GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

PELERINAJ | GRECIA | MeteoraUrmareste-ne colectiile de fotografii pe:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dana.onmyway/ 
FACEBOOK: https://www.facebook.com/dana.onmyway/

Grecia | Kalambaka

Complexul Meteora


Într-un masiv muntos cu forme foarte ciudate amintind de Marele Canion sau de Babele din Bucegi, aproape de orasul Kalambaka ce se vede la poale – undeva chiar in mijlocul Greciei – incepand cu secolul XI s-a format aici un centru monahal ce a continut initial 21 de manastiri.

In prezent doar 6 au mai ramas in picioare si sunt inca accesibile, ori cu scop turistic, ori chiar ca lacasuri de cult pentru maicute si calugari,  restul fiind ori parasite, nelocuite, ascunse pe diversi versanti ai masivului, ori complet in ruina. Dar peste tot se mai vad inca urme seculare ale asezamintelor ridicate pe stanci sau ruine fantomatice.

Manastirile sunt captivante prin amplasarea lor intr-un peisaj aparte, pe culmi, pe stanci chiar si de sute de metri inaltime. Acum turistii pot ajunge la cateva dintre ele pe sosea asfaltata, comor, dar unele sunt complet inaccesibile, ajungandu-se la ele, in varf de stanc, numai cu ajutorul scripetilor. Ca dovada, la Marele Meteor, cea mai mare si mai inalta manastire, s-a pastrat inca, agatat sub acoperis, un scripete  cu un sac de sfoara, care amintea de felul in care caluigarii puteai ajunge aici cu sute de ani in urma.

Acum ajungi pe platou pe o sosea serpuita, cu serpentine ametitoare, intr-un peisaj stancos ce te lasa fara grai. Nu poti sa nu stai cu inima stransa cand vezi doua autocare imense ca trec razant unul pe langa altul intr-o serpentina ”ac de par”, cu laude pentru soferii care fac asta de ani de zile. Apoi, de la baza, pregateste-ti picioarele, pentru ca ai de urcat scari si scari, sute de scari, dar care iti ofera ocazia de a privi in jur imagini spectaculoase ce umplu fiecare popas ca sa-ti recapeti suflul.

Marele Meteor (sau Manastirea Schimbarea la fata) este amplasat pe cea mai inalta stanca din complex (la 600 m), si de aici poti vedea in jur alte cateva manastiri, aruncate ici, colo, pe stanci.

Atat peisajul, cat si constructiile in sine, in varf de stanca, iti taie rasuflarea si fac din Meteora un spatiu unic in lume unde omul si Dumnezeu si-au dat mana in mod miraculos.GALERIE FOTO ©dana.onmyway


Urmareste-ne colectiile de fotografii pe:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dana.onmyway/ 
FACEBOOK: https://www.facebook.com/dana.onmyway/

Summary
Article Name
Calatorii La Meteora, Grecia
Description
O vizita la Meteora in Grecia. Album de fotografii si opinii de turist.
Author
Publisher Name
www.acvaria.com