GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Superstitii legate de CIFRE si NUMERE

Multe popoare considera numarul 13 ca fiind blestemat. De ce?

…in cadrul cartilor de Tarot, folosite pentru prezicerea viitorului, cartea care poarta numarul 13 este intitulata „Moartea”.

numarul 13 este considerat ca aducator de nenorociri pentru ca la Cina de apoi au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, inainte ca Mântuitorul sa fie crucificat. Putini oameni au curajul sa cheme la masa 13 musafiri.

…in mitologia scandinava, se spune ca 12 zei s-au adunat la o sarbatoare atunci când un al 13 zeu, Loke, a venit si el. Se zice ca Loke l-a omorât, dupa masa, pe Balder, cel mai iubit dintre zei.

Se spune că:

zilele de 13 ce pica in calendar intr-o vineri sunt considerate, de asemenea, aducatoare de nenorociri, boala, ghinion, si efectele vor fi cu atât mai dezastruoase daca 13 martie pica intr-o vineri.

…unele persoane evita sa foloseasca numarul 13 pentru a desemna zilele din calendar, numerele de strazi sau de apartament, folosind mai degraba numarul 12 bis.

…daca intr-o camera se afla 13 persoane, cel care sta in partea opusa oglinzii va muri.

numarul 7 provoaca numeroase motive de superstitii in multe culturi. Lui Dumnezeu I-au trebuit 7 zile pentru a crea lumea, de aceea orice asociere cu acest numar este considerata a fi de bun augur.

…al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea fiu intr-o familie este considerat a fi cel mai norocos om.

…fiecare grup de 7 ani din viata unui om este considerat a fi motiv de noi schimbari in personalitatea umana. Planetele au influente distincte din sapte in sapte ani in formarea personalitatii umane. De aici provin cei sapte ani de acasa, primirea buletinului la 14 ani, serbarea majoratului (in trecut si – inca – in alte parti ale lumii) la 21 de ani etc.

numarul 4 are conotatii negative pentru chienzi. Intr-unul din dialectele chineze, cuvantul patru suna la fel cu moarte,d e aceea si in feng shui, si in alte teraduitii chinezesti este evitata cifra 4. De aceea chinezii nu vor avea amulete care sa contina 4 monede, de exemplu.

… in SUA exista cladiri la care nu exista etajul 13, iar in China etajul 4. Unii italieni fug de casa sau apartamentul cu numarul 17.

…ai ghinion daca numele tau are 13 litere.

…ai noroc daca numele tau are 7 litere – MARIANA, CLAUDIU…

numarul 8 e considera norocos din cauza similaritatii sale cu semnul infinit, de aceea multa lume cauta sa locuiasca in case cu numarul 8, poarta talismane in forma de 8 sau scriu cifra 8 pe dierse obicete: pe telefon, pe casa de marcat, pe biroul de lucru…

…un loc cu totul special – de bun augur de data aceasta – il ocupa secventele numerice, adica numerele repetate. De exemplu 111, 333, sau ora 11:11 care apare insistent, pentru unui sunt un semn benefic, de parca cineva de acolo de sus le transmite ca sunt in siguranta, ca rugamintile lor au fost auzite, ca se afla sub protectia ingerilor.

…repetitia numarului 6 are conotatii malefice – 666 – numarul fiarei – multa lume evitand ca aceste numere sa apara scrise pe orice obiect important al vietii lor. Exista si teorii ale conspiratiei care spun ca inclusiv numele de VISA ce apare pe cardurile de plata (carti de credit) este tot o varianta a numarului 666, astfel: VI – este 6 roman, S – reprezinta cifra 6 in cultura greaca, si A reprezinta o asemanare cu cumarul 6 din cultura babiloneana. Dar este o exagerare…