GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Casele si axele cerului pe astrograma natala

HARTA CERULUI se imparte in 12 sectoare, numite case astrologice, fiecare corespunzand unui anumit plan al existentei individului. Fiecare casa descrie un sector de influenta in activitatea individului iar planetele care se afla in casele astrologice, dau indicii despre aceste planuri din existenta individului.  Cu cat o casa astrologica este mai mare sau mai aglomerata de planete, cu atat energia sa se resimte mai intens in viata individului.

Toate aceste informatii se regasesc pe strograma natala (numita si harta cerului).

Citeste despre ASTROGRAMA aici:

Astrograma sau horoscop?

Citeste despre fiecare casa a cerului AICI:

Astrograma. Case astrologice.

Varful caselor este numit CUSPIDA. Cele mai importante cuspide sunt cele 4 axe ale cerului

  • Ascendentul (casa I, considerat rasaritul Soarelui in momentul studiat)
  • Fundul Cerului (casa IV, considerat miezul noptii)
  • Descendentul (casa VII, considerat apusul Soarelui)
  • Mijlocul Cerului (casa X, considerat miezul zilei)

Semnificatia celor 12 case astrologice.

Cele 12 zodii acopera toate planurile existentei individului, astfel incat harta cerului, cu case, zodii si planete, descriu povestea completa a vietii unui om.

Primele 6 case au legatura cu viata personala a individului, in timp ce ultimele 6, au legatura cu individul ca personal al lumii.


CASA I (Ascendentul)

Casa guvernata de Marte si Berbec – il descrie pe individ singur cu sine, cu personalitatea sa de baza, cu aspectul sau fizic, cu energia sa fundamentala si are in prim plan cees ce este individul, unicitatea lui in comparatie cu ceilalti. Cuvinte cheie: eu, identitate, personalitate, vointa proprie, cine sunt eu, cum ma vad pe mine insumi.

CASA II

Casa guvernata de Venus si Taur – il face pe individ constient de valoarea sa si are in prim plan ceea ce detine individul pentru a se simti in siguranta: confort, securitate materiala si emotionala, viata tihnita, strictul necesar, nevoile primare. Cuvinte cheie: eu si nevoile mele, eu cu tot ce am nevoie, eu in confortul meu, valorile mele, proprietatea mea, ce este al meu.

CASA III

Casa guvernata de Mercur si Gemeni – il pune pe individ in legatura directa cu anturajul apropiat: fatii, verii, vecnii si cu modul sau de gandire. Descrie ideile, mentalitatea de baza, modul de comunicare si de relationare cu ceilalti. Cuvinte cheie: eu si cel din vecinatatea mea imediata, opiniile mele, cum comunic cu ceilalti, cum intru in legatura cu ceilalti, cum gandesc si ce spun. Descrie individul in adolescenta si in clasele primare.

CASA IV (Fundul Cerului)

Casa guvernata de Luna si Rac – il pune in legatura cu originile sale. Descrie legatura cu familia, casa, tara si mediul din care provine. Cuvinte cheie: eu si cei dragi, eu in mediul intim, casa mea, mama, familia mea, rudele de sange, caminul, viata personala, sufletul meu, emotiile mele. Descrie individul in copilarie si la sfarsitul vietii.

CASA V

Casa guvernata de Sare si Leu – il pune in legatura cu persoanele cu aceleasi preocupari, cu partenerii sentimentali sau copiii, cu ceea ce reprezinta. Cuvinte cheie: copiii mei, iubitul meu, cei care imi seamana, timpul meu liber, creatia mea, bucuria de a trai, ceea ce imi ofera placere.

CASA VI

Casa guvernata de Mercur si Fecioara – il pune in legatura cu rolul sau in mediul ijn care traieste. Descrie munca, datoria, sarcinile asumate. Descrie starea de sanatate. Cuvinte cheie: eu in slujba celorlalti, eu subalternul, eu supusul, datoria mea, munca mea de zi cu zi, starea mea de sanatate, curatenia mea.

CASA VII (Descendentul)

Casaguvernata de Venus si Balanta – il pune in legatura cu lumea, cu societatea, cu mediul larg in care traieste. Trece dincolo de spatiul intim si intra in contact cu persoane din afara. Cuvinte cheie: ceilalti, partenerul meu, egalii mei, societatea din care fac parte, modul in care interactionez cu ceilalti, casnicia.

CASA VIII

Casa guvernata de Marte, Pluto si Scorpion – il pune in legatura cu probele pe care trebuie sa le treaca de-a lungul vietii. Cuvinte cheie: eu si necunoscutul, surprizele destinului, transformarile necesare, eu in fata provocarii, sexualitatea, probele de incercare, ceea ce merit de la viata.

CASA IX

Casa guvernata de Jupiter si Sagetator – il pune in legatura cu valorile superioare ale existentei, spiritualitatea, legea, principiile morale, lectiile pe care trebuie sa le insuseasca, idealurile spre care tinde. Cuvinte cheie: spiritul meu inalt, eu meu superior, visele mele, de ce sunt in stare, valorile mele supreme, filosofia mea de viata, explorarea pe cont propriu, lumea fara granite.

CASA X (Mijlocul Cerului)

Casa guvernata de Saturn si Capricorn – il pune in legatura cu varful spre care tinde, cu ambitia sa de realizare sociala, cu varful ierarhiei din care face parte. Cuvinte cheie:: visul meu de marire, urcusul catre apogeu, tinta mea suprema, cariera, pozitia sociala, superiorii, viata publica, recunoasterea meritelor mele de catre societate, incununarea cu succes a tuturor eforturilor.

CASA XI

Casa guvernta de Uranus si Varsator – il pune in legatiura cu mediul mai larg, cu umanitatea, cu planul social cel mai numeros. Cuvinte cheie: lumea larga, umanitatea, prietenii, mediul cu care intru in legatura, colaboratorii, planurile de viitor, proiectele indraznete, curajul meu de a ma exprima, am ceva de spus lumii.

CASA XII

Casa guvernata de Neptun si Pesti – il pune in legatura cu cea mai subtila dimensiune a vietii sale: visele, temerile, presimtirile, emotiile, talentele si valorile nebanuite pe care trebuie sa le scoata la iveala. Cuvinte cheie: cel de dincolo de ceea ce se vede, secretele mele, emotiile mele cele mai profunde, introspectie, purificare, profunzimile de nepatruns, valoarea mea ascunsa, latura mea necunoscuta.

Cand nu stii incotro sau ce te asteapta, vorbeste cu astrologul.Astrolog AcvariaIntra in www.acvaria.eu * Pagina dedicata serviciilor astrologice oferite de astrolog Acvaria