GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Metamorfoza cristalelor: CUARȚUL

Home > Despre cristale > Metamorfoza cristalelor | CUARTUL

E fascinant sa descoperi cum se transforma pietrele din niste… banali bolovani plini de ţărână în superbe obiecte de artă. Vă vom prezenta aici un rezumat foto a felului în care devin banalele pietre – minunăţii sclipitoare!

CUARTUL – gheata eternitătii

Afla mai multe despre CUART

Prima formă în care Cuartul se prezintă este cea de rocă excavată din fundul pământului de industria extractivă. La origine poate fi sub forma binecunoscutelor flori de mină, clustere sau formatiuni cu vârfuri ascutite (foto 1.1-1.2). De la cele mai mici până la adevărate comori subterane (cum ar fi Peştera cristalelor uriase din Mexic), vârfurile pot fi folosite în forma lor naturală, rupte din roca mamă. Sunt cea mai pură formă de energie a cristalelor, pentru că sunt… exact asa cum ni le-a oferit planeta-mamă.

    
Foto 1. Formatiuni si vârfuri de CUARŢ

Spărturile care rămân după detaşarea vârfurilor din rocă sunt pietre brute (foto 2), neprelucrate, ascutite, sparte, fără o formă anume. Sunt pe locul doi în privinta intensitătii si puritătii energiei continute. Or fi ele mai putin atrăgătoare vizual, dar forta lor e în interior, nu la exterior!

 
Foto 2. Pietre brute de CUART

Pietrele brute sunt apoi asezate în niste tambururi uriase, cu apă si nisip – eventual si cu alte materiale abrazive – si sunt supuse unui proces fortat de eroziune. Adică, ceea ce râurile fac în sute de ani (netezesc pietrele) se realizează industrial prin acest procedeu în doar câteva ore sau zile, în functie de duritatea pietrelor. La final se ajunge la asa numitele pietre rulate (foto 3). În engleză sunt cunoscute ca ”tumbled stones” = pietre rostogolite

 
3. Pietre rulate de CUARŢ

Pietrele brute de dimensiuni mici sunt si ele rulate, ajungându-se la pietrele cunoscute sub numele  de cips (foto 4.1.) Dacă acestea sunt supuse şi unei găuriri mecanice cu masini speciale, devin materie primă pentru brătări, cercei, siraguri din pietricele mici neregulate, probabil varianta cea mai ieftină si accesibila a cristalului, deoarece au la baza ”căzăturile”, ”rămăsitele” procesului de prelucrare. (foto 4.2.)
4. Spărtură-cips sau bijuterii din cips. (foto 4.1. foto 4.2.)

Pietrele brute sau rulate pot intra în diverse alte procese de prelucrare. Astfel, ele pot fi sculptate manual sau mecanic pentru a se transforma în obiecte de decor – sfere, piramide, inimi, bile, figurine  – sau obiecte de podoabă – mărgele, brătări, cercei, inele. (foto 5)


5. Pietre de CUART prelucrate: sferă, medalion, mărgele, brătară.

Acestea pot fi la rându-le prelucrate de bijutieri prin tăieturi specifice: tăietura cabochon (tăierea si slefuirea pietre cu o fată plată si una bombată), tăietura brilliant  (tăietură multi-fatetată cu 57 de fete ce dă sclipiri superbe pietrelor) si altele.

Evident, odată cu prelucrarea, se pierde mult din energia cu care sunt încărcate natural cristalele de la extractie si până la transformarea lor în obiecte de podoabă sau de decor, dar asta nu înseamnă că sunt golite de energie. Energia rămâne ănglobată ăn structura cristalelor si ne putem bucura de ea sub orice formă si de orice dimensiune ar fi cristalul. Se spune că energia unui cristal se simte pe o rază de pănă la 100 de ori de jur împrejurul pietrei, deci o simplă mărgică de 1 cm se simte până la un metru în jur.

RECOMANDĂRI:

Dacă doresti să beneficiezi de energia cea mai pură a pământului, ar fi bine să cauti un cristal cât mai aproape de prima etapă din procesele de metamorfoză a cristalul, mai sus prezentate.

Cu cât este mai elaborată prelucrarea, cu atât interventia mecanică sau umană a mai diminuat din forta cu care cristalul a fost înzestrat de la natură.

Deci ordinea intensitătii energiei cristalului ar fi:

  1. roca sub formă de cluster/formatiune
  2. vârf desprins din rocă
  3. piatră brută
  4. piatră rulată
  5. sfera
  6. bijuterie simpla
  7. piatra sculptată manual
  8. bijuterie complexa
  9. piatra sculptata industrial

Dacă apreciezi cristalul doar pentru aspect, culoare, frumusete, sclipire – si nu pentru energia sau pentru proprietătile sale metafizice – atunci poate fi purtat în oricare din aceste forme.

Bucura-te de CUART!

Afla mai multe despre CUART


 

 

Summary
Article Name
Metamorfoza cristalelor: CUARTUL
Description
Etapele de prelucrare ale pietrei naturale de CUART. Cum arata cristalele de CUART natural?
Author