GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

În ce-ti poti citi… viitorul? (3)În ce se poate… „ghici”?

Arte divinatorii de-a lungul vremii…


Partea a III-a

1 2 3

EMPYROMANTIA

Metoda de ghicire in foc, fum, flacari, zgomote.

FIZIOGNOMONIA

Se bazeaza pe citirea caracterului si mentalitatii umane prin interpretarea formei si trasaturilor fetei.

FRENOLOGIA

Este citirea caracterului si mentalitatii umane prin studierea formei craniului persoanei respective.

GEOMANTIA

Sistem de divinatie ce implica interpretarea de linii si corpuri geomoetrice. Consta in proiectia unui numar de pietre intr-un patrat divizat in doua, desenat pe o suprafata presarata cu nisip. Pozitia pietrelor determina figuri pentru care exista 12 tipuri generale pe care geomantul le interpreteaza. Procedeu raspandit in lumea araba.

GIROMANTIA

Deriva din grecescul „giros” (cerc) si „manteia” (divinatie). Metoda de divinatie in care divinatorul mergea in jurul unui cerc pe care erau inscriptionate litere pana cand incepea sa ameteasca. Literele in dreptul carora divinatorul cadea sau directia in care acesta se prabusea crea un mesaj profetic.

GRAFOLOGIA

Este studiul scrisului de mana.

 

FAPT DIVERS: pe 23 ianuarie este ZIUA SCRISULUI DE MANA.

HIDROMANTIA

Se bazeaza pe interpretarea formelor apei, dupa cercuri, valuri, limpezime, colorit. Una din tehnici avea la baza utilizarea unui bazin plin cu apa care, la comanda divinatorului, era activat de spirite, intrand in vibratie si scotand anumite sunete. Divinatorul descria formele ce se reflectau pe suprafata apei, interpreta culoarea apei, miscarile apei intr-o fantana sau valurile create de aruncarea unui obiect intr-o apa.

HIEROMANTIA / HIEROSCOPIA

Era interpretarea aspectului maruntaielor animalelor de sacrificiu.

I CHING

O straveche practica chinezeasca „cartea schimbarilor”, ce descrie 64 de hexagrame (constand in combinatii de cate sase linii continue __ sau intrerupte – -) folosite in practica divinatorie. Raspunsurile oferite de I-Ching implica o profunda filosofie chinezeasca.

METEOROMANTIA

Se refera la interpretarea fenomenelor atmosferice.

METOPOSCOPIA

Se refera la interpretarea semnelor fruntii.


Articolul continua mai jos
 

NECROMANTIA

O forma a divinatiei ce avea la baza comunicarea cu mortii, metoda a magiei negre.

NUMEROLOGIA

Metoda de divinatie ce are la baza calcule matematice pornind de la cifre si valoarea asociata literelor din numele persoanelor.

ONIROLOGIA/ONIROMANTIA

Este modalitatea de interpretare a viselor pe baza unui sistem de simboluri onirice sau a psihologiei. Citeste despre Onirologie AICI

ONOMANTIA

Este interpretarea literelor care compun numele unei persoane.

ORACOL

Raspunsuri primite la o intrebare, considerate a veni de la zei. Metoda de divinatie si profetie prin care erau consultati zeii sau spiritele, prin intermediul unui medium uman. Cele mai faimoase oracole au fost cele de la Dodua, unde Zeus oferea raspunsuri prin fosnetul stejarilor, sau cel de la Delphi, unde Apollo dadea raspunsuri prin intermediul unei preotese. In ambele cazuri, raspunsurile oracolelor erau atat de ambigue, incat era dificil sa se ateste veridicitatea lor.

In zilele noastre, se bazeaza pe consultarea mai multor tipuri de carti-oracol. De-a lungul timpului s-au creat o multime de tipuri de carti-oracol, printre care si cartile de Tarot. Carti-oracol moderne – cu ingeri, arhangheli, afirmatii pozitive, cristale, flori etc

  

ORNITOMANTIA

Este ghicirea viitorului dupa specia, zborul sau comportamentul pasarilor.

 

PENDULUL SIDERIC

Metoda de divinatie cu ajutorul pendulului, excelenta pentru raspunsuri cu da si nu. Pendulul sideric este un obiect greu agatat de o ata care se considera ca poate localiza un anumit obiect sau loc sau poate oferi raspunsuri la intrebari personale. Folosit, inca de pe vremea romanilor, pendulul a fost impus in 1802 de catre profesorul Gerboin din Strassburg. Consta dintr-o bila sau o greutate oarecare, uniforma (intre 40-100 grame), atarnata de un fir. Inainte, multi isi utilizau chiar ceasul de buzunar pe post de pendul. Astazi se prefera greutatile din cristal, ebonita sau fildes, atarnate de fire de in sau de lantisoare. Pendulul se tine intre degetul mare si aratator. Pendulul poate sta nemiscat sau poate capata o oscilatie liniara. Cand indica o descoperire (a unui obiect cautat sau a raspunsului asteptat), el trece in miscare circulara, fie in sensul acelor de ceasornic, fie invers. Nu numai amplitudinea miscarii are valoare informationala, ci si directia. S-a stabilit ca sensul miscarii face parte dintr-o conventie informationala stabilita de ghicitor. Daca el decide ca raspunsul afirmativ este descris de miscarea in sensul acelor de ceasornic, sau invers, pendulul se va supune conventiei. Citeste despre Pendul sideric AICI


PIROMANTIE

Forma a divinatiei in foc. Mesajul era bun daca flacarile erau viguroase si ardeau repede ofranda oferita ca sacrificiu, dar daca erau lente si ofranda ardea incet, mesajul era de rau augur. Acest tip de divinatie era practicat in templul Minervei din Atena. O alta metoda se refera la observarea modului in care ard tortele. Daca flacara forma un singur varf, era un semn bun, daca se formau doua varfuri, era semn rau. Daca se stingeau brusc, prevesteau dezastre.

RUNE/RHUNE

Metoda de divinatie cu ajutorul unor pietre scrijelite, bucati de lemn sculptat sau bucati de ceramica inscriptionate cu un alfabet magic de origine germanica, scandinava sau norvegiana.


SPODOMANTIE

Metoda de divinatie cu ajutorul cenusei ramase de la focurile de sacrificiu.

Tabla Placa Planseta Ouija

SPIRITISM

Metoda de comunicare cu cei morti prin intermediul unui medium.


STIHOMANTIE

Prezicerea viitorului prin interpretarea unor pasaje aleatorii din mari carti ale literaturii universale. Se ia o carte la intamplare din biblioteca, se deschide aleatoriu si se citeste un pasaj oarecare. Simbolistica pasajului respectiv ar trebui sa ofere o previziune sau o indrumare subiectului.

TAROT/TAROLOGIE

Arta divinatorie ce are la baza interpretarea simbolisticii unui pachet special de 78 de carti-oracol. Citeste despre TAROT aici

Doresti o consultatie in Tarot? Intra aici

1 2 3