GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Despre ASCENDENT. Ce este Ascendentul? Care e mai importantă: zodia natală sau cea ascendentă?

CALCUL ASCENDENTToata lumea a auzit ca, pe langa zodia natala care ii reprezinta, ar mai exista una la fel de importanta:

Ascendentul


AFLA GRATUIT ASCENDENTUL TAU | CITESTE DESPRE ASCENDENT


Zodia ascendenta este la fel de importanta ca si zodia natala, fiind constelatia zodiacala care se ridica la orizont in momentul exact al nasterii dv. Pe astrograma natala, Ascendentul reprezinta varful primei case astrologice pe harta cerului, deci prima axa principale ce stau la baza intocmirii unei astrograme natale.

Ce diferenta este intre zodia natala si cea ascendenta?

Zodia natala este zodia in care se afla Soarele in momentul cand v-ati nascut.
Zodia ascendenta este zodia care se ridica la orizont in momentul nasterii in locul nasterii.

Planurile vietii guvernate de Ascendent/casa I: 

Caracteristicile zodiei in care este plasat ascendentul simbolizeaza adevarata personalitate a individului, dispozitia sa de baza, temperamentul, aspectul sau fizic, exterior, imaginea, infatisarea, chipul, personalitatea, numele, adevaratul sau eu, ego-ul, comportamentul, aparenta, ce se vede la suprafata, atitudinea in fata vietii, potentialul propriu, liberul arbitru, energia sa, vointa proprie, identitatea proprie, cine este el cu adevarat.

Ascendentul Il descrie pe individ singur cu sine, cu personalitatea sa de baza, cu aspectul sau fizic, cu energia sa fundamentala si scoate in prim plan ceea ce este el, unicitatea lui in comparatie cu ceilalti, cum se prezinta el pe sine. Vorbeste de impresia pe care o lasa individul in ochii celor din jur, oglinda adevaratei sale personalitati.

Ascendentul, cu tot sistemul de case astrologice ce porneste din acest punct, ne diferentiaza ca indivizi. Astfel, doua persoane nascute in aceeasi zi si acelasi loc de pe pamant vor fi diferiti datorita Ascendentului, deoarece – desi se afla in aceasi loc pe cer – planetele vor fi dispuse diferit pe astrograma fiecarui individ, pornind de la sistemul de axe si case astrologice.

Caracteristicile conferite de Ascendent capata mai multa putere in jurul varstei de 28-30 de ani, deci la maturitate, pana atunci individul fiind condus mai mult de influentele zodiei natale. Asta nu inseamna ca dupa aceasta varsta se pierd caracteristicile zodiei natale sau ca cele ale zodiei ascendente nu se manifesta, ci doar se vor completa cu cele conferite de zodia ascendenta.

Cum se calculeaza ascendentul?

Ascendentul este calculat pentru fiecare persoana in parte in functie de:

  • ziua, luna, anul nasterii, ora si minutul nasterii
  • coordonatele geografice ale locului in care a vazut lumina zilei

Calculul ascedentului

O metoda empirica de a afla ascendentul sub care v-ati nascut ar fi urmatoarea:

  • Ascendentul cade in aceeasi zodie cu cea natala daca v-ati nascut in preajma orei la care rasarea Soarele in ziua nasterii dv. (Exemplu: v-ati nascut in zodia Leului in jurul orei la care rasarea Soarele – aprox 6 AM – atunci ascendentul ar putea fi in Leu.)
  • Ascendentul cade in zodia opusa zodiei natale daca v-ati nascut in preajma orei la care apunea Soarele in ziua nasterii dv.  (Exemplu: v-ati nascut in zodia Leului in jurul orei la care rasarea Soarele – aprox 6 AM – atunci Ascendentul ar putea fi in Varsator.)
  • Ascendentul cade la 3 zodii dupa cea natala daca v-ati nascut in jurul pranzului. (Exemplu: v-ati nascut in zodia Leului in jur de miezul zilei, atunci Ascendentul ar putea fi in Scorpion.)
  • Acendentul cade la 3 zodii inainte de cea natala daca v-ati nascut la miezul noptii. (Exemplu: v-ati nascut in zodia Leului in jur de miezul noptii, atunci Ascendentul ar putea fi in Taur.)

Pentru un calcul exact, este recomandat un calcul realizat cu un soft de specialitate – pe internet sau cu ajutorul unui astrolog cu experienta – pentru ca aceasta este doar o metoda empirica de aflare a Ascendentului.


Nu stii ce ASCENDENT ai? Intreaba astrologul!

AFLA GRATUIT ASCENDENTUL