GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Cum sa-ti tii propriul jurnal de vise?
Jurnalul de vise

Pot fi visele interpretate de oricine sau e nevoie de un antrenament special in aceasta directie?


Multa lume a auzit ca visele pot fi interpretate pentru a descoperi ce înseamna ele. Multa lume care doreste sa afle sensul viselor lor au citit carti sau dictionare care ofera întelesul unor simboluri aparute în vis. Majoritatea acestor dictionare îl induc în eroare pe cititor cu definitii de genul „gatind macaroane în vis îti întâlnesti jumatatea înseamna”. Poate pentru una, doua persoane acest lucru, dintr-o coincidenta, chiar s-ar putea întâmpla, dar mintea oamenilor se exprima diferit de la un om la altul.

Daca doresti sa-ti interpretezi visele, trebuie sa stii ca atâta vreme cât fiecare om e diferit, si visele acestuia vor avea întelesuri si simboluri diferite. Înainte de a începe sa îti interpretezi visele, e de preferat sa te cunosti foarte bine pe tine însuti. E timpul sa aduni acum un material util pentru a te ajuta sa începi studiul personal al propriei lumi onirice.

De sute de ani, visele au fost învaluite într-o unda de mister, privite cu teama sau cu respect. Unele culturi au privit visele ca profetii, altele ca posesiuni demonice. De-a lungul ultimului secol, limbajul viselor a evoluat, conceptul de suflet colindând lumea onirica a fost înlocuit cu sinele iar latura divina – cu inconstientul colectiv. Totusi semnificatia visului pentru individ nu s-a schimbat, pentru ca oricine se trezeste cu ideea ca în timpul noptii a fost… în alta lume. Asta nu înseamna ca toate visele sunt profetice, ci visele sunt scena celor mai profunde sentimente si asteptari, guvernate nu de legi fizice, materiale sau temporale, ci de limitele propriului spirit. Visul poate fi un avertisment, o sansa, un contact cu o latura greu de atins a personalitatii tale. Este timpul în care poti cere ajutor. Asa cum e mai usor sa sfatuiesti un strain într-o problema care nu îti apartine, la fel de usor este sa apelezi la altcineva sa îti interpreteze visul.

