GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR┬áHoroscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

DICTIONAR DE VISE. Simboluri cu CE-CL


DICTIONAR DE VISE
by Acvaria

CEAI

conventii si traditii foarte puternice, reguli stricte, rigiditate, conformism.

CEAPA

(taiata) lacrimi, necaz, critici, nemultumiri, suferitne, suparari, incapacitatea de a face fata adevarului, trebuie sa fii pregatit pentru o situatie nedorita, dar pe care o presimteai

(mâncând) teama de a gresi si de a ti se descoperi greselile; reprimarea suferintei; ascunderea durerii sub o masca dura.

CEARA

(topita) sensibilitate, influentabilitate, slabiciune, vulnerabilitate, fragilitate, flexibilitate, maleabilitate, adaptabilitate;

(întarita) superficialitate, lipsa de naturalete, înselaciune, stagnare, piedici, impas.

CEARTA

situatie conflictuala, dorinta de a face dreptate, revolta, indignare, nedreptate, dorinta de a te face ascultat sau auzit; lipsa de autoritate; contradictii, probleme cu aspecte diferite; neîntelegere, dezacord, confruntare pentru a ajunge la o rezolvare.

CEAS

(de mana) e nevoie de o mai buna organizare in viata ta, de ordine si disciplina, ai obligatii pe care trebuie sa le onorezi, termene limita te imping de la spate, sta in puterea ta sa fii mai eficient si sa iti organizezi mai bine viata, accepta mersul firesc al timpului, nu te impotrivi, resimti o puternica anxietate cu privire la apropierea unui moment important sau cu privire la trecerea timpului, ai sentimentul ca stai pe loc sau ca pierzi timpul fara rost, deci valorifica mai bine timpul, nu mai astepta, e timpul sa treci la actiune si sa iei initiativa, se aprop─âie momentul optim pentru o actiune, depinde de tine sa folosesti corect momentul potrivit, acum e momentul!

(in turn sau pe cladire) trebuie sa respecti legile sau regulile altora, exista o autoritate suprema care iti organizeaza munca, supune-te regulamentelor si termenelor limita, esti impins de la spate de termene limita, intri in panica de timp

(stat sau ramas în urma) sentimentul ca esti depasit de evenimente, demodare, nevoia de a recupera timpul pierdut, te simti blocat, ai senzatia ca nu iti ajunge timpul, ai vrea o pauza, o amanare sau un avans

CEAȚĂ

(vezi cea╚Ťa) deruta, nesiguranta, esti dezorientat, nu stii incotro s-o iei, teama, angoasa, anxietate, incertitudine, ├«ndoiala, ne├«ncredere, frica de necunoscut, traiesti in iluzie, aparente inselatoare, nu vezi lucrurile asa cum sunt, idealizezi realitatea, ti se cere sa deschizi bine ochii.

(iesi din cea╚Ť─â sau se risipeste cea╚Ťa) rezolvarea problemelor, ajungerea la o concluzie, sanse de revenire la normal, revigorare, reorientare, redirectionare a energiilor, claritate, certitudini, faci lumina in viata ta.

CENUSA

distrugerea oricaror sperante, disperare, deznadejde, posibilitatea de a o lua de la capat, pornind de la ultimele ramasite ale planului anterior; pierderi sau lipsuri financiare, posibilitati materiale reduse; uitare, indiferenta, incapacitate de memorare, memorie slaba.

CER

(senin) ocrotire, calm, liniste, armonie;

(înnourat) griji, probleme, dificultati;

(rosu) necazuri în dragoste;

(înstelat, noaptea) romantism, nevoie de dragoste si afectiune, tandrete;

(negru, de furtuna) pierdere, vesti proaste, nesiguranta, temeri mari, pericole.

CERB

adulter, tradare, tentatie de a însela; mândrie, vanitate.

CERC

dorinta de perfectiune, sentinentul de repetabilitate, închierea unui ciclu sau a unei etape si începerea alteia, similara; sentiment de împlinire; dorinta de a face lucruri complete, duse la bun sfârsit; senzatie de închidere intr-un cerc, prizonier intr-o situatie ce se repeta în continuu; intimitate, prieteni apropiati, confidente, secrete destainuite, nevoie sau încercare de apropiere de cei din jur; nevoie de ocrotire, de protectie, de siguranta; uneori sentimentul ca te învârti în loc, fara sa poti înainta nicicum.

CERCEI

bârfe, taine împartasite.

