GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Cat de puternica este energia cristalelor?

CRISTALE SI PIETRE BRUTE




”Intensitatea” energiei cristalelor


Se spune că energia unui cristal se simte pe o rază de pană la 100 de ori de jur împrejurul pietrei, deci energia unei simple pietricele de 1 cm se simte până la… un metru în jur.


Multa lume se intreaba: sub ce forma sa port un cristal asupra mea? Ca piatra? Ca bijuterie? Care e cea mai indicata forma? Si unele si altele, depinde ce te atrage. Dar da, exista niste – hai sa le zicem – ”grade” de intensitate a puritatii energiei unui cristal, in functie de etapa de prelucrare sa cristalului.


Ordinea intensitătii energiei cristalului ar fi:

    1. direct la sursa, in mină
  1. piatră brută – roca neprelucrata, floare de mina, varf, formatiune, cluster, bolovan
  2. piatră rulată – roca sumar prelucrata
  3. piatra prelucrata in diverse forme geometrice: sfera, obelisc, piramida, cub, piatra pi
  4. piatra prelucrata sub forma de bijuterii de diverse forme – medalioane, bratari, margele, cercei, inele
  5. obiecte de decor – de exemplu copacei cu cristale, sporul casei cu cristale
  6. alte forme sculptate – de exemplu statuete, boluri, farfurii, inimi etc
  7. bijuteriile fatetate – prelucrate indelung de bijutieri

Dacă doresti să beneficiezi de energia cea mai pură a pământului, ar fi bine să cauti un cristal cât mai aproape de prima etapă din procesele de metamorfoză a cristalul, mai sus prezentate.

1.IN ADANCUL PAMANTULUI

Daca ai avea ocazia sa ajungi direct in adancul pamantului, intr-o pestera plina de cristale, intr-o mina cu cristale natura.. clar ca aceea ar fi sursa principala de energie pura, pentru ca piatra e la ea acasa, direct conectata cu pamantul.


2. EXCAVARE SI ADUCEREA LOR LA SUPRAFATA

INTRA AICI sa descoperi METAMORFOZA CRISTALELOR: de la roca la bijuterie

Dar omul a scos la suprafata minunile pamantului si ni le-a oferit sub diverse forme: roca, floare de mina, sau simplu… bolovan.

Pietrele sunt excavate din pamant sau gasite in diverse locatii (doar de prospectori cunoscute), aduse la lumina si spalate, fara alte interventii. Eventual, pot fi sparte, in caz ca e vorba de roci de dimensiuni foarte mari.| Citeste mai multe despre PIETRELE BRUTE


3. RULAREA PIETRELOR

Pietrele brute sunt apoi asezate în niste tambururi uriase, cu apă si nisip – eventual si cu alte materiale abrazive – si sunt supuse unui proces fortat de eroziune. Adică, ceea ce râurile fac în sute de ani (netezesc pietrele) se realizează industrial prin acest procedeu în doar câteva ore sau zile, în functie de duritatea pietrelor.

La final se ajunge la asa numitele pietre rulate (foto 2). În engleză sunt cunoscute ca ”tumbled stones” = pietre rostogolite


4.PRELUCRARE dupa diverse forme geometrice sau bijuterii

Incepand cu etapa 3 – pietre rulate – trecand la etapele 4-8 – energia cristalelor scade din ce in ce mai mult.

Dar cu cat e mai aproape de forma naturala, cu atat mai bine. Deci prima etapa ar fi o prelucrare dupa diverse forme geometrice, deoarece si forma respectiva ofera energiei cristalelor un sens, un flux, o curgere. Aici intra formele gemetrice cheie: sfera (care face ca energia sa emita circular uniform in toate directiile), obelioscul si piramida (care concentreaza energia in varf), cercul gaurit (piatra pi) care face ca energia sa circule in forma de tor.

Apoi urmeaza cristalele incluse in bijuterii, dar si aici e important cat de prelucrate sunt pietrele. Daca s-ar pastra in forma lor cat mai aproape de prima faza a extractiei, cu atat mai bine, cu cat e mai elaborata forma din bijuterie (taiere, sculptura, gaurire etc) cu atat energia se mai diminueaza.

Ca atare nivelul de energie scade cel mai mult la bijuterii si obiecte de decor, in functie de gradul de prelucrare a pietrelor. Nu inseamna ca sunt lipsite de energie, dar orice etapa de prelucrare – fatetare, slefuire, taiere, gaurire, sculptare – orice interventie in plus a mainii omului sau a instrumentului de lucru reduce cate un pic din din energia cristalului.


SFAT: daca vrei sa te bucuri de energia cat mai pura si mai puternica a cristalelor, poarta asupra ta sau tine in preajma ta cea mai simpla forma de prelucrare a pietrei: medalioane din pietre brute, rulate sau cips, bijuterii sau obiecte cu cat mai putine etape de prelucrare: taiere, gaurire, slefuire, lipire etc. Desigur, industria bijuteriilor, aceste etape nu pot fi evitate, dar daca ar fi sa alegeti, de ce nu ar fi piatra cat mai aproape de forma natur?

Bratari din pietre rulate, putin prelucrate

Cu cât este mai elaborată prelucrarea, cu atât interventia mecanică sau umană a mai diminuat din forta cu care cristalul a fost înzestrat de la natură. Odată cu prelucrarea, se pierde mult din energia cu care sunt încărcate natural cristalele de la extractie si până la transformarea lor în obiecte de podoabă sau de decor, dar asta nu înseamnă că sunt golite de energie. Energia rămâne inglobată in structura cristalelor si ne putem bucura de ea sub orice formă si de orice dimensiune ar fi cristalul.

Margele din pietre puternice prelucrate (bile)

Margele din pietre putin prelucrate (cips)