GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

1. Ce (nu) stiai despre frumoasa Lună?
Lucruri interesante despre LUNĂ

Stiai ca:

…daca forma lunii este de secera (in forma literei C) – luna este in descrestere, iar cand este in forma convexa (in forma literei D) – luna este in crestere?  Litera descrie exact invers faza lunii – D – in Crestere, C – in Descrestere.

…vorba ca „Soarele si Luna nu se intalnesc niciodata” este falsa? Sunt zile cand Soarele si Luna rasar in acelasi timp. De exemplu in zilele cu Luna Noua, Soarele si Luna rasar in acelasi timp si apun aproximativ concomitent – la cateva minute diferenta –  iar in zilele cu Luna Plina, Luna apune exact la rasaritul Soarelui.

…Luna nu traverseaza bolta cereasca neaparat noaptea. Exista nopti fara Luna, pentru ca Luna a traversat cerul in timpul zilei. Asa se explica faptul ca in unele zile senine Luna poate fi vazuta pe cer si in timpul zilei.

… fluxul si refluxul este in legatura directa cu fazele si mersul Lunii? Forta gravitationala a Lunii – mult mai redusa decat cea a Pamanatului, are efect nu numai asupra apelor din ocean, ci asupra oricaror obiecte de pe Pamant. Cele mai puternice maree au loc la Luna Plina si Luna Noua, cand Soarele, Luna si Pamantul se afla pe aceeasi linie.

… de pe Pamant, este intotdeauna vizibila aceeasi fata a Lunii? Pentru ca Luna nu are miscare de rotatie in jurul axei sale,d eci sta pe loc, mereu cu fata spre noi.

…Luna traverseaza o zodie in doua zile si jumatate si tot cercul zodiacal in 28-29 de zile?