GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Ce-ti transmit mijloacele de transport aparute in vis?

Mijloacele de transport sunt un punct central al vietii noastre de zi cu zi, deci este normal ca ele sa ne colinde si visele. Simbolul mijloacelor de transport în vis tine cont de suportul pe care acestea se deplaseaza: un mijloc de transport pe apa – vapor, barca, salupa – se interpreteaza în legatura directa cu elementul „apa” – sentimente, senzatii. Un mijloc de transport prin aer – avion, balon, elicopter – este un reprezentant direct al elementului „aer” – idei, gânduri, solutii. Trenurile, automobilele, autobuzele sunt mijloace de transport pe sol, deci au legatura cu elementul „pamânt”, ca simbol al planului material – energie fizica, mijloace concrete, bani.

Mijloacele de transport pe orice suport, aparute în vis, reprezinta legaturile inter-umane, relatiile noastre cu lumea, modul în care trecem prin viata, felul în care ne atingem scopurile, modalitatea în care ajungem la destinatiile existentei noastre, pentru ca, În fond, mijloacele de transport ne ajuta sa ajungem dintr-un punct in altul, tot asa cum, în vis, descriu mijloacele cum ajungem dintr-un punct al planurilor noastre spre o tinta propusa.

Trebuie analizat cu atentie modul în care mijloacele de transport se deplaseaza în vis, pentru ca o miscare haotica descrie o viata dezorganizata, care va aparea în vise ori sub forma de avioane scapate de sub control, baloane în deriva, masini ce nu pot fi conduse, accidente în trafic, trenuri deraiate, pe când o miscare clara, cu tinta precisa, descrie o viata bine închegata, în care stim bine ce avem de facut si pe cine ne putem baza pentru a ne atinge scopurile.

Vehiculele din vis descriu modul în care comunicam unii cu altii si de marimea sau capacitatea vehiculului depinde planul la care ne referim. O bicicleta are legatura doar cu noi însine, descrie modul în care ne descurcam prin viata, pe cont propriu, având în vedere ca este un mijloc de transport de o singura persoana. Un autoturism descrie planul nostru cel mai apropiat: familie, prieteni intimi, pentru ca este vorba de un vehicul cu putine locuri. Cu cât vehiculul creste în dimensiuni si numar de locuri, cu atât planul se largeste: un autobuz te pune în contact cu vecinatatea si mediul de cunostinte. Trenul face legatura cu persoanele din afara mediului intim: rude sau cunostinte din alte localitati. Avionul poate fi direct în legatura cu strainatatea sau alte medii mai îndepartate de noi: colaboratori, cunostinte, superiori.

Un vehicul aerian descrie modalitatea în care gasim solutii în plan teoretic la problemele noastre. Un avion aflat sub control – cu pilot, cu mers lin si drept – descrie o perioada în care stim ce avem de facut, avem o tinta precisa si solutii la problemele de zi cu zi. Un vehicul terestru care pleaca spre o destinatie precisa descrie calea concreta prin care putem sa ne atingem scopurile. În functie de numarul de locuri pe care le avem în jur (o masina cu 4 locuri, un compartiment de tren, un avion cu persoane la bord etc) arata largimea anturajului pe care ne putem baza pentru a rezolva o problema. O bicicleta atrage atentia ca noi însine suntem singurii în masura sa aducem problema la o rezolvare corecta, o masina în care sunt câteva persoane arata ca putem apela la familie, dar daca în masina suntem doar singuri, arata ca nu ne putem baza pe mediul nostru apropiat. Un autobuz cu mai multi sau mai putini pasageri ne atrage atentia ca avem în jur mai multi sau mai putini colegi si prieteni pe care putem sa ne încredem, dar un vehicul gol, în care ne aflam doar noi, ne avertizeaza asupra lipsei unor mijloace concrete de a ajunge la rezultatele dorite.

