GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

CRISTALE: Cea mai puternica energie e in cristalele brute

Pietre brute neprelucrate naturPietrele brute

Cristalele se regasesc in jurul nostru in nenumarate forme. Doar geologii, minerii si cautatorii experimentati de pietre au  sansa rara de a vedea cristalele ”la ele acasa”, ca atare, ceea ce ajunge la noi reprezinta cea de-a treia etapa in folosirea cristalelor.

Dupa ce sunt descoperite, urmeaza faza de extractie, de excavare, de aducere la lumina a banalilor bolovani. Pietrele extrase sunt rareori curate si frumoase – aici e vorba de talentul cautatorului de pietre in a descoperi in cel mai oribil noroi sau in cea mai osbcura mina sclipirea aceea ca acolo s-ar afla ceva superb – dar dupa ce sunt aduse la lumina, cristalele sunt spalate, curatate sumar, astfel incat sa le putem vedea intr-o forma… aspectuoasa.

Pietrele brute sunt deci urmatorul pas dupa descoperirea si aducerea la lumina a cristalelor, acestea urmand sa intre apoi in diverse alte procese de prelucrare ce vor naste in final bijuterii, sculpturi, decoratiuni din piatra.

SFAT: Daca apreciezi, inainte de toate, EFECTELE CRISTALELOR, atunci gandeste-te in primul rand la pietrele brute.

Fiecare noua prelucrare a cristalului scade din energia sa, din rezonanta sa, din comoara sa ascunsa, de aceea, pentru cei care cauta protectie, efecte terapeutice, proprietati metafizice, recomandam PIETRELE BRUTE.

In categoria PIETRE BRUTE intra ceea ce se vede mai jos, niste pietre, niste roci sparte, neslefuite, colturoase, mate, de cele mai multe ori cu imperfectiuni, pentru ca ele sunt materia prima pentru urmatoarele etape de prelucrare, de transformare a unor banale roci colturoase in frumuseti colorate si stralucitoare.


1. PIETRE BRUTE


Pietre brute neprelucrate Roci natur neprelucrate


2. CLUSTERE


Partea ”de deasupra” a cristalelor poate reprezenta ceea ce se numeste CLUSTER – cunoscut si ca Floare de mina – care nu e altceva decat un grup de varfuri  (nu toate cristalele au varf!). Exemnple: sub aceasta forma se gasesc Ametistul, Cuartul, Citrinul, Celestitul s.a.

Ametist floare de minaCluster de ametist


3. VARFURI SI FORMATIUNI


Din clustere se extrag VARFURILE sau diverse alte formatiuni.

Varfuri de ametistVarfuri de citrinVarfuri de cuartVarfuri de cuart

Partile ”de deasupra” ale cristalelor sunt de obicei si cele mai frumoase si cele mai pure. De exemplu: Rubinul, Smaraldul, Safirul, Topazul, Acvamarinul in forma lor semipretioasa – mult mai accesibile ca pret – nu sunt altceva decat stratul cel mai apropiat de roca-mama, din care au fost extrase varfurile/formatiunile deosebite, care sunt prelucrate ca pietre scumpe. Ca atare ceea ce se gaseste ca PIETRE BRUTE sunt extrase din stratul cel mai bogat al zacamantului, de calitate inferioara fata de ceea ce a fost, anterior, selectat ca fiind piatra pretioasa.


4. GEODE SI FELII


Pietrele brute de dimensiuni mari pot fi si ele la randu-le prelucrate sau taiate – deci se intervine asupra lor – si de aici se nasc GEODELE si FELIILE de geoda, care scot la iveala desenele si culorile din interiorii unei roci, care, in aparenta e un bolovan oarecare sau FELIILE din straturi mari de piatra (vezi mai jos o felie taiata in roca de Serafinit).

Pietre natur


5. PIETRE PRELUCRATE


Dupa care incepe seria de proceduri de prelucrare mecanica –  industriala, manuala – a cristalor sub diverse forme, dar care au ca punct de pornire aceeasi materie prima: pietrele brute.

Vezi in sectiunea FOTOGRAFII mai multe articole cu titulatura ”METAMORFOZA CRISTALELOR” care prezinta detaliat aceste etape din viata cristalelor!

GALERIE FOTO PIETRE BRUTE