GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Ce este Tarotul?

TAROT
VEZI AICI ETALARILE IN TAROT REALIZATE DE ACVARIA

Aceste carti-oracol folosite de secole spun povestea omului în simboluri fantastice! Fiecare carte are o semnificatie, fiecare simbol vorbeste despre un aspect al destinului uman. Tarotul este un instrument prin care destinul poate fi cercetat, analizat, cunoscut în profunzime. Arta divinatorie seculara, un instrument de cunoastere a lumii, a vietii si a destinului, Tarotul a fost si blamat, si fascinant, deopotriva, dar care intotdeauna suscita interesul prin misterul pe care il ascunde in simbolurile sale.

Ghicirea in carti (cartomantia) din zilele noastre reprezinta doar o palida ramasita din arta ezoterica a tarotului. Tarotul este un joc ezoteric ce presupune o stiinta divinatorie uimitoare. Este mai presus de o tehnica divinatorie, este chiar o stiinta, deoarece numai initiatii pot interpreta corect bogatia simbolisticii Tarotului.

Numele TAROT provine din latinescul „rota” (roata), dar originea jocului ramane necunoscuta. Nu se cunoaste originea precisa a cartilor de Tarot. Tarotul a patruns in Europa la inceputul secolului al XVI-lea, probabil adus de arabi sau de calatorii italieni. Unele surse mai oculte opineaza ca tarotul isi are originea in secretul tinut al Shambalei de unde a fost adus cu secole in urma de catre tiganii nomazi.

In 1781, la curtea Gebelin, in cartea Lumea primitiva aparea teoria ca Tarotul provine dintr-o straveche carte egipteana numita cartea lui Thoth. Thoth era corespondentul lui Mercur in cultura egipteana, banuit a fi inventatorul sistemului de scriere hieroglifica. Se banuieste ca tarotul a fost raspandit de tigani pornind din tara de origine, Egipt. In anul 1377, calugarul german Johannes semnala aparitia unui joc de carti in Germania, numit Ludas Cartarum, despre care sustinea ca „descrie perfect infatisarea actuala a lumii”. Aceasta este prima atestare a Tarotului, marele joc divinatoriu din Evul Mediu. In forma sa finala, cunoscuta si astazi, tarotul a inglobat si simbolurile ezoterice europene, pastrand si simboluri si superstitii crestine, cum ar fi arcana numarul XIII, Moartea, una dintre cifrele blestemate ale crestinilor.

Se spune despre Tarot că cifra posibilitătilor de combinare a câte 7 cărti extrase din cele 78 se ridică la peste 2 miliarde de variante, ceea ce corespunde aproximativ numărului de secunde care formează o viată de 84 de ani, deci este imposibil să extrageti aceeasi combinatie de cărti de două ori.

INAPOI LA TAROT

VEZI AICI ETALARILE IN TAROT REALIZATE DE ACVARIA