GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Ce fel de vise ai tu?

Vise pe care le are oricine

Daca analizezi doar ultimele tale 3-4 vise vei vedea ca fiecare are alt continut si alt mod de desfasurare.

Iata cateva tipuri de vise:

Vise ale copilariei în care probleme ale copilariei revin în actualitate.

Sunt dese visele in care visam ca suntem ascultati la scoala si nu stim sa raspundem, ca nu ne-am facut tema la matematica, de dam examenele din liceu, desi suntem adulti, ca pierdem cheia de la usa, copii fiind, ca suntem singuri acasa s.a.m.d.

Vise ale problemelor eului – în care sunt scoase în evidenta atitudini, sentimente, comportamente care ar trebui schimbate.

Visele scot la lumina defectele tale, slabiciunile tale, le confrunti in vis cu scopul de a-ti da seama ca acestea pot fi controlate, reparate, echilibrate prin actiuni constiente. Poti visa ca fumezi sute de tigari pana la saturatie, pana ti se face rau, si acest lucru ti-ar putea atrage atentia ca poti renunta la fumat.

Vise ale relatiilor – în care ni se releva dinamica unei relatii apropiate.

Simbolurile din vis pot vorbind espre o anumita relatie din viata ta, fie ca iti place sau nu ceea ce eventual ti se arata. Subcontientul vede altfel lucrurile si ti el arata simbolic in vis.Vise ale umbrei – în care este pusa în evidenta o latura necunoscuta a eului.

Simbolurile din vis pot scoate la iveala aspecte pe care nici nu le cunosteam despre noi: ca putem sa iubim, desi avem o atitudine rece si distanta, ca putem fi bataiosi, desi suntem, timizi si retrasi, ca ne putem ridica pentru drepturile noastre desi suntem cuminti si in banca noastra, in vata de zi cu zi, s. a.m.d.

Vise amplificatoare – în care unele aspecte sunt exagerate pentru a le scoate în evidenta.

Unele simboluri pot duce la paroxism unele emotii pentru a ni se atrage atentia asupra lor. De exemplu vise cu senzatii extreme: frici enorme, groaza, sete, foame, durere, suferinte. Chiar si visele in care ne trezim plangand, tipand sau tremurand pot face parte din acesta categorie, pentru ca ceea ce traim acolo este dus la extrem pentru a ne convinge.

Vise anticipative – în care suntem avertizati cu posibile evenimente ce urmeaza sa apara în viitor.

Pot avea – sau nu – rol premonitoriu, dar pot atrage atentia asupra unei eventuale cai de evolutie, pentru ca, eventual, sa luam masuri pentru a nu se produce sau pentru a le oferi cea mai buna cale de mers.

Vise atestatoare sau complementare – în care ni se confirma o anumita atitudine asupra vietii.

Visele in care suntem constienti ca noi nu suntem asa ca in vis, nu am face acel lucru, dar ne place ceea ce vedem, si ne ridica semne de intrebare incat, dupa ce ne trezim, ne spunem de ce nu am incerca si noi acel lucru? Un vis in care vorbim cu seful despre o marire de salariu ne-ar putea ajuta sa ne luam inima in dinti si s-o facem.Vise compensatoare – în care ni se releva un punct de vedere diferit sau contrar.

De exemplu visele in care ne impacam cu o persoana care nu ne este pe plac ne-ar putea revela un astfel de sens, care ar putea fi de bun augur. Vise de genul ce-ar fi daca…?

Vise cosmar – în care apar elemente potrivnice.

Visele in care se petrec lucruri pe care nu ni le dorim, dar si ele au roluld e a ne atrage atentia asupra eventualelor noastre greseli.

Vise in care iti apar elemente de care iti este frica de obicei, care iti genereaza emotii negative intense: caderi in gol, atacuri violente, monstri, intalnirea directa cu dusmanii etc.

Vise de explorare – în care ne întâlnim cu lucruri imposibile în viata exterioara.

Poti visa ca pleci la vanatoare de tigri, desi stii ca acest lucru nu se va intampla niciodata, dar iti poate revela aspecte interesante despre tine.

Vise de perspectiva – în care ni se arata posibilele directii de evolutie ale unor situatii.

Poti visa urmatoarele etape ale unui proiect in desfasurare, fie ca te-ai ganduit sau nu la ceea ce tis e prezinta in vis. Nu au neaparat rol de previziune, ci de analiza a unor eventuale noi perspective de genul: ce-ar fi daca…?

Vise instructive – prin care subiectul este supus unor experiente noi de viata.

De exemplu poti visa ca zbori,d esi ai teama de zbor, pentru a descoperi senzatia din vis dintr-o alta perspectiva.Vise intuitive – în care primim informatii despre situatii din afara pentru a le rezolva.

De exemplu esti preocupat de o problema de la serviciu, iar in vis ti se arata solutia, rezolvarea, raspunsul la problema care te framanta.

Vise lucide – în care recunoastem ca visam.

Sunt frecvente visele cand, brusc, iti dais eama ca ceea ce vezi este doar in vis poate pentru ca iti dai seama ca nu are cum sa se intample acel lucru (de exemplu visezi un parinte mort desi stii ca el nu mai este) sau pot fi vise neplacute si te relaxezi cand iti dai seama ca tot ce traiesti acolo, terifiant fiind, nu e real. Dar mai sunt si vise cand ti se pare totul atat de real incat la trezire nu stii clar daca ai visat sau ai trait aievea.

Vise nerezolvate – în care problemele sunt prezentate într-o situatie statica sau de conflict, fara a propune o rezolvare.

Visele in care te trezesti si mai confuz decat te-ai culcat, dar iti pot ridica totusi semne de intrebare, obilgandu-te sa faci ceva, sa treci la fapte.DAR SUNT SI:

 • Vise psihice – perceperea intuitiva a unor situatii pe care nu le cunoastem.
 • Vise revelatoare – care descopera noi posibilitati de actiune sau întelegere a unei probleme.
 • Vise sublime – contin o probleme majore de viata, cu o posibila rezolvare sau o abordare noua.
 • Vise ale corpului fizic sunt vise provocate de excitatii senzoriale
 • Vise ale corpului psihic – sunt vise ce pun în legatura constientul si inconstientul
 • Vise cauzate de dorinte suprimate
 • Vise ce scot în evidenta detalii ignorate în timpul zilei
 • Vise ce furnizeaza imagini noi despre sine
 • Vise de reînviere a trecutului
 • Vise creatoare
 • Vise presentiment
 • Vise profetice
 • Vise eterice
 • Vise ale corpului astral.
 • Vise ale inconstientului colectiv
 • Vise astrale
 • Vise initiatice
 • Vise mitologice
 • Vise ale corpului mental, vise de legatura cu supraconstientul
 • Vise vizionare
 • Vise telepatice
 • Vise ale corpului cosmic, vise de legatura cu constiinta cosmica, sau vise cosmice