CERERE/ A CERE

(ceva) lipsuri, nevoi, dorinte neîmplinite;

(iertare) sentiment de vinovatie, greseli ce se cer recunoscute; mândrie exagerata.

CERNEALA

(albastra) legaturi cu birocratia; planuri noi; bârfe;

(rosie) greseli, avertizare, atragerea atentiei cu privire la unele incorectitudini;

(neagra sau de alte culori) inspiratie în domenii artistice;

(varsata) imaginatie debordanta;

(calimara) mari talente artistice, calitati nepuse în evidenta; creativitate, inventivitate, inspiratie, mari resurse creative.

CERSETOR

nesiguranta, instabilitate, lipsuri, nevoie de ajutor, umilinta, situatii penibile, supunere, deznadejde.

CETATE

forta, rezistenta, sanatate, unitate, încredere, neclintire, nesupunere.

CEZARIANA

lipsa mijloacelor de a pune în practica un proiect important, piedici, solutii salvatoare, dar dificile si riscante si cu urmari neplacute; iesire din impas printr-o actiune de ultim moment.

CHEIE

secrete, ascunzisuri, actiuni sau trasaturi ascunse; interesul de a tine ceva secret; acces, posibilitatea de a patrunde intr-o noua etapa;

(din aur sau alt material pretios) reusita, realizare rasunatoare; ambitii mari; inventivitate exceptionala, descoperirea unor solutii cu totul originale;

(ruginita) traditionalism, conservatorism, teama de nou; te simti depasit, demodat, în urma; se cere o perioada de studiu sau acumulare de noi cunostinte pentru a te pune la curent cu noutatile;

(pierduta) piedici, întârzieri, solutiile de pâna acum nu mai sunt bune;

(gasita) solutie salvatoare, concluzie; întelegerea unei situatii;

(cheile altcuiva) sfat de la persoane utile;

(date altcuiva) sfaturi, prietenie, ajutor;

(care nu se potriveste) se cere schimbarea directiei pe care actionai pâna acum; cautarea de noi solutii.

CHELIE

(daca nu ai chelie în realitate) probleme de sanatate; risc de stricare a imaginii publice sau a reputatiei; stricarea relatiilor cu superiorii; nesiguranta, teama de a fi desconsiderat;

(daca ai chelie în realitate) întelepciune, inteligenta.

CHELNER

serviabilitate, supunere, ascultare, docilitate, sacrificiu, acceptarea pozitie de subaltern.

A CHELTUI

(toti banii sau exagerat de mult) risc de faliment, de pierderi exagerate, risipa de energie sau de bani.

CHEMARE/A CHEMA

(pe cineva) nevoie de ajutor, de sfaturi, acceptarea propriilor limite;

(esti chemat pe nume) nevoie de apreciere, de recunoastere a meritelor personale; reusita personala, ambitii de a ajunge cineva, de a te impune intr-un domeniu; satisfactie.

CHIBRIT

idee noua, început timid, dar care poate duce la rezultate mari; teama dar si dorinta de a te apropia de cineva; nevoie de dragoste; lipsa de energie, forte slabe.

CHIHLIMBAR

amintiri ale trecutului scoase la iveala, melancolie, dor, nostalgie; sinceritate.

CHILOTI

element de context ce vizeaza situatii intime, personale, pe care încerci sa le pastrezi ascunse;

(fara chiloti) teama de a aluneca în ridicol; negarea instinctului sexual; nevoie exagerata de protectie;

(doar în chiloti) te simti penibil, umilit, înjosit în fata altora; mari probleme materiale sau emotionale; vulnerabilitate; fragilitate emotionala.

CHINA/CHINEZ

aglomeratie, sentimentul ca ai prea multe pe cap si nu te descurci, lucruri lipsite de valoare, sentimentul ca faci mult, dar prost, nu esti apreciat;

A CHINUI

(a te chinui) perioada dificila, temeri, anxietate, neliniste;

(a chinui pe cineva) dorinte de razbunare, furie, indignare, revolta împotriva nedreptatilor, nevoia de a-ti apara interesele si de a-ti cere drepturile.

CHIOR

viziuni înguste, mentalitate rigida; incapacitatea de a observa unele detalii sau chiar ansamblul unei situatii; necesitatea de a te deschide în fata celorlalti, pentru a întelege mai bine unde te afli; necesitatea extinderii orizonturilor.

