GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
BUN VENIT IN WWW.ACVARIA.COM! Incepe calatoria de aici, cu HOROSCOPUL ZILEI. Alege zodia:

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Apoi continua si cu HOROSCOP IN TOATE FELURILE:

Metamorfoza cristalelor: OCHI DE TIGRU

E fascinant sa descoperi cum se transforma pietrele din niste… banali bolovani plini de ţărână în superbe obiecte de artă. Vă vom prezenta aici un rezumat foto a felului în care devin banalele pietre – minunăţii sclipitoare!

OCHI DE TIGRU – piatra norocului

Prima formă în care Ochiuld e tigru se prezintă este cea de rocă excavată din fundul pământului de industria extractivă. Nu este o piatra care se gaseste la suprafata, ca flori de mina, nici puatra cu varf. ci se gaseste in straturi in roca. Poate avea si insertii de hematit, si in acest caz piatra se numeste IRON TIGER – Tigru de fier. Prima forma e de pietre brute (foto 1), neprelucrate, ascutite, sparte, fără o formă anume. Sunt pe locul intai în privinta intensitătii si puritătii energiei continute.


Foto 1. Roci brute de OCHI DE TIGRU

 

Pietrele brute sunt apoi asezate în niste tambururi uriase, cu apă si nisip – eventual si cu alte materiale abrazive – si sunt supuse unui proces fortat de eroziune. Adică, ceea ce râurile fac în sute de ani (netezesc pietrele) se realizează industrial prin acest procedeu în doar câteva ore sau zile, în functie de duritatea pietrelor. La final se ajunge la asa numitele pietre rulate (foto 2). În engleză sunt cunoscute ca ”tumbled stones” = pietre rostogolite

E posibil ca in loc de nuanta puternic aurie aceeasi piatra sa aiba irizatii albastre, fiind o combinatie de OCHI DE TIGRU si OCHI DE SOIM.

2. Pietre rulate de OCHI DE TIGRU

 

Pietrele brute de dimensiuni mici sunt si ele rulate, ajungându-se la pietrele cunoscute sub numele  de cips (foto 3.1.) Dacă acestea sunt supuse şi unei găuriri mecanice cu masini speciale, devin materie primă pentru brătări, cercei, siraguri din pietricele mici neregulate, probabil varianta cea mai ieftină si accesibila a cristalului, deoarece au la baza ”căzăturile”, ”rămăsitele” procesului de prelucrare. (foto 3.2)

 


3. Spărtură-cips sau bijuterii din cips. (foto 3.1. – 3.2.)
Articolul continua mai jos.

Pietrele brute sau rulate pot intra în diverse alte procese de prelucrare. Astfel, ele pot fi sculptate manual sau mecanic pentru a se transforma în obiecte de decor – sfere, piramide, inimi, bile, figurine  – sau obiecte de podoabă – mărgele, brătări, cercei, inele. (foto 5)


5. Ochi de tigru prelucrat sub forma de: sferă, medalion, mărgele, brătară.

 

Acestea pot fi la rându-le prelucrate de bijutieri prin tăieturi specifice: tăietura cabochon (tăierea si slefuirea pietre cu o fată plată si una bombată), tăietura brilliant  (tăietură multi-fatetată cu 57 de fete ce dă sclipiri superbe pietrelor) si altele.

Evident, odată cu prelucrarea, se pierde mult din energia cu care sunt încărcate natural cristalele de la extractie si până la transformarea lor în obiecte de podoabă sau de decor, dar asta nu înseamnă că sunt golite de energie. Energia rămâne ănglobată ăn structura cristalelor si ne putem bucura de ea sub orice formă si de orice dimensiune ar fi cristalul. Se spune că energia unui cristal se simte pe o rază de pănă la 100 de ori de jur împrejurul pietrei, deci o simplă mărgică de 1 cm se simte până la un metru în jur.

RECOMANDĂRI de la KRISTALE.RO:

Dacă doresti să beneficiezi de energia cea mai pură a pământului, ar fi bine să cauti un cristal cât mai aproape de prima etapă din procesele de metamorfoză a cristalul, mai sus prezentate.

Cu cât este mai elaborată prelucrarea, cu atât interventia mecanică sau umană a mai diminuat din forta cu care cristalul a fost înzestrat de la natură.

Deci ordinea intensitătii energiei cristalului ar fi:

  1. piatră brută
  2. piatră rulată
  3. sfera
  4. bijuterie
  5. alte forme sculptate

Dacă apreciezi cristalul doar pentru aspect, culoare, frumusete, sclipire – si nu pentru energia sau pentru proprietătile sale metafizice – atunci poate fi purtat în oricare din aceste forme.

Bucura-te de cristalele tale!

Cumpara cristale garantat naturale din www.kristale.ro