GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search

Ceva doar pentru… cunoscatori: PLACA OUIJA

TABLA OUIJA PLANSETA SPIRITISTA

Sinonime: Placa Ouija, Planseta Ouija, Tabla Ouija, Placa spiritelor,  Planseta vorbitoare.

Placa Ouija a fost inventata in secolul XIX in Startele Unite desi se spune ca ceva similar era folosit inca de pe vremea lui Pitagora sau in secolul XII in China.

Ouija provine din combinarea cuvintelor Oui si Ja, ambele insemnand DA (in franceza si germana). Placa prezinta literele alfabetului, cuvintele Da si Nu, cifrele de la 0 la 9, cuvantul Hello si Good Bye. Participantii – minim 2 – tin degetul pe cursor (un indicator mobil), fiecare dintr-o parte. Se cheama spiritul dorit si se presupune ca sosirea spiritului este confirmata de miscarea cursorului catre Hello/Salut.  Similar, finalul sedintei este dictata de miscarea cursorului catre Good Bye/La revedere, semn ca spiritul chemat este pregatit sa plece.

I se pun intrebari ”spiritului” oaspete care raspunde prin miscarea rapida a cursorului spre literele si cifrele afisate, care formeaza astfel cuvinte, propozitii, fraze.

Se spune ca prin intermediul tablei Ouija s-au scris chiar si carti intregi, transmise de spiritele de pe lumea cealalta.

Atentie: nu este o joaca, este o activitate dedicata cunoscatorilor responsabili!


Doresti placa ta Ouija? Cumpara de pe Kadoris.

O tabla din placaj, de 20×30 cm gravata cu literele alfabetului si cifre. Cursorul este din lemn, vopsit in negru, cu o bila de piatra in interior care permite miscarea sa pe tabla. Poti s-o iei ca pe o distractie, ca pe un joc de societate, cand te vezi cu prietenii, sau poti s-o iei chiar in serios, dar totusi… nu e chiar o joaca!

CUMPARA


Un produs oferit de

KADORIS.RO – Cadouri, cu drag…