GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Frica de cele 3 ceasuri rele de marți si sâmbăta

Ziua de marti si ziua de sâmbătă sunt, de multa lume, considerate zile cu trei ceasuri rele. De ce trei si de ce doar marti si sambata? Superstitie sau altceva?

Nimic magic la mijloc, ci totul provine de la o regulă folosită în astrologia orară, una din ramurile astrologiei generale. Fiecare zi este împărtită în 24 de ore, numai că în astrologie, lungimea orelor – denumite „ore planetare” – nu este aceeasi cu cea deja cunoscută de 60 de minute. Nu vă gânditi la un ceas obisnuit care arată orele si minutele, ci la un ceas special, care nu arată cifre, ci… planete. Ziua – între răsărit si apus – si noaptea – intervalul orar de la apus la răsărit – sunt împărtite în câte 12 ore egale ca lungime, dar pentru că ziua si noaptea au lungimi diferite pe parcursul anului – doar la echinoctii fiind perfect egale – cele 12 ore au, asadar, dimensiuni diferite.

De exemplu, vara, ora planetară diurnă este mai lungă si ora planetară nocturnă sunt mai scurte decât sunt iarna.

Fiecare zi a săptămânii începe la răsăritul Soarelui cu ora ce corespunde planetei guvernatoare a zilei respective. Dintre cele 7 planete, Marte si Saturn sunt considerate ”planete malefice”, a căror simbolistică nu este întotdeauna pozitivă.

Ziua de marti, în acest caz, începe la ora la care răsare Soarele, ca atare prima oră planetară a oricărei zile de marti apartine planetei Marte, care guvernează ziua respectivă, iar prima ora a zilei de sambata este guvernata de Saturn. Pe parcursul celor 24 de ore, cele 7 planete diferite guvernează câte o oră, succedându-se de 2-3 ori până la finalul zilei.

Asadar, conform astrologiei orare, fiecare zi incepe la rasaritul soarelui cu ora patronata de planeta zilei respective. De Luna – lunea, de Marte – martea, de Mercur – miercurea s.a.m.d.

Pentru că ziua de marti este guvernată de Marte iar ziua de sâmbătă de Saturn, se consideră că prima oră planetară a celor două zile din săptămână apartine celor două planete cu iz usor negativ. Apoi pe parcursul întregii zile vor mai exista alte două ore planetare marcate de energia celor două planete.

Martea exista trei ore planetare patronate de Marte iar sâmbăta – trei ore planetare guvernate de Saturn.

În restul zilelor din săptămână vor exista câte 2 ore guvernate de cele două planete malefice – deci se poate spune că fiecare zi din săptămână are câte două ceasuri rele – numai că martea si sâmbăta există „trei ceasuri rele”, adică cele trei ore planetare guvernate de cele două planete care aduc, de regulă, conflicte, neîntelegeri, piedici, probleme, esecuri etc.

Retineti, fiecare zi are câte două ore marcate – sa-i zicem – ”negativ” de Marte si Saturn, dar martea si sâmbăta avem o oră în plus, la inceputul zilei, care a generat ideea că trebuie să ne luptăm cu cele 3 ceasuri rele de marti si sâmbătă.

SFAT: Exista softuri specializate care pot calcula orele planetare – si le pot si anunta printr-un reminder pe desktop – astfel incat, cei care isi ghideaza actiunile zilei in functie de influentele astrale, ar putea tine cont de guvernatorul anumitor ore din zi. De exemplus a faca sport in ora Marte, sa isi dea intalnire la ora lui Venus, sa invete in ora lui Mercuyr s.a.m.d. punand accent, in orele planetare respective, chir pe domeniile pe care aceste planete le patroneaza cu succes.