GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

FENG SHUI. Cum imparti orice incapere dupa principii Feng Shui?Cum delimitati spatiul conform hartii Ba-Gua?
Cum descoperiti in camera/casa cele 9 zone de influenta?

Exista mai multe curente in scolile Feng Shui, una dintre ele fiind reprezentata de folosirea hartii Ba-gua/Pa-Kua, conform careia, orice spatiu, privit la nivel micro (o incapere, un birou, masa de lucru, dulapul) sau macro (un oras, o cladire intreaga), analizat in plan, ca si cum l-ati privi de sus, poate fi impartit in 9 zone de influenta egale (directii).

  1. Cautati sau creati singur o schita a spatiului pe care doriti sa il reamenajati dupa principii Feng Shui. (Se poate aplica asupra planului casei, asupra curtii, daca stati la casa, asupra apartamentului, daca stati la bloc, asupra tuturor camerelor analizate separat, asupra firmei sau biroului unde lucrati, inclusiv asupra pupitrului/zonei dv. de lucru.)
  2. Impartiti camera in 9 sectoare patrate egale, ca la X-O. Important: latura de baza a hartii va fi suprapusa peste peretele pe care se afla usa de la intrare in camera/casa.
  3. Daca incaperea nu e perfect patrata, extindeti patratul Bagua pana acopera toata camera. Daca locuinta/casa nu este perfect patrata, extindeti patratul pentru a acoperi complet schita pornind de la peretele cu usa de la intrare, chiar daca vor ramane unele zone in afara hartii si chiar daca vor lipsi unele zone din harta.
  4. Din pragul usii – care va fi undeva in zona de jos a tabelului, pe latura NORD-EST + NORD + NORD-EST – delimitati in incapere cele 9 zone indicate in tabel: fiecare patrat din jurul colturilor camerei sau de la mijlocul laturilor camerei, fiecarte avand un element specific (deci o anumita energie specifica) si o simbolistica specifica. (Ca o comparatie, asa cum astrograma natala cuprinde 12 zodii si case astrologice pentru a descrie viata unui om pe 12 planuri ale existentei, la fel si harta Bagua descrie viata omului privita pe 9 planuri.
  5. Mergeti in sectorul dorit al incaperii, asezati totul in deplina ordine si curatenie – ordinea e detaliul cel mai important in Feng Shui! – si amplasati aici simboluri specifice elementului care guverneaza zona (forme, culori, obiecte) sau remediile Feng-Shui recomandate, pentru a echilibra acel plan, in care simtiti ca lucrurile nu merg chiar atat de bine in viata dv. pe acel plan.

HARTA BA-GUA


IMPORTANT: Asezati aceasta schema pe planul casei/camerei, urmarind ca latura de jos sa se suprapuna peste peretele cu usa de la intrare.

Va puteti crea un mediu perfect echilibrat care sa va aduca fericire si armonie in toate planurile vietii, fiind atent la elementele care reprezinta, amplifica sau scad influentele fiecarei zone. Asocierea corecta a unei astfel de zone cu unul din cele 5 elemente echilibreaza-armonizeaza, scad-reduc-sterg, activeaza-cresc-amplifica si planurile vietii omului corespondente acestei zone.

  • Pentru a echilibra si intretine planul reprezentat de cele 9 zone de influenta, asezati in zona indicata obiecte care reprezinta elementul corespondent.
  • Pentru a activa, dinamiza sau amplifica planul reprezentat de cele 9 zone de influenta, asezati in zona indicata obiecte care alimenteaza (cresc) elementul corespondent.
  • Pentru a scadea in influenta un element care nu corespunde zonei respective, asezati obiecte care scad/dimineaza puterea acelui element.

Vedeti elementele celor 9 zone  in tabel

SUD EST

Zona banilor, a bogatiei si prosperitatii, a resurselor proprii

Element corespondent: LEMN
Creste cu: APA
Scade cu: FOC

SUD

Zona faimei, a succesului si a recunoasterii

Element corespondent: FOC
Creste cu: LEMN
Scade cu: PAMANT

SUD VEST

Zona casatoriei, a dragostei, a relatiilor cu ceilalti
Element corespondent: PAMANT
Creste cu: FOC
Scade cu: METAL

EST

Zona familiei, a noilor inceputuri, a sanatatii

Element corespondent: LEMN
Creste cu: APA
Scade cu: FOC

CENTRU

Zona eului interior
Element corespondent: PAMANT
Creste cu: FOC
Scade cu: METAL

VEST

Zona copiilor, a creativitatii, a viselor si proiectelor proprii
Element corespondent: METAL
Creste cu: PAMANT
Scade cu: APA

NORD EST

Zona educatiei, a invatamantului si a cunoasterii
Element corespondent: PAMANT
Creste cu: FOC
Scade cu: METAL

NORD

Zona carierei, a destinului propriu, si a realizarii profesionale
Element corespondent: APA
Creste cu: METAL
Scade cu: LEMN

NORD VEST

Zona sustinatorilor, a ghizilor spirituali si a calatoriilor
Element corespondent: METAL
Creste cu: PAMANT
Scade cu: APA