Interpretarea viselor este o sarcina dificila. Reusind sa-ti interpretezi cu succes propriile vise, vei ajunge, totodata, sa te cunosti pe tine însuti. De aceea ar fi ideal sa inveti sa-ti notezi corect visele deci sa incepi sa tii de azi propriul JURNAL DE VISE.
Iata câteva etape simple în interpretarea viselor.
 1. Înainte de a te duce la culcare, încearca sa-ti limpezesti mintea si sa te relaxezi. Cu o minte plina de probleme si gânduri, îti va fi greu sa-ti amintesti detaliile unui vis la trezire.
 2. Cere mental de sus, de la entitatile astrale, sa iti trnsmita mesaje prin vis si sa te si ajute sa le retii.
 3. Stai în pat fara sa te gândesti la nimic inainte de culcare. Închide ochii si continua sa nu te gândesti la nimic care sa-ti perturbe linistea interioara. Încetul cu încetul somnul te va cuprinde.
 4. Tine un creion si un caiet la îndemâna sau un reportofon lânga pat. Nici nu stii cand te trezesti dupa un vis interesant si, daca te culci la loc, garantat l-ai uitat!
 5. Daca te trezesti în timpul noptii si îti amintesti continutul uni vis, scrie-l imediat sau înregistreaza-l înainte de a te lasa cuprins în continuare de somn.
 6. Dimineata, când te trezesti, nu te grabi sa sari din pat imediat dupa ce ai deschis ochii sau a sunat ceasul. Mai zaboveste câteva clipe, încercând sa readuci în memorie imaginile noptii.
 7. Scrie tot ce-ti amintesti, orice detaliu, orice senzatie. Daca ai scris tot ce-ti aduci aminte, abia atunci te poti ridica din pat si sa-ti începi ziua normal.
 8. E posibil ca, pe timpul zilei, sa-ti revina în minte mici detalii ale visului de peste noapte, ba chiar din visele din noptile anterioare, si de la cel mai mic detaliu îti poti redesena întreg ansamblul visului, încetul cu încetul.
 9. Într-un moment de relaxare din timpul zilei, revezi însemnarea visului. Subliniaza toate detaliile care ti se par interesante, care ti-au atras atentia în mod deosebit în timpul visului. Scrie alaturi toate detaliile asociate acestui vis, toate ideile catre care detaliile visului te duc cu gândul, chiar si cele mai neobisnuite. Scrie tot ceea ce visul te face sa simti sau sa crezi. Scrie orice conexiune dintre ceea ce visul îti inspira si viata ta de zi cu zi, din evenimentele zilelor anterioare sau asteptari ale zilelor ce vor veni.
 10. Cauta mai întâi, în propriul „dictionar” de simboluri, acele semnificatii ale acestor detalii care te-au impresionat pozitiv sau negativ. Daca nu gasesti imediat simbolul cautat, consulta posibilitatile date în acest ghid de interpretare, alegând din mai multe posibilitati de definire, acel raspuns care ti se pare mai apropiat, care, daca nu cumva ti-a venit în minte chiar de la început, ti se pare cea mai apropiata definire a ceea ce gândesti despre acest vis.
 11. Fa o lista cu toate detaliile si semnificatiile lor. Alatura si amintiri ale vietii cotidiene catre care unele aspecte ale visului te pot duce cu gândul.
 12. Pune-ti întrebari: ce sentimente mi-a trezit acest vis? Ce am simtit la trezire? Ce am simtit în timpul visului? Sentimentele si emotiile personale sunt prima cheie a interpretarii si întelegerii visului.
 13. Cauta tema principala a visului. Cauta o imagine de ansamblu cu privire la acel vis. Descrie ce s-a întâmplat în vis într-o singura propozitie.
 14. Cauta sa faci conexiuni între aceasta propozitie si propria ta viata. Întreaba-te: ce plan al vietii mele încearca acest vis sa mi-l aduca în atentie? Ce anume din viata mea este descris de tema acestui vis? Încearca sa întelegi simbolurile. Visele lucreaza cu simboluri pe care trebuie sa le interpretezi. Începe cu acel simbol care ti-a atras atentia, cel mai neobisnuit simbol din tot visul, cel cu un impact emotional maxim. Odata descoperit acest simbol, poti ajunge la sensul sau în mai multe moduri.
 15. Fa asociatii de idei. Întreaba-te: ce reprezinta acest simbol pentru mine? Daca gasesti un raspuns întreaba-te: ce reprezinta acest raspuns pentru mine? Continua acest proces pâna când simti ca ai descoperit sensul adevarat al simbolului ales.
 16. Joaca-te cu cuvintele. Adeseori, simbolurile se pot ascunde în spatele unor jocuri de cuvinte sau fraze. Gândeste-te la simbol doar ca simplu cuvânt.
 17. Amintirea tuturor detaliilor unui vis poate deschide o prima poarta în a te cunoaste pe tine însuti si a sentimentelor tale în legatura cu cei din jur. A tine un jurnal al viselor nu este o aberatie. E o justificare pentru a te aseza, pentru o vreme, pe tine în centrul atentiei, fara sa te simti vinovat ca, dintr-o data, devii prea preocupat de sine.
 18. Simbolurile nu au întotdeauna un sens fix si nici aceleasid e la un individ la altul. Ele se pot schimba, pot evolua, astfel încât acelasi simbol sa aiba sensuri diferite în culturi diferite. Visele simbolice reflecta lumea ta interioara, lumea emotiilor, a sentimentelor si a gândurilor. Simbolurile sunt ceva pe care inconstientul tau deja cunoaste, dar tu refuzi sa accepti, sa crezi, sa realizezi sau sa recunosti.

Din acest moment,  începe studiul tau pentru a-ti cunoaste misterele mintii.


FAPT DIVERS: pe 16 martie este ZIUA MONDIALA  A SOMNULUI.