GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Ce sa faci cu jucariile copilariei tale?

Nimic nu se pierde, totul se… reciclează! * Nu arunca! Reciclează! Mai dă o sansă vechiului!

UPCYCLING


Cum să transformi jucăriile copilăriei într-un colț de amintiri?

Oricine mai este puțin copil, și se pare că eu ceva mai mult decât alții. Am fost o mare iubitoare de plușuri, mai puțin de păpuși, de aceea oriunde am fost în lume, ce suvenir îmi luam eu de fiecare dată? Un magnet, desigur, dar și… o jucărie de pluș. De la Londra o oiță – pentru că tocmai vizitasem o corabie care transporta oi în Australia. De la Viena – o koala și un panda pentru că vizitasem grădina zoologică de acolo. De la Londra – un soldat cu acea cușmă imensă din blană de urs. De la Disneyland – o familie întreagă de Mickey Mouse… Ba chiar o vreme, demult, mi-am câștigat banii de facultate făcând cu mâna mea jucării. Apoi au apărut copiii care au mărit colecția de nu le mai găseam locul prin casă. Ce mai, o colecție întreagă.

Cea mai veche jucărie e de pe vremea copilăriei mele și are peste 40 de ani. Un urs galben care a rămas demult fără urechi, umplut cu paie. Sărmanul, cât de îmbrăcat și dezbrăcat a fost pe vremuri, câte căciuli a purtat pe cap si cate fulare a avut la gat, cate maieuri si cate tricouri a schimbat… și, culmea, încă mai mormăie.  Vag, dar mai poate!

Ce să mai fac cu ele după ce copiii și-au pierdut interesul pentru ele? Dar eu nu, asta era problema!

Să le păstrez pentru nepoți? Da, e și asta o variantă, dar parcă nu puteam să le bag într-o cutie aruncată pe undeva, nici să le dau de pomană, pentru că fiecare dintre aceste jucării purtau cu ele o poveste. Le-am primit sau le-am cumpărat la anumite evenimente și, privindu-le, rememoram acele emoții. Ca atare ce m-am gândit eu să fac cu ele? Exact asta: un altar al emoțiilor mele!

Am găsit un loc ferit undeva în pod, nu neapărat la vedere, dar suficient de bine plasat ca atunci când trec pe acolo să le observ și să mă bucur de culori. Le-am agățat pe toate, ciorchine, creând astfel locul meu secret și nevinovat de copilăreală, colțul cu amintiri și povești de odinioară.

Și iată ce-a ieșit!

LIKE?