Trenurile au un rol central în visele multor persoane. Cei care calatoresc mult cu trenul nu trebuie sa acorde prea multa atentie oricarui vis în care acest mijloc de transport apare prioritar, pentru ca trenul este la fel de firesc în viata lor cum este autobuzul pentru altii. Simbolul „tren” trebuie analizat doar atunci când visul pune accent pe acest element, când trenul este un element de baza în evolutia visului, ca un actor principal.

Trenul nu are doar semnificatia de mijloc de transport pe sine, ci este si simbolul sanselor din viata fiecaruia. Spunem adeseori: am prins ultimul tren, astept sa vina trenul meu, am pierdut ultimul tren, deci aceeasi semnificatie o vei gasi si în vise.

Trenul poate aparea în foarte multe ipostaze în visele tale. Trenul – ca mijloc de transport – tine de energia ta, de ambitia de a reusi, sansa care ti se ofera pentru a demonstra ce poti. În fond, trenul este un imens motor care trage dupa el atâtea elemente: vagoane – deci greutati, poveri, probleme – dar si calatori – deci destine umane, ca atare trenul este un simbol extrem de complex.

Trenul în sine are, asadar, semnificatia lui, dar calatoria cu trenul are cu totul alt înteles: face referire la viata ta, fiind de fapt simbolul evolutiei tale în viata si depinde de ceea ce se întâmpla în tren sau pe lânga tren.

Astfel, felul cum arata sau cum merge trenul din vis, descrie viata ta în acest moment. Tinta spre care merge descrie scopurile tale actuale. Scenariul în care este implicat trenul descrie modul în care poti ajunge la scopurile propuse.

Un tren care intra în gara sau se apropie de tine arata ca speri, astepti o sansa pentru tine. Viata ta se poate schimba în functie de evenimentul care urmeaza sa te surprinda.

Un tren care pleaca din gara, trece de tine, se îndeparteaza de tine, l-ai pierdut descrie ca ai ratat o sansa buna. Te prezinta într-o stare pesimista, lipsita de speranta si de orizont, poate chiar în urma unui esec, si arata ca nu ai încredere ca viata ta se poate schimba în bine

Daca astepti trenul si vine, înseamna ca ai încredere în fortele tale si esti convins ca merita sa lupti pentru a-ti atinge scopul. Poti reusi ce ti-ai propus, sansa ta va veni într-o zi, deci te apropii de succes, dar trebuie sa mai ai rabdare.

Daca, însa, astepti trenul, dar nu vine, te prezinta într-o perioada lipsita de energie, când lupti în zadar. Rezultatele eforturilor tale nu vor fi cele asteptate, îti faci sperante desarte, alergi dupa vise imposibile, deci nu te lasa furat de iluzii! Speri probabil prea departe si nu ai înca forta de a ajunge la scopul propus.

Daca astepti trenul, dar apare alt vehicul în locul lui, arata ca, desi nu ajungi la ce ti-ai propus pe caile dorite, se va ivi o alta ocazie pe parcurs. Nu trebuie sa te încapatânezi asupra unui singur scop, ci sa accepti si alte ocazii. Fii deschis spre alte propuneri, pentru ca poti sa ajungi la scopul propus si pe alte cai decât cele sperate.

Daca trenul întârzie, înseamna ca ti-ai facut iluzii prea mari cu privire la un eveniment, care se amâna pentru alta data. Ti-ai pierdut rabdarea pâna la atingerea unui scop sau nu a sosit înca momentul tau. Sentimentul de pesimism persista în viata ta, nu ai încredere ca ceva bun ti se poate întâmpla. Esti într-o stare de expectativa.

Daca alergi dupa tren, esti avertizat ca trebuie sa recuperezi ce se mai poate. Ai facut o greseala si trebuie sa o repari. Regreti ca ai ratat o sansa si insisti sa o poti recâstiga, deci trebuie sa depui niste eforturi pentru a pune mâna pe sansa. Nu poti accepta ca ai esuat si trebuie sa lupti pentru a doua sansa.

Daca urci în tren în ultima clipa, arata ca reusesti sa prinzi o sansa pe neasteptate. Ti se acorda o ultima ocazie de a dovedi ce poti, deci profita imediat de ceea ce ti se ofera, nu mai amâna!

