GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

WINDOWS 6 (Versiunea 2016) | Cum să reciclezi ferestre vechi?

Nimic nu se pierde, totul se… reciclează! * Nu arunca! Reciclează! Mai dă o sansă vechiului!

UPCYCLING


Cum să reciclezi niște vechi ferestre?

Am dărâmat o casa veche… nu regret nimic, că abia mai stătea într-o rână, dar am recuperat din ea tot ce s-a putut!

Primele pe listă… ferestrele! Ia să văd câte am? Vreo 6. Marfă!

Pe una am transformat-o în fereastră falsă pe niste pereti goi, dintr-o camera mai retrasă, fara prea multe geamuri, dând astfel impresia că ar fi şi acolo o vedere spre exterior.

Pe alta am transformat-o în panoplie cu fotografii. Am lipit direct pe geam poze cu animălutele mele preferate si… gata albumul foto.

Pe alta am făcut-o ramă pentru 3 desene.

 

Pe alte doua am pictat flori mari, decorative, si le-am agătat frumusel în curte, pe un gard de pietre ce împrejmuieste zona de relaxare, ca să-i dea si lui un pic de viată… si verdeată.

HOW TO…?

Slefuieste un pic ramele vechi. Ori fă-o ”profi”, cu un aparat de slefuit, ori amatoriceste, atât cât poate tine mâna ta un smirghel. Eu am folosit masina, e mai spornic!
Un pont: dacă au mai fost cândva vopsite si rama are deja 3-4 straturi de vopsea de pe vremea bunicului, e si mai grozav! Prin slefuire, pot iesi la iveală si culori din straturile mai vechi – vezi poza de mai sus – ceea ce oferă un aer vintage proiectului tău.Nu insista sa ajungi la lemn cu slefuitul, daca iti place stilul retro, câteva tuse de acum 50 de ani da foarte bine!
Dă-le o tusă de bronz pe ici, pe colo, cu pensula, fără să urmezi o linie anume. Îi dă o patină romantică.
Nu scoate geamul. Pe geam poti lipi o poză – un peisaj de exemplu – si ai asigurat si decorul acolo unde o amplasezi.
Dacă le asezi la exterior, dă-le si o mână de lac de protectie, că-i mai sigur! Eu am avut surpriza sa le gasesc exfoliate dupa un an de stat afara, deci trebuie sa le iau din nou la slefuit…
Culorile de exterior pot păli cu timpul, mai ales culoarea rosie, deci ar fi bine sa folosesti vopsele suficient de bune. De exemplu var lavabil colorat, vopsea de lemn/metal, sprayuri cu vopsea (ca cele pentru graffity). Eu am folosit vopsele acrilice pentru pictura amestecate cu o baza de lichefiere, dar am vopsit pe spatele geamului, cel ce da spre zid, astfel incat apa nu intra acolo.

INSPIRATIE!
Dana

Nu arunca! Reciclează! Mai dă o sansă vechiului!