CHIPURI

(straine) element de context ce vizeaza diferitele laturi ale propriei personalitati, înca necunoscute;

(vesel, comic, amuzant) nevoie de relaxare, de distractie; dorinte de timp liber reprimate; nevoia de a iesi din tipare, de a renunta la rigiditate;

(fara trasaturi) sentimentul ca nu esti apreciat sau observat; marginalizare;

(urât, monstruos) parere proasta despre propria persoana; neînceredere, autocritica, complexe de inferioritate; autosuspiciuni.

CHIRIE

element de context ce vizeaza lucruri care nu îti apartin, dar necesare evolutiei personale.

CHITARA

perioada romantica, plina de trairi intense, emotii puternice, sperante, asteptari, sentimente împartasite, pasiune, emotivitate; vezi si a cânta instrumente cu coarde.

CICATRICE

suferinte adânci, cu repercusiuni grave în prezent; urmari traumatizante ale trecutului; teama de a fi ranit din nou; lectii grave asumate, din care ai tras concluziile necesare pentru a nu gresi din nou; amintiri neplacute; traume ale trecutului, handicapuri, complexe care îti împiedica acum evolutia; dorinta de a ti se recunoaste experienta, uneori facând prea mult caz de suferintele de altadata, încercând sa fii privit ca un martir; dorinta de a fi compatimit.

CIMITIR

pierderea sperantei, neînceredere în viitor; teama de esec, de final, de piedici; nemultumire; dezinteres; teama de a merge mai departe; teama de a actiona; tristete, dorinta de transformare, schimbare, nou început; oboseala, nevoie de odihna, repaus; capat de drum, de etapa;

(noaptea) anxietate, mari temeri, lucruri ascunse; final de etapa, cu teama de a începe o alta etapa;

(ziua) curiozitate, nevoia de a înfrunta pericolul sau dificultatile; emotii intense; risc de boala, de stagnare în evolutie: uitare, regrete; final de etapa, cu speranta în ce urmeaza.

CINEMA/CINEMATOGRAF

sentimentul ca esti simplu spectator la propria viata; nevoia de a te implica mai profund; superficialitate; lipsa de seriozitate, de profunzime; relatii formale.

CIOARA

egosim, narcisism, încredere prea mare în fortele proprii; egocentrism, aroganta, lauda de sine, înfumurare, tendinta subiectiva de a analiza situatia; lipsa de impartialitate si obiectivitate; dezamagire, tristete, izolare, singuratate, distantare, uitare, marginalizare.

CIOBAN

atractie spre lucruri pure, naturale, perfecte; nevoie de odihna, de izolare, de retragere din iuresul cotidian; nevoie de organizare, de conducere, de ghidare, de consiliere, de directionare, dar fara interventia concreta a altora; nevoia de supraveghere din partea unor persoane cu experienta; atentie, concentrare.

CIOC

capacitatea de a patrunde în miezul unei probleme, putere de întelegere si de convingere, întelepciune, capacitati intelectuale deosebite.

CIOCAN

forta de a merge mai departe, dorinta de a ajunge la realizari si rezultate concrete; nevoia de a reconstrui sau consolida unele aspecte ale vietii proprii; sâcâiala, dadacire, vorbarie obositoare;

(lovindute peste degete) teama de a gresi, piedici din cauza complexelor sau temerilor ascunse; descurajare, frica de a continua; avertisment cu privire la unele greseli personale sau la directia de evolutie a unei situatii.

CIOC─éNITOARE

te simti agasat, stres maxim, mult zgomot pentru nimic, pisalogeala;

A CIOCNI

(o masina) vezi accident de masina;

(paharele) sperante de succes, nevoia de a fi apreciat, laudat, încurajat; dorinta de reusita;

(oua) dorinta de a participa la o reuninune de familie, dor, nostalgie fata de copilarie sau timpuri apuse.

CIOCOLATA

perioada placuta, placeri, multumire; optimism, energie, vointa, curaj, actiune.

CIORAPI

(femeiesti) senzualotate, instinct erotic dezvoltat, placeri sentimentale, atractie fizica, pasiune, tentatii, ispite erotice;

(cu firul dus) probleme în plan sentimental, marginalizare, concurenta, rivalitate pe plan sentimental, complex de inferioritate, nevoia de a face schimbari în plan relational; necesitatea de a recurge la schimbari de aspect exterior pentru a recapata încrederea de sine;

(negri) nemultumiri, dezamagiri, teama de a pierde ceva de pret; teama de a fi parasit;

(barbatesti) vezi sosete.

