Acvaria - horoscop
Acvaria - horoscop
 
Cautare:
 
Acvaria peste tot... Horoscopul zilei Horoscopul lunii Horoscopul anului Acvaria pe Facebook
   
       
 


Cadouri, cu drag...


Tabla OUIJA


Rune vikinge


Caseta Feng-Shui pentru bani

Prima pagina
NOU:  
 
 
PRIMA PAGINA
Contact
Spatii Acvaria
Acvaria.COM/Facebook
Mascota site-ului
Divertisment interactiv
SERVICII ACVARIA
www.acvaria.eu
Astro-servicii platite
Consultatii - telefon
Consultatii Piatra-Neamt
Horoscop previzional

Astro-servicii gratuite
Acvaria.EU/Facebook
Magazine ACVARIA
***Kristale.ro
Kristale.ro/Facebook
***Kadoris.ro
Kadoris.ro/Facebook
HOROSCOP DE TOP!
Horoscop zilnic
Afirmatia saptamanii
Horoscopul lunii
Astro-bonus
Zodia in curs
Horoscop la Luna Noua
Horoscop anual 2018
Retro-scop 2018
Horoscopul lui Jupiter
Horoscopul lui Saturn
Horoscopul lui Uranus
Calendarul nuntilor
Totul despre zodiI

*****Berbec
*****Taur
*****Gemeni
*****Rac
*****Leu
*****Fecioara
*****Balanta
*****Scorpion
*****Sagetator
*****Capricorn
*****Varsator
*****Pesti

CITESTE DESPRE:
Astrologie
***Ascendent
***Zodiac european
***Zodiac amoros
***Zodiac karmic
Cristale si pietre
Interpretarea viselor
***Dictionar de vise
Feng-Shui
Tarot
Simboluri
***Arte divinatorii
***Superstitii
***Nume
***Aromaterapie
DIVERSE
Cuprins
Oferta de publicitate
Parteneriat horoscop
Partenerii nostri
Cine ne fura munca
Despre site

FEBRUARIE 2018
FAZELE LUNII

Azi Luna este în zodia...
31.01-15.02 Luna in descrestere
15.02 Cea mai recenta LUNA NOUA
15.02-1.03 Luna in crestere
In februarie, nu are loc faza de LUNA PLINA

PLANETELE IN ZODII

18.02-20.03 - Suntem in zodia PESTILOR Info
31.01-18.02 Mercur in Varsator
18.02-6.03 Mercur in Pesti
19.01-11.02 Venus in Varsator
11.02-7.03 Venus in Pesti
27.01-17.03 Marte in Sagetator
Jupiter in Scorpion Info
Saturn in Capricorn  Info
Uranus in Berbec Info
Neptun in Pesti
Pluto in Capricorn Info
Nodul Nord in Leu Info
Lilith in Capricorn 

Acvaria - Simboluri



www.acvaria.com | www.simboluri.acvaria.com | Arte divinatorii


Arte divinatorii
***

Ce sunt artele divinatorii? In ce se poate "ghici"?

Motto: "[...] orice lucru de pe fata pamantului poate povesti istoria tuturor lucrurilor. Daca deschidea o carte la orice pagina, sau privea mainile oamenilor, sau carti de ghicit, sau zbor de pasare sau orice altceva, orice om avea sa descopere o legatura cu lucrul pe care tocmai il traia. In realitate, nu lucrurile aratau ceva: oamenii erau aceia care, daca priveau spre lucruri, descopereau felul in care se patrundea in Sufletul Lumii." (Paulo Coelho, Alchimistul)
DIVINATIE - "Dar, putere a unor persoane de a deslusi si lucruri ascunse, nestiute si mai ales viitorul." (Definitie din DEX)

De-a lungul timpului orice semn a atras atentia pentru a fi transformat apoi intr-o arta divinatorie, de contact cu divinitatea sau cu energiile naturii. Din aer, din apa, din astre, din palma, din mersul norilor, omul a incercat permanent sa afle ceva nou despre el, despre viata, despre destin si viitor, ceea ce a generat un nesfarsit sir de arte, ritualuri si in final stiinte prin care a dorit sa traduca in limbaj omenesc bogatul mesaj al naturii. Gasesti aici un mic dictionar al celor mai cunoscute arte divinatorii:

AEROMANTIE - Arta prezicerii viitorului prin observarea atmosferei, aerului, a cerului sau a fenomenelor atmosferice.

