GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

ROMÂNIA | Neamț | Lacul Cuiejdel

Urmareste-ne colectiile de fotografii pe:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dana.onmyway/ 
FACEBOOK: https://www.facebook.com/dana.onmyway/

România | Neamț | Ceahlău

Lacul Cuiejdel

Aproape de sat Crăcăoani, între Piatra-Neamt si Târgu Neamt
Nu doar Lacu Rosu suscită interesul turistilor pentru un fenomen rarisim desoebit – lac natural format peste o veche pădure – ci si lacul Cuiejdel din judetul Neamt. Este deci al doilea lac natural – dupa Lacu Rosu – ce prezintă aceste caracteristici.

Pe soseaua care merge de la Piatra Neamt spre Targu Neamt, în zona comunei Crăcăoani începe un drum comunal către Cracăul Negru si Magazia. După câtiva kilometri de drum comunal apoi drum forestier, prin padure, se poate ajunge cu masina sau cu bicicleta, la un lac de dimensiuni impresionante in mijlocul caruia se văd încă mii de cioturi de copaci uscati, amintind încă de vechea pădure ce se întindea cândva peste aceste meleaguri. Se poate ajunge aici si din Gârcina, urmând un drum comunal cu mașina până la intrarea în pădure, după care se poatecontinua pe o cărare, până la lac. Drum accesibil si cu bicicleta.Lacul Cuiejdel s-a format recent, undeva între 1978-1991 – printr-o alunecare lenta de teren ce a creat acest lac de 35 de hectare. Mai există câteva mici lacuri adiacente, la care eu personal nu am ajuns, dar desi mai mici, sunt la feld e spectaculaose.

Copacii uscati taie luciul apei si dau peisajului un aspect aparte, bizar, incitant, cu siguranta nemaivazut. Aici se poate pescui păstrăv, iar turismul de weekend este în floare, desi nu este – încă – un loc foarte populat, dar îsi păstreaza aerul brut, natural, fără să fie sufocat de „civilizatie”, precum Lacu Rosu. Prin faptul ca lacul nu este aproape de soseaua natioanala si nu se ajunge usor la el, lacul Cuiejdel are sansa de a-si mentine naturaletea inca neatinsa. Dar pentru cât timp…?


GALERIE FOTO ©dana.onmyway


Urmareste-ne colectiile de fotografii pe:
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/dana.onmyway/ 
FACEBOOK: https://www.facebook.com/dana.onmyway/