GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Metamorfoza cristalelor: AMETIST

Home > Despre cristale > Metamorfoza cristalelor | AMETIST

CRISTAL AMETIST



E fascinant sa descoperi cum se transforma pietrele din niste… banali bolovani plini de ţărână în superbe obiecte de artă.
Vă vom prezenta aici un rezumat foto a felului în care devin banalele pietre – minunăţii sclipitoare!

Superbul AMETIST

Afla mai multe despre AMETISTGaleria foto: AMETIST


Prima formă în care AMETISTUL se prezintă este cea de rocă excavată din fundul pământului de industria extractivă. Nu este o piatra care se gaseste la suprafata, ci se gaseste in cavitatile formate in crapaturile pamantului sub forma de geode.

Prima forma e aceea de CLUSTER/GEODA, adica un manunchi de varfuri ascutite formate de regula pe interiorul unei cavitati subterane (foto 1.1-1.2.). Varful poate fi desprins separat (foto 1.3.) iar la baza rocii ramane piatra bruta (foto 1.4.) care poate fi si ea folosita ca atare. Clusterele, geodele, varfurile si pietrele brute sunt pe locul intai în privinta intensitătii si puritătii energiei continute.

Foto 1.1.Geoda de AMETIST
CRISTAL AMETISTCRISTAL AMETIST
 Foto 1.2. Clustere de AMETIST
Ametist
Foto 1.3. Varfuri de AMETIST
CRISTAL AMETIST CRISTAL AMETIST
Foto 1.4. Roci brute de AMETIST (roca de la baza)

Pietrele brute sunt apoi asezate în niste tambururi uriase, cu apă si nisip – eventual si cu alte materiale abrazive – si sunt supuse unui proces fortat de eroziune. Adică, ceea ce râurile fac în sute de ani (netezesc pietrele) se realizează industrial prin acest procedeu în doar câteva ore sau zile, în functie de duritatea pietrelor. La final se ajunge la asa numitele pietre rulate (foto 2). În engleză sunt cunoscute ca ”tumbled stones” = pietre rostogolite

CRISTAL AMETISTCRISTAL AMETIST
Foto 2.1. Pietre rulate de AMETIST

E posibil ca in loc de nuanta puternic violet aceeasi piatra sa aiba nuante diferite: violet intens (foto 2.1. Ametist dark) violet cu alb (foto 2.2. Ametist chevron), violet cu galben (foto 2.3. Ametrin), violet deschis lila/lavanda (Ametist light foto 2.4.)

CRISTAL AMETIST
Foto 2.1. Ametist violet inchis, dark
CRISTAL AMETIST
Foto 2.2. Ametist chevron
Foto 2.3. Ametrin
CRISTAL AMETISTFoto 2.4. Ametist deschis – light, lila, lavanda
2. Pietre rulate de AMETUST

Pietrele brute de dimensiuni mici sunt si ele rulate, ajungându-se la pietrele cunoscute sub numele  de cips (foto 3.1.) Dacă acestea sunt supuse şi unei găuriri mecanice cu masini speciale, devin materie primă pentru brătări, cercei, siraguri din pietricele mici neregulate, probabil varianta cea mai ieftină si accesibila a cristalului, deoarece au la baza ”căzăturile”, ”rămăsitele” procesului de prelucrare. (foto 3.2)

Ametist
CRISTAL AMETIST3. Spărtură-cips sau bijuterii din cips. (foto 3.1. – 3.2.)

Articolul continua mai jos.




Pietrele brute sau rulate pot intra în diverse alte procese de prelucrare. Astfel, ele pot fi sculptate manual sau mecanic pentru a se transforma în obiecte de decor – sfere, piramide, inimi, bile, figurine  – sau obiecte de podoabă – mărgele, brătări, cercei, inele. (foto 5)

Ametist
CRISTAL AMETIST
CRISTAL AMETIST

CRISTAL AMETIST

CRISTAL AMETIST5. Ametist  prelucrat sub forma de: sferă, medalion, mărgele, brătară.

Acestea pot fi la rându-le prelucrate de bijutieri prin tăieturi specifice: tăietura cabochon – foto 6 (tăierea si slefuirea pietre cu o fată plată si una bombată), tăietura brilliant  (tăietură multi-fatetată cu 57 de fete ce dă sclipiri superbe pietrelor) si altele.

Foto 6: Cercei si inel cu piatra taiata cabochon
CRISTAL AMETIST
Foto 7: Ametist fatetat sub forma de pendul

Evident, odată cu prelucrarea, se pierde mult din energia cu care sunt încărcate natural cristalele de la extractie si până la transformarea lor în obiecte de podoabă sau de decor, dar asta nu înseamnă că sunt golite de energie. Energia rămâne inglobată in structura cristalelor si ne putem bucura de ea sub orice formă si de orice dimensiune ar fi cristalul.

Se spune că energia unui cristal se simte pe o rază de pană la 100 de ori de jur împrejurul pietrei, deci o simplă mărgică de 1 cm se simte până la… un metru în jur.

Descopera si tu sclipirile AMETISTULUI!


Summary
Article Name
Cum arata cristalul de AMETIST * De la geoda la bijuterie
Description
Cum arata cristalele naturale de AMETIST ? Fotografii cu cristale de AMETIST natural. Prelucrarea cristalelor de AMETIST
Author