GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Superstitii legate de imbracaminte si incaltaminte

Se spune că:

…aduce ghinion sa asezi pantofii pe pat.

…e bine sa arunci cu un pantof vechi dupa cel ce pleaca de acasa, pentru a abate norocul asupra sa.

…acelasi lucru se face uneori când mirele sau mireasa pleaca din casa parinteasca atunci când se casatoresc. De aceea, in unele tari exista traditia de a lega la spatele masinii un pantof vechi.

…in România exista obiceiul ca la nunta, mireasa sa scrie pe talpa pantofului numele prietenelor inca nemaritate pentru „a trage bine piciorul”.

…in biserica, in timpul ceremoniei religioase, unul din miri il calca pe celalalt pe picior. Se spune ca cel care va reusi acest lucru, va fi stapânul in casa, supunându-l, metaforic, pe celalalt.

…in alte colturi ale lumii, exista obiceiul ca mirele sa puna piciorul pe capul sotiei, asigurând prin acest gest fericirea indelungata in familie.

…barbatul nu trebuie sa daruiasca iubitei sale pantofi, decât in cazul in care doreste sa o ceara in casatorie, deoarece femeia va intelege prin acest gest o cerere de a merge alaturi de el pentru toata viata. Daca nu are acest interes – de a o cere in casatorie – acest cadou va atrage despartirea.

…nu puneti pantoful stâng in piciorul drept sau invers, aduce ghinion.

…nu lasati pantofii incrucisati când va descaltati pentru ca e semn de ghinion.

…nu e bine sa mergi incaltat numai cu un pantof, sau cu pantofi diferiti („cu un papuc si cu o ciubota”, cum se spune), pentru ca asta ar putea aduce moartea unuia dintre parinti.

…exista si un semn de noroc legat de pantofi, si anume sa legi sireturile cuiva intre ele, dar nu uita sa-ti pui o dorinta in timp ce faci asta.

…daca o pereche noua de pantofi scârtâie, inseamna ca perechea respectiva nu a fost platita corespunzator.

…nu e bine sa imbraci hainele pe dos, pentru ca atrage cearta sau vesti rele.

…e bine sa-ti pui o dorinta cand imbraci haine noi-noute.

…e bine sa porti tot timpul o moneda in buzunarul de la haina.

…nu e bine sa te imbraci cu o haina cu mana stanga intai.

…aduce noroc sa gasesti sau sa primesti o pereche de manusi.

…e semn rau sa pierzi o manusa, daca te intorci dupa o pereche de manusi uitata undeva sau sa dai cuiva o pereche de manusi.

…aduce ghinion sa pui o palarie gresit pe cap, sa o asezi pe masa sau pe pat.