Simbolul „tren” nu poate fi interpretat numai prin simpla lui aparitie în vis, ci conteaza toate detaliile legate de acest simbol. Actiunea trenului sau relatia ta cu acest simbol descrie o stare de lucruri în care esti implicat.

Daca urci sau esti în tren – te implici serios în evolutia unor lucruri, esti constient de drumul pe care îl parcurgi, esti actor principal într-un eveniment în desfasurare.

Cobori din tren înainte de a ajunge la destinatie – esti pasiv, nu te implici în evenimentele în desfasurare, ai obosit, ai nevoie de detasare, lasi pe altii sa se agite în locul tau, renunti la lupta, îti pierzi interesul pe parcurs, abandonezi usor.

Tren deraiat sau care nu ajunge la destinatie – ai prins o sansa, dar o ratezi pe parcurs, prin abandon sau prin greseli, îti pierzi interesul pentru scopurile initiale, nu esti lasat sa ajungi la ce ti-ai propus, esti avertizat ca drumul pe care mergi este incorect

Tren lung – pâna ajungi la tinta propusa, ai un lung sir de etape de parcurs, succesul vine dupa mult timp

Trenul merge lent – timpul trece prea încet si nu ajungi deocamdata la ce ti-ai propus;

Trenul merge repede – esti într-o perioada agitata a vietii, nu faci fata la tot ce ai început; esti suprasolicitat, ai scapat controlul, esti depasit de evenimente;

Trenul se opreste – trebuie sa mai lasi timpul sa treaca, ia o pauza în actiunile începute, ai nevoie de detasare, sa te ocupi si de alte planuri; nu poti ajunge deocamdata la ce ti-ai propus, mai ai de asteptat;

Trenul vine spre tine – esti implicat în planuri periculoase, ai grija în ce te bagi, viata ta poate scapa de sub control; se apropie o serie de evenimente importante; ti se ofera o mare sansa, deci foloseste-o, dar cu atentie!

Tren de jucarie – nu iei în serios sansa care ti s-a oferit, te distrezi pe seama propriei tale vieti; nu ai credibilitate în fata altora, nu inspiri seriozitate; poti rata sanse bune prin superficialitate, nu ai încredere în tine.

Trenul e oprit între statii – oprelisti care nu te lasa sa ajungi la tinta propusa, esti într-o perioada pasiva a vietii, ti se pare ca esti blocat si nu poti face nimic.

Trenul asteapta în statie sau opreste în statie – esti între doua etape, într-o rascruce, gata sa pornesti pe o cale noua; îti recapeti fortele înainte de un drum nou; perioada de respiro.

Mergi cu trenul spre o destinatie clara – ai vointa de a ajunge la o tinta precisa, stii ce vrei în viata, nimeni nu te poate influenta;

Mergi cu trenul, dar nu stii unde – esti derutat, nu ti-ai gasit o cale a ta, te lasi în voia sortii, nu ti-ai ales un scop precis în viata sau l-ai ratat pe cel pe care l-ai avut înainte.

Pleci într-o directie, dar ajungi în alta parte – nu stii ce vrei de la viata, te multumesti cu orice, nu ai forta de a-ti decide viata.

Mergi prin tren cautând ceva – trebuie sa faci o analiza asupra vietii tale pentru a descoperi un amanunt necesar pentru momentul actual; în tine se ascunde un detaliu important pentru viitorul unor evenimente; trebuie sa-ti treci în revista viata.

Întâlnesti pe cineva în tren – face referire la oamenii importanti din viata ta, care pot juca un rol; daca o întâlnesti pe mama, atunci mama te poate ajuta etc.

Esti singur în tren – treci printr-o perioada în care simti ca nu apartii nimanui, lipseste ceva din viata ta, nu ai gasit oamenii care sa te accepte asa cum esti;

Scenariile pot fi mult mai diverse, dar cunoscând ideea de baza a acestui simbol, poti sa descoperi singur ce vor visele sa te anunte.