GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Cu ce purificati si energizati cristalele?

Purificarea cristalelor
Orice element natural pur este potrivit pentru purificarea si incarcarea cristalelor, dar poate trebuie sa tineti cont si de duritatea, marimea, culoarea si forma cristalului pe care doriti sa il purificati.

Purificarea cristalelor in functie de marime si  duritate

Pentru cristale de orice dimensiune in forma lor natur – varfuri, clustere, sfere, pietre rulate, pietre brute etc.

Acoperire cu sare.

Lasati cristalul o noapte intr-un recipient cu praf de sare uscata. Poate fi sare marina, sare de Himalaya, sare grunjoasa (de muraturi).

Ingropare in pamant.

Daca piatra are o energie a elementului pamant – de exemplu cristalele maronii sau bej – le puteti lasa cateva zile ingropate in pamant, in curte.

Acoperire cu nisip.

Lasati cristalul cateva ore intr-un recipient cu nisip curat de mare.Scufundare in solutie salina.

Lasati cateva ore cristalul in solutie salina (o lingurita de sare la un pahar cu apa). Nu lasati prea mult, pentru ca unele cristale pot deveni mate in solutie salina, Opalul, Selenitul.

Pentru pietre asamblate in bijuterii langa alte materiale: textil, metal, plastic, piele etc

Cu un cristal mai mare.

Lasati cristalul nou langa un cristal brut de dimensiuni mai mari, deja purificat.

Pentru pietrele delicate, mici.

Expunere la lumina Soarelui sau a Lunii.

Lasati cristalul cateva ore in lumina Soarelui (preferabil la apus sau la rasarit) sau o noapte sub lumina Lunii Pline. Daca Soarele este prea intens, nu lasati piatra mai mult de 30 de minute.
Nu se recomanda decat pentru scurt timp la cristale cu nuante fade. Culoarea poate pali cu timpul.

Cu petale de flori sau plante parfumate.

Lasati cristalul cateva ore – chiar si zile sau chiar de la o purtare la alta – intr-un cosulet cu petale proaspete de trandafir, frunze de rozmarin, flori de levantica. Pot fi folosite si flori sau frunze uscate.

Cu sunete placute.

Lasati cristalul in preajma unei surse de sunete armonioase.  Zanganiti deasupra lui clopotei tubulari de vant (de metal, de lemn, de sticla, de scoici).  Ascultati o muzica relaxanta de meditatie.  Lasati-l pe pian in timp ce cantati.

Clatire cu apa curenta.

Lasati cristalul cateva minute in valuri de mare, in curs de izvor, in parau de munte, in recipient cu apa proaspata de fantana.
In lipsa lor, e bine si sub jet de apa de la robinet.

Purificarea cristalelor cu fumigatii

Trecerea prin fum.

Treceti de cateva ori cristalul prin fumul emis de betisoarele parfumate pentru fumigatii sau prin fumul unei lumanari aprinse sau prin fumul emis de plante folosite pentru fumigatii (salvie, santal, tamaie, etc)Purificarea cristalelor in functie de culoare

Cristalele albastre, violet, negre poarta vibratia elementului APA si pot fi purificate si incarcate cu ajutorul elementului METAL. Asezati cristalele intr-un recipient metalic (preferabil cupru, alama, cositor, aur, argint, bronz) sau tinute in preajma unor obiecte colorate in alb, gri, argintiu. Puteti sa le pastrati apoi intr-un saculet cu aceste culori.

Cristalele rosii, visinii, grena, roz poarta vibratia elementului FOC si pot fi purificate si energizate cu ajutorul elementului LEMN. Asezati cristale langa o planta, printre flori, intre petale de trandafir sau plante parfumate, agatati-le o noapte intr-un copac in gradina sau tinute in preajma unor obiecte colorate in bleu, verde, bleu-vert. Puteti sa le pastrati apoi intr-un saculet cu aceste culori.

Cristalele verzi, bleu si vernil poarta vibratia elementului LEMN si pot fi purificate si energizate cu ajutorul elementului APA. Folositi purificarea cu solutie salina, clatire sub jet de apa, in sursa de apa naturala (izvor, valuri), expunere la lumina Lunii sau tinute in preajma unor obiecte colorate in albastru, negru, violet. Puteti sa le pastrati apoi intr-un saculet cu aceste culori.

Cristalele maronii, bej, galbene, portocalii poarta vibratia elementului PAMANT si pot fi purificate si energizate cu ajutorul elementului FOC. Treceti piatra prin fumul betisoarelor pentru fumigatii sau expuneti la lumina solara sau tinute in preajma unor obiecte colorate in rosu, orange, roz. Puteti sa le pastrati apoi intr-un saculet cu aceste culori.

Cristalele albe, gri sau incolore poarta vribratia elementului METAL si pot fi purificate si energizate cu ajutorul elementului PAMANT. Poti fi ingropate in pamant, pot fi acoperite cu sare, pot fi asezate langa un cristal deja purificat sau tinute in preajma unor obiecte colorate in maro, galben, orange, bej. Puteti sa le pastrati apoi intr-un saculet cu aceste culori.