GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Metamorfoza cristalelor: LAPIS LAZULI

Home > Despre cristale > Metamorfoza cristalelor | LAPIS LAZULI
E fascinant sa descoperi cum se transforma pietrele din niste… banali bolovani plini de ţărână în superbe obiecte de artă. Vă vom prezenta aici un rezumat foto a felului în care devin banalele pietre – minunăţii sclipitoare!

LAPIS LAZULI – piatra intelepciunii

Afla mai multe despre LAPIS LAZULI Galerie foto: LAPIS LAZULI

Lapis Lazuli provine din latinescul Lapis – piatra si lazuli – azurie, deci, asa cum ii spune si numele, este o piatra neaparat albastra. Nu se va gasi niciodata in alte culori, dar nuanta de albastru poate diferi mult, de la cateva pete vagi de albastru pe un fond gri pana la cea mai intensa nuanta de albastru regal sau chiar spre bleumarin. Nuantele diverse se vad si in fotografiile de mai jos.


Prima formă în care Lapis Lazuli se prezintă este cea de rocă excavată din fundul pământului de industria extractivă. Nu este o piatra care se gaseste la suprafata, ca flori de mina, nici piatra cu varf, ci se gaseste in straturi in roca. Este mata, usor poroasa, fara stralucire si nu este transparenta. Poate avea si insertii de pirita, si doar aceasta sclipeste in lumina, fiind si criteriul cel mai usor de a deosebi Lapis Lazuli de alte pietre asemanatoare. Daca nu contine pirita, e posibil sa nu fie Lapis. Prima forma este deci piatra bruta (foto 1), neprelucrata, pe locul intai în privinta intensitătii si puritătii energiei continute.


Foto 1. Roci brute de LAPIS LAZULI

Pietrele brute sunt apoi asezate în niste tambururi uriase, cu apă si nisip – eventual si cu alte materiale abrazive – si sunt supuse unui proces fortat de eroziune. Adică, ceea ce râurile fac în sute de ani (netezesc pietrele) se realizează industrial prin acest procedeu în doar câteva ore sau zile, în functie de duritatea pietrelor. La final se ajunge la asa numitele pietre rulate (foto 2). În engleză sunt cunoscute ca ”tumbled stones” = pietre rostogolite

 
2. Pietre rulate de LAPIS LAZULI

Pietrele brute de dimensiuni mici sunt si ele rulate, ajungându-se la pietrele cunoscute sub numele  de cips (foto 3.1.) Dacă acestea sunt supuse şi unei găuriri mecanice cu masini speciale, devin materie primă pentru brătări, cercei, siraguri din pietricele mici neregulate, probabil varianta cea mai ieftină si accesibila a cristalului, deoarece au la baza ”căzăturile”, ”rămăsitele” procesului de prelucrare. (foto 3.2)


3. Spărtură-cips sau bijuterii din cips. (foto 3.1. – 3.2.)Evident, odată cu prelucrarea, se pierde mult din energia cu care sunt încărcate natural cristalele de la extractie si până la transformarea lor în obiecte de podoabă sau de decor, dar asta nu înseamnă că sunt golite de energie. Energia rămâne inglobată in structura cristalelor si ne putem bucura de ea sub orice formă si de orice dimensiune ar fi cristalul.

Se spune că energia unui cristal se simte pe o rază de pană la 100 de ori de jur împrejurul pietrei, deci o simplă mărgică de 1 cm se simte până la… un metru în jur.


Pietrele brute sau rulate pot intra în diverse alte procese de prelucrare. Astfel, ele pot fi sculptate manual sau mecanic pentru a se transforma în obiecte de decor – sfere, piramide, inimi, bile, figurine  – sau obiecte de podoabă – mărgele, brătări, cercei, inele. (foto 4)


4. Lapis Lazuli prelucrat sub forma de: medalion, brătară.


Acestea pot fi la rându-le prelucrate de bijutieri prin tăieturi specifice: tăietura cabochon (foto 5). (tăierea si slefuirea pietre cu o fată plată si una bombată), tăietura brilliant  (tăietură multi-fatetată cu 57 de fete ce dă sclipiri superbe pietrelor) si altele.

5. Lapis Lazuli taiat cabochon

RECOMANDĂRI:

Dacă doresti să beneficiezi de energia cea mai pură a pământului, ar fi bine să cauti un cristal cât mai aproape de prima etapă din procesele de metamorfoză a cristalul, mai sus prezentate.

Cu cât este mai elaborată prelucrarea, cu atât interventia mecanică sau umană a mai diminuat din forta cu care cristalul a fost înzestrat de la natură.

Deci ordinea intensitătii energiei cristalului ar fi:

  1. roca sub formă de cluster/formatiune
  2. vârf desprins din rocă
  3. piatră brută
  4. piatră rulată
  5. sfera
  6. bijuterie simpla
  7. piatra sculptată manual
  8. bijuterie complexa
  9. piatra sculptata industrial

Dacă apreciezi cristalul doar pentru aspect, culoare, frumusete, sclipire – si nu pentru energia sau pentru proprietătile sale metafizice – atunci poate fi purtat în oricare din aceste forme.

Descopera si tu LAPIS LAZULI!

Afla mai multe despre LAPIS LAZULI Galerie foto: LAPIS LAZULI


Summary
Article Name
Metamorfoza cristalelor: LAPIS LAZULI
Description
Etapele de prelucrare ale pietrei naturale de LAPIS LAZULI. Cum arata cristalele de LAPIS LAZULI natural?
Author