GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Ordinea din jur poate aduce ordine in viata ta

Arta amenajării spațiului în care trăim.

Cum pui natura sa lucreze in avantajul tau. Chiar si schimbarea unui singur obiect in casa poate debloca piedici din viata ta. O anumită ordine naste anumit echilibru.

Feng-Shui. Două cuvinte care provin din limba chineza si înseamna: vânt și apă. Atât. Dar sunt o chintesenta a intregii filosofii orientale, semn că la origine se afla elemente ale naturii. Prin combinarea armonioasa a elementelor naturii in viata noastra, putem atinge o stare de echilibru si armonie – interioare si exterioare. Feng-Shui este o arta straveche, milenara, nicidecum nu este o religie, o credinta, cum o confunda unii. E ceva pur, natural, nicidecum nu atenteaza la credintele noastre. Poti fi crestin, evreu, ce vrei, dar poti accepta si principii Feng-Shui, pentru ca ele sunt directionate spre mediul nostru de viata.

Nimic nu te opreste sa ai orice orientare spirituala, pentru ca feng shui nu contravine cu credintele proprii. Tot asa cum exista ikebana la japonezi pentru aranjarea florilor, exista si Feng-Shui la chinezi ca arta a amenajarii spatiului in care traim. Daca nu putem beneficia de un mediu ideal din punct de vedere energetic – deoarece in zilele de azi nu se mai poate gasi un astfel de spatiu perfect echilibrat decat cu imense investitii – atunci folosim invataturile orientale pentru a transforma casa intr-un loc in care sa ne simtim bine. Asta este, de fapt, Feng-Shui: un ghid prin care invatam cum sa punem natura sa lucreze in avantajul nostru, prin asigurarea unui echilibru intre obiectele care ne inconjoara si noi.

Multa lume refuza sa gandeasca ca armonia spatiului influenteaza si armonia vietii, dar exista mii de cazuri in care s-a observat ca schimbarea unui singur obiect in casa a dus la deblocarea unor piedici din viata unui individ. Fiecare din noi simtim uneori nevoia de a schimba, uneori, aranjamentul in casa. Ne simtim altfel, nu-i asa? Fara sa stim, aplicam principiile Feng-Shui, aducand noutate in spatiul in care locuim. Cum intr-un apartament de bloc nu poti evita sau nu poti remedia chiar toate dezechilibrele dintre elementele inconjuratoare, măcar poti incerca să aplici doar câteva, mai simple.



Cand e vorba de lucrul cu energii, nu poti avea rezultate fara sa crezi in ele, e ca si cum ai urma o cura de slabire si nu crezi ca va da roade. Cand nu crezi, nu va avea nici un efect, pentru ca feng shui este o arta ce porneste de la niste principii sanatoase de viata. Deloc greu de aplicat, dar necesare pentru ca armonizarea elementelor din jur va declansa echilibru in viata personala. La un nivel mai redus, putem spune ca feng shui este o metoda de arhitectura interioara – exista chiar arhitecti specializati in domeniu, din ce in ce mai cautati – dar poate fi considerata si un stil de viata curat, armonios, de bun simt, care nu urmareste decat sa ne arate ca ordinea din jur aduce ordine in noi. Cei care incearca sa aplice aceste principii, au citit, s-au informat, mai ales ca acum mass-media a preluat acest subiect de bonton si l-a promovat chiar foarte bine. Feng-Shui e un subiect la moda, fara indoiala, dar inca nu este suficient de bine cunoscut, mai ales ca se creeaza confuzii privind scopul sau esenta acestei arte. Dar va fi, cu timpul…

In stil Feng-Shui poate fi amenajat orice spatiu inchis sau deschis. Daca poti considera coafura ta un „spatiu”, atunci il poti trata si pe el dupa principii Feng-Shui, dar sa nu exageram totusi… Feng Shui poate fi aplicat intr-un spatiu delimitat de niste granite: un oras, o gradina, un cartier, un dulap, locul de munca, biroul, casa, valiza etc. Ideal ar fi sa construim un mediu nou dupa principiile Feng-Shui, dar daca spatiul deja exista, putem sa-l amenajam sau corectam, cu ajutorul unor principii foarte simple: o anumita ordine, un anumit echilibru.

