GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Zodiac sau horoscop? Aceasta-i intrebarea…

HOROSCOP si ZODIAC, două cuvinte pe care toată lumea le stie, dar de multe ori apar confuzii. Asadar: cum se spune corect? „Citesc horoscopul din ziar” sau „citesc zodiacul din ziar”? Practic amandoua formele sunt corecte, dar cu niste diferente…

HOROSCOPUL este un tabloul pozitiei astrelor intr-un anumit moment, interpretat de astrolog pentru momentul ales. Exista horoscop natal – care descrie momentul nasterii individului, horoscopul unui eveniment – care analizeaza momentul producerii unui anumit eveniment – istoric, personal etc. Horoscopul ia in calcul locul, momentul – ziua, luna, anul, ora si minutul – pentru analiza unui eveniment.

ZODIACUL este zona circulara a boltei ceresti ce inconjoara pamantul, o fasie mediana pe cer, pe care Soarele o parcurge de la rasarit pana la apus si pe care sunt ”insiruite” cele 12 constelatii zodiacale. Pe zodiac se afla cele 12 zodii, fiecareia corespunzandu-i un unghi de 30 de grade – asadar 12 zodii x 30 grade formeaza un cerc complet de 360 de grade.

In orice moment al zilei in orice punct al globului – presupunand ca ne aflam pe camp complet deschis si privim in jur – sunt vizibile 180 de grade ale boltei ceresti, cealalta jumatate fiind in partea opusa a globului.

Soarele parcurge intreg zodiacul intr-un an – adica o zodie in aproximativ o luna – iar cele 12 constelatii zodiacale parcurg si ele bolta cereasca in decurs de 24 de ore.

Zodiacul este, totodata, si textul descriptiv al celor 12 zodii, la general, iar horoscopul este descrierea influentelor unei configuratii astrale intr-un anumit moment. Zodiacul se refera doar la cele zodii, horoscopul se refera la interpretarea, analiza intregului ansamblu de elemente astrale ce corespund unui anumit moment cosmic (pozitia planetelor in zodii, casele astrologice, aspectele planetare etc)

Deci: ZODIACUL este textul general, universal valabil in orice moment. HOROSCOPUL este un text particular pentru un anumit moment.

Forma corecta de exprimare este:
„citesc horoscopul zilnic din ziar” – NU „citesc zodiacul zilnic din ziar”.
„citesc caracteristicile zodiei mele in zodiac” – NU „citesc caracteristicile zodiei mele in horoscop” (Acest caz este valabil doar daca aceste caracteristici apar intr-un horoscop personal realizat de un astrolog pornind de la datele exacte de nastere.)
„dupa zodiac, Leul si Berbecul sunt zodii compatibile – NU „dupa horoscop, Leul si Berbecul sunt zodii compatibile”