GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

HOBBY: Decupaj sau tehnica șervetelului

Decoupage și tehnica șervețelului

Dacă ești o fire creativă, îți recomand să încerci și această îndeletnicire de timp liber, care, pentru unii, a devenit chiar și o formă de a-și câștiga pâinea.

Această pasiune este cunoscută mai mult după numele său franțuzesc ”decoupage”, deși prea puțin decupezi în această artă, sau după una din variantele sale, tehnica șervețelului.

E o activitate prin care poți combina mai multe arte, folosind diverse elemente de decor:

  • obiecte suport numite blanc sau obiecte vechi, cărora vrei să le schimbi aspectul
  • hârtie sau hârtie de orez, șervețele – aici se folosește doar primul strat, cel colorat al șervețelului
  • lacuri, vopsele, baițuri, culori acrilice, tușuri, markere
  • adezivi buni pentru hartie, tip aracet
  • gesso, primer, grund alb pentru primul strat la obiectele din lemn
  • lacuri pentru finisare, varnish, lacuri pentru efect de învechire, lacuri pentru efect de crăpare, lacuri pentru efect de aurire sau strălucire etc
  • mozaic sau alte aplicații: sfoara de canepa, panza de sac, panglicute, dantele
  • ștampile, șabloane pentru definitivarea decorațiuni, după inspirație și după gust

Găsești pe Youtube zeci de tutoriale despre cum poți combina toate aceste medii pentru un obiect de decor de toată frumusețea și da, poți găsi toate aceste materiale la câteva magazine online de specialitate. Eu am fost uimită să descopăr multitudinea de elemente care pot fi îmbinate pentru un obiect de decor născut din pasiune.

Eu am folosit această tehnică pentru a decora cutiuțe din lemn sau sticluțe, cutii de tablă (vechi conserve), vechi văzuțe de ceramică, pentru tablouri canvas.  Pe toate le vezi în galeria de mai jos.

Ce zici? Ai încerca?