GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search

Ce este Ascendentul?

Toata lumea a auzit ca, pe langa zodia natala care ii reprezinta, ar mai exista una la fel de importanta:

Ascendentul


Afla gratuit ASCENDENTUL   Citeste despre ASCENDENTUL TAU 


Zodia ascendenta este la fel de importanta ca si zodia natala, fiind constelatia zodiacala care se ridica la orizont in momentul exact al nasterii dv. Pe astrograma natala, Ascendentul reprezinta varful primei case astrologice pe harta cerului.

Caracteristicile zodiei in care este plasat ascendentul simbolizeaza adevarata personalitate a individului, dispozitia sa, temperamentul si chiar si aspectul sau fizic.

Casa I este casa guvernata de Marte si Berbec si il descrie pe individ singur cu sine, cu personalitatea sa de baza, cu aspectul sau fizic, cu energia sa fundamentala si scoate in prim plan ceea ce este individul, unicitatea lui in comparatie cu ceilalti, cum se prezinta el pe sine. ASCENDENTUL vorbeste de impresia pe care o lasa individul in ochii celor din jur, oglinda adevaratei sale personalitati.

Pune accent pe: eu, identitate, personalitate, vointa proprie, cine sunt eu, cum ma vad pe mine insumi.

Planurile vietii guvernate de casa I: aspectul exterior, infatisarea, chipul, personalitatea, numele, eul propriu, ego-ul, imaginea, comportamentul, aparenta, atitudine in fata vietii, potentialul propriu, liberul arbitru, energia vitala, vointa proprie.


Caracteristicile conferite de Ascendent capata mai multa putere in jurul varstei de 28-30 de ani, deci la maturitate, pana atunci individul fiind condus mai mult de influentele zodiei natale. Asta nu inseamna ca dupa aceasta varsta se pierd caracteristicile zodiei natale sau ca cele ale zodiei ascendente nu se manifesta, ci doar se vor completa cu cele conferite de zodia ascendenta.


Ce diferenta este intre zodia natala si cea ascendenta?

Zodia natala este zodia in care se afla Soarele in momentul cand v-ati nascut.
Zodia ascendenta este zodia care se ridica la orizont in momentul nasterii in locul nasterii.


Important:

Ascendentul este calculat pentru fiecare persoana in parte in functie de ziua, luna, anul nasterii, ora si minutul nasterii, precum si coordonatele geografice ale locului in care a vazut lumina zilei.

O metoda empirica de a afla ascendentul sub care v-ati nascut ar fi urmatoarea:

  • Ascendentul cade in aceeasi zodie cu cea natala daca v-ati nascut in preajma orei la care rasarea Soarele in ziua nasterii dv. (Exemplu: v-ati nascut in zodia Leului in jurul orei la care rasarea Soarele – aprox 6 AM – atunci ascendentul ar purea fi in Leu.)
  • Ascendentul cade in zodia opusa zodiei natale daca v-ati nascut in preajma orei la care apunea Soarele in ziua nasterii dv.  (Exemplu: v-ati nascut in zodia Leului in jurul orei la care rasarea Soarele – aprox 6 AM – atunci Ascendentul ar purea fi in Varsator.)
  • Ascendentul cade la 3 zodii dupa cea natala daca v-ati nascut in jurul pranzului. (Exemplu: v-ati nascut in zodia Leului in jur de miezul zilei, atunci Ascendentul ar putea fi in Scorpion.)
  • Acendentul cade la 3 zodii inainte de cea natala daca v-ati nascut la miezul noptii. (Exemplu: v-ati nascut in zodia Leului in jur de miezul noptii, atunci Ascendentul ar putea fi in Taur.)

Totusi, pentru un calcul exact, este recomandat un calcul realizat cu un soft de specialitate, pentru ca aceasta este doar o metoda empirica de aflare a Ascendentului.

CITESTE SI:

SERVICIU GRATUIT? Ce zodie esti? Ce Ascendent ai?

Ce spune ASCENDENTUL despre tine?

 

Autor: astrolog ACVARIA | www.acvaria.com | www.acvaria.eu

Consultatii oferite de astrolog ACVAROIA