GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Cum sa reciclezi un vechi glob pamantesc?

Nimic nu se pierde, totul se… reciclează! * Nu arunca! Reciclează! Mai dă o sansă vechiului!

UPCYCLING


Cum să transformi un glob pământesc școlar într-un lampadar?

S-a dus vremea când căutam țări și munți pe globul pământesc în școala generală… Acum am google la dispoziție și pot să ajung imediat oriunde vreau. Am tot mutat globul vechi de plastic dintr-o debara în alta până s-a spart…dar mi-a fost milă să-l arunc la gunoi.  Ce să fac cu vechitura? Upcycling, of course!

De ce am avut nevoie?

  • o emisferă a globului pământesc
  • sfoară de cânepă mai groasă
  • pistol de lipit cu silicon (pentru un pasionat de upcycling sau handmade, pistolul de lipit e o comoară!)
  • mașină de găurit cu dispozitiv de tăiere a unui cerc de diametrul fasungului
  • fasung cu cablu pentru montarea unui bec pentru conectarea la instalația electrică

Am luat o emisferă a globului pământesc…

Am lipit cu silicon sfoară de cânepă, mai groasă, pe câteva rânduri la ecuator,  căruia mi-am permis să-i fac și niște bucle decorative, ca să nu arate prea simplist.

Prin orificiul din mijloc am tras ori o sfoară mai groasă de cânepă pentru a agăța lampadarul de vreo grindă…

Sau, și mai grozav, am cumpărat un sistem de iluminare cu fasung și cablu de prindere în tavan la instalația electrică (se găsesc la magazinele de specialitate) și astfel am transformat bietul glob pământesc abandonat într-un obiect de iluminat pentru terasă. Daca fasungul becului este mai mare, fa-i o gaura cu masina de gaurit dotata cu acel dispozitiv de taiere in forma de cerc. Măsoară bine totuși ce diametru îți trebuie, ca să nu muncești degeaba. Ideea e ca prin acea gaură să intre fasungul. Dacă nu, merge și ca simplu lampadar fals.

LIKE?