ASTROLOGIE - magie divinatorie (considerata stiinta) bazata pe relatia dintre toate corpurile materiale ale universului, pe influenta corpurilor celeste asupra indivizilor, societatilor si evenimentelor de orice ordin. Are la baza un [rincipiu fizic real: atractia universala si legea lui Newton: corpurile se atrag cu o forta direct proportionala cu masa lor si invers proportionala cu patratul distantei. Tehnica de studiu al caracterelor umane avand la baza astromantia (vezi astromantie). Astrologia babiloniana interpretra destinul omului dupa pozitia astrelor in momentul nasterii, precum si dupa miscarile, intalnirile si gradatiile culorilor acestor astre. Zodiacul traditional s-a nascut in Babilon, dar era un studiu mult mai aprofundat decat horoscoapele rudimentare din zilele noastre. | Mai multe despre Astrologie AICI

ASTROLOGIE ELECTIVA - Interpretarea horoscopului pentru a determina cele mai potrivite momente pentru a incee o anumita activitate: alegerea zilei casatoriei, alegerea zilei de botez, alegerea zilei de schimbare a locului de munca, alegerea zilei pentru o calatorie etc.

APANTOMANTIE - Metoda a divinatiei in care previziunile se fac cu ajutorul unor semne bazute la intamplare reprezentand animale, pasari sau alte creaturi. Se zice ca in acest fel a fost fondat orasul Mexico City pe locul unde divinatorii vechilor azteciau vazut un vultur zburand de pe un cactus ducand in cheare un sarpe viu.

ANTROPOMANTIE - Derivat din grecescul "anthropos" (om) si "manteia" (divinatie), aceasta este o metoda de divinatie cu ajutorul organelor interne ale mortilor sau muribunzilor condamnati la sacrificiu. Aceasta practica barbara este foarte veche, fiind ilegala in cele mai vechi timpuri. Heliogabalus (imparatul roman Varius Avitus Bassanius, 205-221 AD, cunoscut si cu numele de Elagabalus, omorat impreuna cu mama sa de catre garzile pretoriene) a fost unul dintre practicantii acestei metode de divinatie. Iulian Apostatul (Flavius Claudius Julianus, 332-363 AD, alt imparat roman, nepot al lui Constantin cel Mare) practica si acest gen de divinatie, declansand astfel moartea unui mare numar de copii supusi sacrificiului doar pentru a putea practica aceasta metoda de interpretare a organelor interne.

ASPIDOMANTIE - O metoda de divinatie putin cunoscuta avand la baza sfaturile date practicantului de catre Diavolul insusi. Practicantul se aseaza in centrul unui cerc si prin conjuratii, invoca pe consilierul satanic. Vrajitorul intra in transa, in timpul careia intra in legatura cu regele Infernului. La iesirea din transa, practicantul transmite clientului sfaturile primite.

ARITMOMANTIE / ARITMANTIE - Deriva din grecescul "arithmos" (numar) si "manteia" (divinatie), referindu-se la divinatia prin numere; se refera la corespondentele dintre zei, oameni si numere. Vechii Caldeeni, precum si platonistii si pitagoreenii, au practicat aritmantia. Face parte si din vechea stiinta a Kabalei. Asemanatoare numerologiei.

ALEUROMANTIE - Deriva din grecescul "aleuron" (faina) si "manteia" (divinatie), fiind o metoda de divinatie cu ajutorul fainii. Sunt scrise fraze pe bucati de hartie, sunt introdu-se in mici bile de faina dupa care sunt coapte. Dupa ce s-au copt, se amesteca de noua ori, dupa care se impart in mod egal participantilor, acre se spune ca astfel isi afla soarta. O ala metoda este amestecarea fainii cu cu apa intr-un castron, interpretand astfel desenele ramase pe marginea castronului. O ramasita a vechiului obicei sunt placintele cu ravase.

