GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

7 cuvinte negative pe care trebuie sa le eviti. Cum sa comunici pozitiv?
Articolul continua in pagina 2
1 2


La inceput a fost cuvantul, spune Biblia in Geneza, evidentiind astfel forta creatoare a cuvantului, deoarece cuvantul creaza, cuvantul naste viata, cuvantul da directia. Gandeste-te doar cate cuvinte au rol decisiv in viata noastra:

  • un simplu DA ne decide starea civila
  • un banal ADIO inchide un capitol
  • un scurt SALUT iti deschide o lume
  • numele tau iscalit pe o hartie dicteaza soarta bugetului tau
  • o cerere in casatorie este si ea creatoare de lumi

Toate sunt CUVINTE si, desi par atat de banale, ele poarta o incarcatura  mai mare decat ai putea crede.


1. Evita sa spui NU! Transforma orice fraza intr-o afirmatie.

Scoate din vocabular negatia. Vei vedea ca totul capata alta energie in ceea ce faci. Evita cuvinte precum: nu pot, nu cred, nu stiu, nu am, nu sunt, nu merit, nu merge… Toate pot fi transformate usor in afirmatii clare si pozitive.

In loc de ”nu pot” SPUNE ”fac tot posibilul sa…”

In loc de ”nu stiu” SPUNE ”trebuie sa invat cum sa…”

In loc de ”nu merge” SPUNE ”lucrez inca la…”


2. Evita cuvantul INCERC

Cuvantul INCERC contine din start o doza de nesiguranta. Cand spui „incerc sa ajung la timp”, pui deja o marja de eroare asumata din start, pentru ca daca nu ajungi la timp, de fapt chiar te-ai tinut de cuvant: doar ai incercat – dar n-a iesit – nu ai si ajuns la timp. Daca eviti cuvantul incerc, iti asumi succesul actiunii si pornesti spre scopul final pozitiv deplin.

Ca atare: de cate ori decizi ceva, nu spune „incerc sa fac…”, ci „voi face …”, „voi reusi sa…”. Programarea mentala pozitiva genereaza succesul!


3. Evita cuvantul PROBLEMA

De cate ori nu spui ”e o problema care…”. Ei, daca ai renunta la cuvinte de acest gen si le-ai formula altfel, problema nici nu ar mai exista.

Ca atare: in loc de ”problema” spune ”proiect”, ”actiune”, ”provocare”, ”situatie”, cum doresti, pentru ca problema chiar ti va crea probleme!


4. Evita cuvintele cu incarcatura negativa: dezastru, ghinion, groaznic, rau, haos…

Multi isi incep povestea vietii lor cu tot felul de cuvinte de genul: viata mea a fost un dezastru, planul sentimental a mers ingrozitor, cariera mea este un esec, am ghinion orice as face, sunt blocat intr-o zona sumbra de cativa ani, sunt singur de ani de zile… Cand emiti un gand, cand spui o poveste, cand descrii o situatie, fii atent din start ce incarcatura dai cuvintelor folosite. Practic, poti sa-ti programezi mental viata intr-o tenta negativa chiar printr-un singur cuvant.

Ca atare: evita cuvintele cu impact negativ: dezastru, catastrofa, necaz, tristete, suparare, chin, depresie, boala, ghinion, singurate. Nu-ti mai prezenta viata – trecutul, prezentul, viitorul – in cuvinte cu un continut negativ major. Schimba polaritatea frazelor ale, din negatii in afirmatii! În loc de ”sunt singur” ”nu am pe nimeni” ”viata mea sentimentala e un dezastru” SPUNE ”caut persoana potrivita mie” sau ”stiu ca voi intalni omul visat de mine la momentul potrivit”. In loc de ”nu gasesc un loc de munca” SPUNE ”acum sunt intre doua joburi” sau ”ma indrept spre altul mai bun”. În loc de ”nu am bani pentru…” SPUNE ”adun acum bugetul necesar pentru…” sau ”sunt pe cale sau caut solutii sa obtin suma necesara pentru…”. În loc de ”am nevoie de cutare lucru” SPUNE ”îmi doresc cutare lucru” (si cuvantul nevoie are conotatii negative). În loc de ”nu am noroc la femei/barbati” SPUNE ”caut persoana cea mai potrivita mie” s.a.m.d.

5. Evita formularile care ofera din start o solutie negativa

De multe ori lumea spune: „Relatia aceasta se va termina cu o casatorie?”. Practic, o astfel de formulare programeaza finalul sigur, pentru ca persoana gandeste de fapt ca totul se va termina intr-o zi.

Ca atare: în loc de ”relatia mea se va termina cu o casatorie? SPUNE ”relatia aceasta duce/ajunge la o casatorie” sau ”va fi incununata cu o casatorie”, nicidecum cum se va termina relatia mea? Chiar vrei sa se termine?


6. Evita etichetele, judecatile, cuvintele negative aruncate aiurea

Nu transmite nimanui ganduri sau cuvinte dure, efectul lor ar putea fi mai mare decat ai putea crede. Adu-ti aminte de cate ori ai spus cuiva „esti un prost”, „du-te dracului” etc, ca sa aflati, dupa o vreme, ca persoana respectiva chiar a trecut printr-un moment critic. Sau de cate ori ai auzit despre tine un cuvant negativ si te-ai influentat atat de tare, incat chiar s-a trasnformat in realitate. Toate aceste situatii sunt urmare a energiei transmise prin cuvinte de la unii la altii.

Ca atare: evita sa pui etichete necuvenite (ba chiar si cuvenite) cuiva, deoarece chiar si barfa, critica sau judecata sunt forme-gand sau cuvant  ce arunca asupra celui caruia i le spui poveri energetice negative care mai devreme sau mai tarziu isi vor face efectul.


7. Evita sa arunci vorbe rele la final de drum

De cate ori n-ai auzit ca fostul iubit are cine stie ce probleme la un an dupa ce v-ati despărtit? Sau ca fosta sotie trece prin dificultati majore dupa ce ati divortat? E pentru ca, la finalul relatiei, nu ai putut trece peste toate cu capul sus si ai aruncat vorbe – firesti, omenesti, poate – care s-au lipit de aura sa energtica precum un scai si care i-au subrezit scutul energetic.

Ca atare: oricat de greu ar fi, oricat de urata ar fi separarea, inchide acel capitol trist din viata ta fara vorbe aruncate la furie, de genul ”las ca ai sa platesti tu” sau ”sa ti se intoarca dublu” pentru ca, din pacate, de cele mai multe ori chiar se intampla. Mai degraba spune ”te iert”, ”ma eliberez”, ”te el.iberez”, ”iti dau drumul”, ”trec peste asta”, ”ce a fost a fost”, ba chiar si un sincer ” multumesc pentru rolul pe care l-ai jucat in viata mea” ar fi de preferat pentru a te debarasa complet de fosta iubire, fara a purta sentimente.

Cuvinte pozitive


Articolul continua in pagina 2
1 2