Interesul pentru acesta artă exista la orice nivel, pentru ca cei care s-au informat au descoperit ca Feng-Shui nu ne vrea decat binele! Magazinele sunt pline de simboluri feng-shui, dar ce pacat ca nu exista si informatia care sa ajute la alegerea unui obiect pentru ca el semnifica ceva, are un anumit simbol in feng shui, si nu este doar un obiect de decor. De ce sa nu acceptam in viata noastra ceva ce ne poate face mai sanatosi? Nu e vorba aici de sanatatea organelor noastre interne, deci feng-shui nu are legatura cu medicina, ci tine de sanatatea noastra energetica, pentru ca urmareste fluxurile de energii care ne inconjoara si care ne „bombardeaza” in orice moment. De aici provine totul: daca tu crezi ca exista aceste energii si ca ele iti influenteaza viata, atunci poti descoperi si beneficiile feng shui. Daca nu crezi in ele, nu ai cum sa intelegi sau sa accepti feng shui. Sa nu uitam ca Feng-Shui este mai presus de orice o arta, si arta lucreaza cu simboluri. Asa si aici: totul este simbolic in feng shui!

Feng-Shui are la baza, deci, echilibrarea energiilor din jurul nostru si eliminarea energiilor negative, pe care, orice am face, nu le putem evita complet. Un pas important este excluderea energiilor negative care ne afecteaza, ori prin remedii Feng-Shui, ori prin reamenajarea spatiului. Multe aspecte din jurul nostru pot avea efecte negative: de exemplu prezenta unui cimitir sau a unei centrale electrice aproape de casa, sau prezenta unei case daramate sau abandonate poate avea efecte negative asupra noastra, pentru ca nu e vorba doar de dezordinea noastra proprie, ci si de a altora. Putem avea o casa perfect amenajata, dar daca la cativa metri mai incolo este o groapa de gunoi, ne putem astepta la influente negative asupra noastra. Evident ca eliminarea – sau macar remedierea – energiilor negative din jur are legatura si cu eliminarea energiilor negative din noi, si aceasta ar insemna si un mod de viata pozitiv: optimism, bucurie, zambet pe chip, incredere. Daca suntem bosumflati si tristi, cum sa vedem si efectele Feng-Shui? Unul din scopurile acestei arte este de a aduce bucurie in noi.

Simpla reorientare periodica a mobilei in casa deja este un principiu Feng-Shui pe care il aplicam fara sa stim. Este imposibil sa nu gasim macar o mica schimbare ce poate fi aplicata in casa, desi sunt multe persoane care spun ca nu se mai poate muta nimic. Ba da, trebuie doar sa vrei schimbarea. Feng-Shui nu prea are ce cauta la oamenii conservatori care nu vor sa schimbe nimic, si e pacat, pentru ca asa se priveaza singuri de innoiri in propria lor viata. Spunem adeseori ca nu mai simtim nici o schimbare in viata noastra, ne simtim blocati in rutina si monotonie. Exista si aici o solutie! Hai sa schimbam ceva in casa, si vom observa deja schimbarile asteptate!

Alte reguli Feng-Shui la indemana oricui, folosite deja, sunt: aerisirea si iluminarea locuintei, colorarea peretilor, alegerea decoratiunilor de interior, folosirea planetlor de apartament, toate sunt parte din arta Feng-Shui. Binecunoscutii clopotei de vant, figurinele de piatra, cristalele, pietrele, fantanile de interior, lumanarile, care exista in atatea locuinte, sunt remedii Feng-Shui, ca atare se poate spune ca multi au introdus aceste principii in casa si viata lor fara sa stie. De ce nu am folosi toate aceste mici detalii cu buna stiinta, bine informati, si nu doar dintr-o placere vizuala?

Unii spun că Feng-Shui este și o modalitate de a avea noroc. Chiar daca exista aspecte direct legate de noroc, de abundenta, de prosperitate in Feng-Shui, totuși nu acesta este scopul. Amuletele de noroc si talismanele, da, sunt folosite ca remedii Feng-Shui, sunt simple instrumente, dar nu putem spune ca Feng-Shui e o cale de a atrage norocul, ca ar fi vreo magie sau o metoda infailibila de a avea o viata perfecta. Nici chiar așa… Influentele benefice ale Feng-Shui in viata noastra provin de la eficientizarea, canalizarea, organizarea energiilor din jurul nostru intr-un sens benefic noua. Feng-Shui nu face minuni peste noapte, efectele se simt in timp indelungat, dar da, norocul – ca si fericirea, bunastarea, sanatatea, faima, succesul – este una din aspiratiile de baza pe care putem sa le atingem. Dar norocul poate fi atras si mentinut prin micile trucuri feng shui: un cristal protector, o lumanare aprinsa, o culoare intensa, o remodelare a spatiului… Sa nu uitam ca Feng-Shui e simbolic, dar utilizarea simbolurilor in viata noastra poate avea si efecte concrete.