ALECTROMANTIE - Deriva din grecescul "alectruon" (cocos) si "manteia" (divinatie), fiind o metoda de divinatie cu ajutorul cocosilor si gainilor asezati intr-un cerc de grane in care mai sunt plasate litere ale alfabetului. Alipind literele din dreptul carora gaina sau cocosul din cerc ciugulesc boabele de grau se spune ca reies raspunsuri la intrebari. Daca se cere numai un raspuns afirmativ sau unul negativ la intrebarile practicantilor, se vor folosi numai doua gramajoare de boabe. Aceasta metoda trebuie practicata doar cand Soarele sau Luna se afla in zodia Berbecului sau a Leului. Aceasta metoda era intens practicata in Roma antica. O alta metoda a alectromantiei era interpretarea cantecului cocosului, tinand cont si de perioadele din zi in care acesta se auzea. O alta metoda era recitarea literelor din alfabet, pana cand cocosul canta, notand astfel literele alese.

ALFITOMANTIE - Deriva din grecescul "alphitomantis" (divinatie cu orz) ,fiind o metoda straveche pentru determinarea vinovatiei sau nevinovatiei unei persoane suspectate, prin hranirea persoanei respective cu o paine special preparata din orz. Daca persoana capata o indigestie sau i se pare ca painea este gretoasa, acesta este considerat un semn de vunovatie. Se zice ca undeva langa Lavinium se afla o padure sacra unde se practica aceasta metoda pentru a afla daca femeile mai sunt sau nu pure. Preotul tinea un sarpe in scorbura unui copac. In anumite zile ale anului, tinerele femei erau trimise acolo legate la ochi tinand in maini cu o placinta facuta din miere si orz. Se zice ca sarpele manca din placintele celor pure, in timp ce cele vinovate erau refuzate.

ASTROMANTIA - ghicirea dupa pozitia astrelor


AUSTROMANTIE
- Divinatie ce are la baza studierea vanturilor si interpretarea formei norilor. Asemanatoare aeromantiei.

ALTE PRACTICI MANTICE: ghicitul in scrum de tigara, in fum, in zat de cafea, in frunze de ceai, in foc, in albus de ou, in nisip, in flacara lumanarii, in ceara sau plumb topit aruncate in apa rece.

BIBLIOMANTIE - divinatie avand la baza prezicerea de evenimente cu ajutorul bibliei, prin alegerea la intamplare a unui pasaj biblic ce se presupune ca ofera un raspuns problemelor subiectului. Totodata, este o metoda de divinatie prin care se afla daca o persoana era sau nu vinovata de practicarea vrajitoriei. Metoda consta in cantarirea suspectului in comparatie cu greutatea celei mai mari Biblii din biserica locala. Daca suspectul cantarea mai putin decat biblia, era considerat nevinovat.

BELOMANTIE - Divinatie cu ajutorul sagetilor cu pene. Se atasau de sageti unele bucati de hartie pe care erau insemnate sfaturi date de oracol. Era luat in consideratie sfatul de pe sageata care ajungea cel mai departe. Aceasta metoda era practicata de catre Babilonieni, de catre sciti, greci si arabi. Totodata mai era practicata o metoda: se arunca in aer un numar de sageti si directia catre care acestea o luau la cadere era directia pe care practicantul trebuia sa o apuce.


BOTANOMANTIE
- Metoda de divinatie ce avea la baza arderea frunzelor si ramurilor de copac.

CARTEA UMBRELOR - Termen ce desemneaza o carte de ritualuri, retete, reguli, legi si alte documente magice importante in arta vrajitoriei. Fiecare carte a umbrelor difera de la un practicant la altul.

CAPNOMANTIE - Forma de divinatie ce are la baza interpretarea miscarii fumului ridicat de la foc, mai ales in cazul focului la care se aduceau sacrificii. Metoda prezicea lucruri bune daca fumul se ridica usor deasupra altarului si ajungea direct la nori. Acelasi nume il poarta metoda de divinatie cu ajutorul transei induse de inghitirea fumului scos prin arderea unui drog special preparat. 

CARTOMANTIE - Metoda de divinatie sau prezicere a viitorului cu ajutorul cartilor. Isi trage originea din ghicitul cu cartile de tarot. Cartomantia este practicata cu cartile de Tarot, cu Rhune.


