiul ei este complet limitat si este nevoita sa stea pe loc, blocata.

REPREZINTA: Reprimarea, teama de a spune ceva, rezerva, retinerea, interdictiile impuse de altii, limitele, austeritatea, izolarea, convingerile limitative, neputinta, singuratatea, neincrederea in altii sau in propriile idei, pesimismul, tacerea, angoasa, pasa proasta, asteptarea pasiva, nelinistea, lipsa de orizont, lipsa de solutii, inhibitiile, complexele, incapacitatea de a spune ce gandesti, frica de a lua decizii, limitarea poosiblitatilor, neputinta.

 

IX DE SPADE.

Simbolistica arcanei: O femeie trezita din somn noaptea plange in palme si isi face griji.

REPREZINTA: Teama de esec, grijile, frica, insomniile, piedicile, anxietatea, apasarea, mahnirea, ingrijorarea, pierderile, descurajarea, suferinta, remuscarile, regretele, amintirile negative, incapacitatea de a ierta si uita, gandurile negre, neputinta de a gasi solutii, preocuparile, stresul.

 

X DE SPADE.

Simbolistica arcanei: Un mort cu 10 sabii infipte in spate, reprezentand finalul, esenul, abandonul total.

REPREZINTA: Finalul brusc, finalul definitiv, situatiile incheiate, schimbarea radicala, impasul, lipsa de orizont, greutatile, oponentii, dusmanii, rautatile, barfele, denigrarea, zvonurile neadevarate, criticile dure, atacurile pe la spate, obstacolele puse de altii, apasarea, capatul de drum, punctul fara intoarcere, despartirea, pierderea totala, esec deplin, lovitura decisiva.

 

VALET DE SPADE.

Simbolistica arcanei: Un tanar a pus mana pe arme gata sa lupte.

REPREZINTA: Conflictul, disputa, cearta, inamicii, agitatia interioara, stresul, graba, atacurile, discutiile in contradictoriu, impulsivitatea, agresivitatea, admonestarea, criticile dure, cinismul, ironiile, rautatile, dar si vointa, ambitia de a lupta, combativitatea, forta de convingere, capacitatea de a te ridica pentru a lupta. Tanar cu ochi albastri si par deschis la culoare, in zodie de aer.

 

CAVALER DE SPADE.

Simbolistica arcanei: Un tanar calare in actiune, in plina lupta. Ca si calul din arcana de bate, calul cavalerului de bate este in plina actiune, in galop.

REPREZINTA:Agitatia interioara, zbuciumul, stresul, nelinistea, raceala, indiferenta, distantarea, detasarea, dusmania, ura, certurile, criticile, conflictele, lupta, scandalul, dar si forta, ambitia, tenacitatea de a lupta. Tanar cu ochi albastri si par deschis la culoare, in zodie de aer.

 

REGINA DE SPADE.

Simbolistica arcanei: O femeie inteligenta, tanara, cu spada in mana, care vorbeste multimii, da sfaturi, da solutii, judeca la rece situatia din fata ei.

REPREZINTA:Independenta, lucrul pe cont propriu, curajul deciziei, capacitatea de a rezolva singur, superioritate, incredere in fortele proprii, spirit conducator, inteligenta, minte ascutita, atentie, capacitate de analiza, sfaturile, indrumarea, capacitatea de a rezolva orice, teoria, ideile bune, limpezimea gandurilor, curajul de a exprima ideile si parerile. Femeie tanara – 30 de ani cu ochi albastri si par deschis la culoare, in zodie de aer.

 

REGE DE SPADE.

Simbolistica arcanei: Un rege sta pe tronul sau si are sabia in mana, ca un judecator, ca factor de decizie.

REPREZINTA: Clarificarile, rationamentele, logica, iscusinta in vorbire, forta de convingere, sfaturile bune, ideile salvatoare, rezolvarea situatiei, prezenta de spirit, intelepciunea, analiza, parerile avizate, experienta, inteligenta, nevoia de a apela la sfatul sau judecata altora mai inteligenti sau mai informati. Barbat tanar – 30 de ani cu ochi albastri si par deschis la culoare, in zodie de aer.

 

INAPOI SPADELE  CUPELE   BATELE  MONEDELE