GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

SLOVENIA | Pestera Postojna | Sala de bal cu perdele calcifiate

Urmareste-ne colectiile de fotografii pe:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dana.onmyway/ 
FACEBOOK: https://www.facebook.com/dana.onmyway/


SLOVENIA | Pestera Postojna

Sala de bal cu perdele calcifiate

Daca esti un perpetuu admirator al minunatiilor pe care le pot face, impreuna, Mama Natura si Tata Pamant, iti recomand o vizita la Pestera Postojna din Slovenia, nu departe de Ljubliana.

Este una dintre cele mai mari grote din Europa, cu o retea subterana de 20 de kilometri de galerii, cea mai vizitata de pe continent.

De la intrarea in pestera pana in adancuri se ajunge cu un trenulet special pentru turisti care pleaca din ora in ora. Temperatura se mentine permanent la 8 grade, deci hainele groase sunt necesare.

Drumetia subterana te poarta cu pasul prin labirintul incredibil, insotit de ghizi in diverse limbi. Ba urci, ba cobori, ba te intorci de unde ai plecat si pornesti in alta directie… Umbli cu gura cascata pe sub turturi subtiri scursi din tavan, pe sub ”candelabre” uriase de piatra sfidand gravitatia, printre coloane si gratii de piatra,  pe langa ”lumanari” de calcit tisnind din podea, privind la faldurile si perdele calcifiate, nu catifelate, atarnand pe pereti, intr-un univers al stalagmitelor si stalactitelor de forme bizare, revarsari de piatra frumos puse in valoare de reflectoare.

Totul se incheie apoi cu o ultima ”sala de bal” unde stai si meditezi cat de neinsemnat esti pe langa milioannele de ani stranse intre peretii acestia…


GALERIE FOTO ©dana.onmyway


 

Urmareste-ne colectiile de fotografii pe:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dana.onmyway/ 
FACEBOOK: https://www.facebook.com/dana.onmyway/