CATOPTROMANTIA
- forma de divinatie ce are la baza utilizarea oglinzilor indreptate spre luna pentru a reflecta lumina lunara. Raspunsurile apareau de regula sub forma unor urme de sange aparute pe fata lunii sau in reflectia sa in oglinda. Este cea mai straveche forma a cristaloscopiei. O alta metoda folosita pentru a oferi diagnostice medicale cerea agatarea unei oglinzi de o ata deasupra unei fantani sau a unui bazin cu apa. Dupa ce oglinda era coborata incet pana la suprafata apei, erau aprinse unele esente de plante si se spuneau rugaciuni. Se spunea ca cel a carui fata se reflecta in oglinda urma sa moara sau, dimpotirva, sa se insanatoseasca. Daca fata din oglinda era proaspata si sanatoasa, aducea insanatosire. Daca arata un aspect fantomatic, atunci era prevestita moartea iminenta.

CUASIMOMANTIE - Forma a divinatiei avand la baza o tehnica de aruncare a obiectelor in foc. Daca nu luau foc sau ardeau foarte lent, era un semn bun. 

CEFALOMANTIE - Forma a divinatiei ce folsea craniul sau capul unui magar sau al unei capre.

CHIROMANTIE / CHIROGNOMONIA / CHIROLOGIA - cunoasterea caracterului oamenilor dupa liniile si formele palmelor.

CITIREA IN FRUNZE DE CEAI SAU ZAT DE CAFEA - Descifrarea modelelor lasate de frunzele de ceai sau de zatul de cafea pe peretii cestii dupa consumarea lichidului din interior.

CLEDONOMANTIE - Metoda a divinatiei in care practicantul gasea anumite semnificatii unor lucruri luate la intamplare.

CLEIDOMANTIE - Deriva din grecescul "kleis" (cheie) si "manteia" (divinatie), termen care se refera la un numar mare de metode de prezicere a viitorului cu ajutorul unei chei. Una din metoda avea la baza scrierea unei intrebari pe o cheie, dupa care aceasta era introdusa intre foile Bibliei. Cheia era mai apoi agatata in asa fel incat sa i se permita sa se invarta - directia de miscare dicta raspunsul. Uneori cheia si biblia erau agatate deasupra inelarului unei fecioare, care recita de trei ori anumite cuvinte magice, intr-o zi cand soarele sau luna se aflau in zodia Fecioarei. O alta metoda cerea asezarea cheii in pumnul strans. Se cerea apoi unei femei gravide sa aleaga dintre cele doua maini ale celui acre tinea cheia mana in care credea ca este ascunsa cheia. Daca femeia gravida ghicea, atunci copilul ce avea sa vina pe lume urma sa fie fata. 

CLEROMANTIE - Forma a divinatiei cu zaruri. Candva aceasta metoda desemna orice varianta a aruncarii oricarui gen de obiecte asemanatoare zarurilor: boabe de fasole, pietricele, mici betigase sau oase. Aceasta metoda de divinatie era raspandita in Roma si in Egipt.

CRISTALOSCOPIE - ghicirea in sfera de cristal, care se bazeaza pe starea de halucinatie voluntara. Forma de divinatie bazata pe meditatia intr-o suprafata reflectorizanta (oglinda, sticla, cristal, luciul apei) pentru a obtine informatii paranormale.


CUMPARA SFERA DE CRISTAL AICI

CRITOMANTIE - Forma a divinatiei ce avea la baza studiul placintelor din orz. Aluatul placintelor ce erau oferite ca ofranda era examinat cu multa atentie, zicandu-se ca raspunsurile erau date prin decifrarea semnelor care erau trase pe faina care era imprastiata deasupra.

COSCINOMANTIE - Forma de divinatie similara cleidomantiei, cheia fiind inlocuita aici cu o sita.

CICLOMANTIE - Forma de divinatie ce interpreta semnele ce se formau prin rotirea rotilor.

DAFNOMANTIE - Metoda de divinatie ce interpreta sunetul scos de ramurile unui laur aruncate in foc. Cu cat sunetele erau mai intense, cu atat erau mai bune prezicerile. Daca lemnul nu scotea nici un sunet, prezicerile erau sumbre.

DEMONOMANTIE - Metoda de divinatie cu ajutorul anumitor demoni.


DENDROMANTIA
- ghicirea viitorului dupa freamatul copacilor si fosnetul frunzelor.

EMPYROMANTIA - ghicirea in foc, fum, flacari, zgomote.

