GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Vraji, blesteme sau karma personala?Acest articol porneste de la premiza ca ai mai trait si alte vieti inaintea celei actuale. Daca nu crezi in acest concept, nu iti recomandam acest articol. [www.acvaria.com]

Reincarnarea este o conceptie filosofica orientala, nedovedita inca, dar, cu toate acestea, ea este o realitate pe care o resimtim intuitiv. Se spune ca fiecare individ care traieste acum pe Pamant, are in urma sa circa 200 de existente, ceea ce constituie karma sa. Karma reprezinta ansamblul tuturor actelor, al tuturor emotiilor si sentimentelor, al tuturor gandurilor pe care un individ le-a acumulat in vietile precedente. Este bagajul de fapte – bune si rele – pe care il caram cu noi de la incarnare la alta si care ne ajuta sau ne blocheaza evolutia in existenta actuala.

Legea karmei este legea cauzei si efectului: orice actiune antreneaza o reactiune.

Adica pentru orice energie produsa de catre o persoana se va produce, dupa un timp, si o asociere de alti factori, o energie de aceeasi calitate (pozitiva sau negativa) care se va intoarce asupra sa. In vietile anterioare am facut si lucruri bune, si lucruri rele, care s-au acumulat in karma noastra ca o amprenta.

Cand spunem: asta e, karma… nu trebuie sa o faci la modul negativ, fatalist, ca si cum tot ce e mai rau ni se intampla numai noua. Da, exista karma negativa – care reprezinta rezultatul erorilor comise in vietile anterioare – dar exista si karma pozitiva, ca rezultat al actelor, sentimentelor, gandurilor care au permis evolutia noastra spirituala si de efectele sale ne bucuram in aceasta viata prin tot ce ni se intampla frumos, inaltator si bun. Nu inseamna ca prin karma suntem pedepsiti, pusi la colt, trimisi la chinuri si tortura. Nicidecum! Suntem retrimisi la scoala, asta e tot!

Amprenta karmica face parte din noi – nu suntem constienti de ea, dar,  intuitiv, cei care simt ca rolul lor eevolutia, vor face tot posibilul sa o inteleaga, sa  studieze, sa o indrepte – se simte in momentele critice ale vietii, prin inhibitiile si temerile noastre, prin blocajele si limitele noastre, sau dimpotriva, prin talentele sau energiile noastre pozitive. Karma buna ne sprijina sa ne atingem, acum, scopurile existentiale, pe cand karma rea ne trage inapoi, obligandu-ne mai intai sa reparam erorile comise in alte vieti. Fara aceasta plata a datoriilor karmice, nu putem sa ajungem, acum, la o viata mai buna.

Astrologic vorbind, harta cerului la nasterea noastra vorbeste mult despre karma.

Harta cerului in momentul nasterii nu descrie neaparat viitorul nostru, ci mai ales trecutul karmic. O harta a cerului reprezinta o insumare a schemelor vietilor trecute. Ne incarnam cu unele probleme si datorii de reglat, dar si cu unele calitati care ne parvin deja din vietile anterioare pe care le-am dobandit prin asumarea erorilor mult mai vechi din existenta noastra. ne incarnam cu o anumita configuratie astral pentru a prelua de acolo ceea ce avem nevoie pentru rolul nostru de acum. be nastem intr.o anumita zodie pentru a invata din calitatile, trasaturile acelei zodii si pentru a tine sub cintrol si remedia defectele acelei zodii.

Ne nastem in zodia Berbecului, pentru a tine sub control egoismul si agresivitatea, desi exact acestea sunt trasaturile de baza ale zodiei, dar sa luptam pentru noi insine cu curaj. Sau ne nastem in Fecioara, pentru a ne dedica altora si a aduce servicii cat mai multor persoane, dar sa ne infruntam fricile si fobiile s.a.m.d.

Asa ca, in momentele grele ale vietii actuale, nu trebuie sa dam vina numai pe interventii oculte ale unor dusmani asupra noastra – am farmece, sunt blestemat, mi s-au facut vraji – ci de cele mai multe ori probele grele ale existentei noastre actuale sunt repercusiuni karmice ale propriilor fapte din alte existente, modul pe care spiritul din interiorul trupului nostru l-a ales pentru a invata lectia ce sta la baza acelei provocari.

Nu am reparat erorile la timp si nici in ultimele noastre existente, atunci acum trebuie sa platim tribut. Nu ne reincarnam ca sa le reparam pe toate dintr-o lovitura – ce bine ar fi… – ci revenim pe pamant cu un cumul de lectii de invatat, poate una, poate doua, poate o suta: intr-o viata lectia compasiunii, in alta lectia auto-controlului si supunerii, in alta lectia iubirii, a iertarii si a devotamentului s.a.m.d., iar si iar, atat cat este necesar – dictat de Sus – pentru ca spiritul nostru sa creasca, exact ca un copil, sa evolueze, sa se maturizeze, sa se… intelepteasca!