CIRC

(clowni) vezi clown

(acrobati) vezi acrobat;

(dresori, animale, elemente de forta si risc) încercarea fortelor, dar numai în scop demonstrativ, pentru a dovedi ceva cuiva; controlul propriilor porniri si impulsuri; autocontrol, cenzura, chibzuinta, cumpatare; necesitatea de a înfrunta pericolul.

CIRCULATIE

(întrerupta) senzatia ca stai în loc sau înaintezi cu greu; blocaj în evolutie sau în comunicare; evolutie lenta;

(trafic aglomerat) suprasolicitare, oboseala, lipsa timpului liber, necesitatea de a urma reguli stricte, supunere, oprelisti, întârzieri, incapacitatea de a te descurca singur; izolare, marginalizare;

(dirijata de un agent de circulatie) cenzura, oprelisti, restrictii impuse, reguli stricte, senzatia ca esti eternul subaltern, necesitatea de a te supune unei autoritati superioare; libertate limitata de miscare sau de expresie.

CISMEA

repaus dupa munca, revitalizare, destindere, relaxare intr-o atmosfera placuta; relatii sentimentale intr-un cadru simplu, arhaic, pitoresc, natural.

A CITI

interes, participare si implicare în viata sociala; capacitatea de ai asculta eficient pe ceilalti, dorinta de a cunoaste, nevoia de a acumula noi cunostinte sau de a face noi cunostinte;

(carti sau ziarul) vezi carte;

(scrisoare) asteptare, dor, nostalgie, marginalizare, izolare, dorinta de a intra în contact cu lumea;

(afis) vezi afis;

(a nu putea citi) piedici, probleme, comunicare ineficienta; nu esti îndeajuns de deschis fata de ceilalti; detasare, raceala, indiferenta, ignorare, dezinteres fata de ceilalti.

CIUBUC

nevoia de a stimula evolutia lucrurilor; interventii suplimentare, tendinta de a scoate un profit cât de mic din actiunile cotidiene.

CIUPERCA

(comestibila sau frumoasa) avansare, evolutie profitabila, aglomeratie de evenimente, succese sau laude; prosperitate, abundenta;

(otravitoare sau neaspectuoasa) amagire, iluzii desarte, riscul de a fi înselat sau indus în eroare.

CIZME

(încaltate) dorinta de schimbare, de modificare a unor situatii existente; intentii de calatorie; mobilitate, adaptabilitate, flexibilitate;

(descaltate) întârzieri în calatorii; nevoie de odihna, repaus, detasare de probleme cotidiene.

CLASA

(cu elevi) relatii sociale, colaborare, necesitatea de a acumula noi cunostinte sau informatii; pozitie de subaltern, supunere în fasa autoritatii sau a superiorilor;

(goala) necesitatea de a te descurca pe cont propriu, bazândute pe informatiile acumulate pâna acum.

CLADIRE

proiecte, planuri, idei pe plan profesional sau familial.

CLATITE

organizare, necesitatea de a duce la bun sfârsit etapa actuala a proiectelor proprii, înainte de a ataca o alta etapa; sistematizare.

CLEI

angajament, implicare, fidelitate, legaturi durabile, contracte ferme, relatii serioase, sarcini asumate cu multa responsabilitate;

(nu te mai poti deslipi) senzatia de sufocare, de implicare prea profunda intr-o relatie sau situatie ce a scapat de sub control.

CLEPSIDRA

evolutie lenta, rabdare, asteptare, proiecte în plina desfasurare;

(cu nisipul pe terminate) nerabdare, agitatie, stress, graba, senzatie de neliniste din cauza apropierii unui capat de drum sau de etapa.

CLESTE

blocaje în comunicare, raceala, distantare, înstrainare, neîncredere, relatii tensionate, închidere în sine, limitarea confidentelor.

CLOPOT

avertizare, pericol; tristete, pesimism, melancolie, teama de esec, de final, de pierderi; apropierea lucrurilor de un sfârsit, fara a mai putea controla situatia; analiza activitatii proprii de catre altii; control; suprasolicitare, stress, emotivitate.

CLOWN

nesabuinta, inconstienta, o doza de nebunie, asumarea riscului fara a întelege consecintele, iresponsabilitate, idealism, ignorarea realitatii; falsitate, fatarnicie, minciuna, dualism, doua fete, niciodata nu stii cum sa privesti o situate, în gluma sau în serios; destindere, relaxare, gluma, placere.

Vise pl─âcute!