FIZIOGNOMONIA -citirea caracterului si mentalitatii umane prin interpretarea formei si trasaturilor fetei

FRENOLOGIE - citirea caracterului si mentalitatii umane prin studierea formei craniului persoanei respective.

GHICIT - diferite practici de prezicere a viitorului. Varianta a divinatiei.

GEOMANTIE - sistem de divinatie ce implica interpretarea de linii si corpuri geomoetrice; consta in proiectia unui numar de pietre intr-un patrat divizat in doua, desenat pe o suprafata presarata cu nisip. Pozitia pietrelor determina figuri pentru care exista 12 tipuri generale pe care geomantul le interpreteaza. Procedeu raspandit in lumea araba.

GIROMANTIE - Deriva din grecescul "giros" (cerc) si "manteia" (divinatie). Metoda de divinatie in care divinatorul mergea in jurul unui cerc pe care erau inscriptionate litere pana cand incepea sa ameteasca. Literele in dreptul carora divinatorul cadea sau directia in care acesta se prabusea crea un mesaj profetic.

GRAFOLOGIA - Studiul scrisului de mana.


HIDROMANTIA
- ghicirea in apa, dupa cercuri, valuri, limpezime, colorit. Una din tehnici avea la baza utilizarea unui bazin plin cu apa care, la comanda divinatorului, era activat de spirite, intrand in vibratie si scotand anumite sunete. Divinatorul descria formele ce se reflectau pe suprafata apei, interpreta culoarea apei, miscarile apei intr-o fantana sau valurile create de aruncarea unui obiect intr-o apa.

HIEROMANTIA / HIEROSCOPIA - interpretarea aspectului maruntaielor animalelor de sacrificiu. 

I CHING - straveche practica chinezeasca "cartea schimbarilor", ce descrie 64 de hexagrame (constand in combinatii de cate sase linii continue __ sau intrerupte - -) folosite in practica divinatorie. Raspunsurile oferite de I-Ching implica o profunda filosofie chinezeasca.

METEOROMANTIA - interpretarea fenomenelor atmosferice

METOPOSCOPIA - interpretarea semnelor fruntii

NECROMANTIE - forma a divinatiei ce avea la baza comunicarea cu mortii, metoda a magiei negre.


NUMEROLOGIE
- metoda de divinatie bazata pe interpretarea numerelor si a calculelor. | CUMPARA BRATARA TA PERSONALIZATA ASTROLOGIC SI NUMEROLOGIC

ONIROLOGIE/ONIROMANTIE - modalitate de interpretare a viselor pe baza unui sistem de simboluri onirice sau a psihologiei. Citeste despre Onirologie AICI


ONOMANTIA
- interpretarea literelor care compun numele unei persoane

ORACOL - raspunsuri primite la o intrebare, considerate a veni de la zei. Metoda de divinatie si profetie prin care erau consultati zeii sau spiritele, prin intermediul unui medium uman. Cele mai faimoase oracole au fost cele de la Dodua, unde Zeus oferea raspunsuri prin fosnetul stejarilor, sau cel de la Delphi, unde Apollo dadea raspunsuri prin intermediul unei preotese. In ambele cazuri, raspunsurile oracolelor erau atat de ambigue, incat era dificil sa se ateste veridicitatea lor.

ORNITOMANTIA - ghicirea dupa specia, zborul sau comportamentul pasarilor.

PENDULUL SIDERIC - Metoda de divinatie cu ajutorul pendulului, excelenta pentru raspunsuri cu da si nu. Pendulul sideric este un obiect greu agatat de o ata care se considera ca poate localiza un anumit obiect sau loc sau poate oferi raspunsuri la intrebari personale. Folosit, inca de pe vremea romanilor, pendulul a fost impus in 1802 de catre profesorul Gerboin din Strassburg. Consta dintr-o bila sau o greutate oarecare, uniforma (intre 40-100 grame), atarnata de un fir. Inainte, multi isi utilizau chiar ceasul de buzunar pe post de pendul. Astazi se prefera greutatile din cristal, ebonita sau fildes, atarnate de fire de in sau de lantisoare. Pendulul se tine intre degetul mare si aratator. Pendulul poate sta nemiscat sau poate capata o oscilatie liniara. Cand indica o descoperire (a unui obiect cautat sau a raspunsului asteptat), el trece in miscare circulara, fie in sensul acelor de ceasornic, fie invers. Nu numai amplitudinea miscarii are valoare informationala, ci si directia. S-a stabilit ca sensul miscarii face parte dintr-o conventie informationala stabilita de ghicitor. Daca el decide ca raspunsul afirmativ este descris de miscarea in sensul acelor de ceasornic, sau invers, pendulul se va supune conventiei.


CUMPARA DE AICI PENDUL SIDERIC.

PIROMANTIE - Forma a divinatiei in foc. Mesajul era bun daca flacarile erau viguroase si ardeau repede ofranda oferita ca sacrificiu, dar daca erau lente si ofranda ardea incet, mesajul era de rau augur. Acest tip de divinatie era practicat in templul Minervei din Atena. O alta metoda se refera la observarea modului in care ard tortele. Daca flacara froma un singur varf, era un semn bun, daca se formau doua varfuri, era semn rau. Daca se stingeau brusc, prevesteau dezastre.

RHUNE - Metoda de divinatie cu ajutorul unor pietre sau bucati de ceramica inscriptionate cu un alfabet magic de origine germanica, scandinava sau norvegiana.


CUMPARA RUNE VIKINGE DE AICI

SPODOMANTIE - Metoda de divinatie cu ajutorul cenusei ramase de la focurile de sacrificiu.

SPIRITISM - doctrina religioasa ce are la baza posibilitatea celor vii de a intra in legatura cu cei morti prin intermediul unui medium.


Cumpara TABLA OUIJA DE AICI

STIHOMANTIE - prezicerea viitorului prin interpretarea unor pasaje aleatorii din mari carti ale literaturii universale.

TAROT/TAROLOGIE - un pachet special de 78 de carti folosit in divinatie. | Citeste despre Tarot AICI


ASTRO-TAROT - CONSULTATII ACVARIA®
Consultatii private de 30 de minute oferite de astrolog Acvaria cu ajutorul astrologiei si tarotului.
DETALII AICI  

XILOMANTIE - Divinatie cu ajutorul lemnului, practicat mai ales in Slavonia. Metoda pleaca de la interpretarea pozitiei micilor bucati de lemn gasite in calea cuiva. Acelasi stil de interpretare se refera la asezarea lemnelor in foc, la felul in care ard etc.

www.acvaria.com | www.simboluri.acvaria.com | Arte divinatorii

Astro-consultatii oferite de ACVARIA®

Ai discutat vreodata cu un astrolog?
Poate ACUM e momentul!

Despre zestrea astrala cu care ai venit pe lume.
Despre destin si viitor.
Despre tine si cei importanti din viata  ta.
Despre karma si vieti anterioare.
Despre cristale protectoare.
Despre cuplu si compatibilitate.
Despre visele noptii.

Despre toate acestea poti discuta cu
astrolog ACVARIA
la telefon, pe Skype
sau fata in fata in Piatra Neamt
 intr-o consultatie astrologica
personalizata de 30 de minute.

Disponibil la telefon
si pentru romanii din strainatate!

Programari
AICI
 

www.acvaria.eu



O doamnă nu are NICIODATĂ destule brăţări!






Acceptam banner exchange cu siteuri cu trafic similar
 
   
 
Web Design for Business® by Logic Industry®
   
   
Siteurile oficiale marca Acvaria®:
www.acvaria.com
| www.acvaria.com.ro | www.acvaria.eu | www.acvaria-horoscop.ro | www.horoscop-acvaria.ro

©1999-2016 Acvaria® Toate drepturile rezervate.
Textele continute in acest site apartin editorului Dana Mîndru. Acvaria® este marcă înregistrată a firmei Acvaria
Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a textelor continute in www.acvaria.com fara acordul autorului.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Viziteaza si: danamindru.ro | kristale.ro |  dana.acvaria.com

Blogurile noastre: Magazin-kristale.blogspot.ro/ | Vechi-Nou.blogspot.ro

Paginile noastre de Facebook: Magazin-kristale.ro | ACVARIA | Acvaria.Astrolog | Flori-Culori | Animalutele Adorabile Ale Anei

Noi pe Youtube: https://www.youtube.com/magazinkristale