GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Astrograma personala. Casa IX – casa cunoasterii.Casa astrologica IXCe reprezintă casa IX?
Ce spune despre casa IX pe astrograma ta natală?


CASA IX – casa guvernata de Jupiter si Sagetator – il pune in legatura cu valorile superioare ale existentei, spiritualitatea, legea, principiile morale, lectiile pe care trebuie sa le insuseasca, idealurile spre care tinde.

Cuvinte cheie: spiritul meu inalt, eul meu superior, visele mele, de ce sunt in stare, valorile mele supreme, filosofia mea de viata, explorarea pe cont propriu, lumea fara granite, ideologia, spiritualitatea mea, credintele mele, principiile in care cred.

Planurile vietii guvernate de casa IX: calatorii, turism, credinta, spiritualitate, religie, studii superioare, judecata, invatamantul superior, limbile straine, relatia cu tarile straine si cu strainii, relatia cu profesorii, protectorii, biserica, ghizii.


În ce zodie se afla CASA IXpe astrograma ta natală?

Cum afli acest detaliu? Sa presupunem ca ai deja o astrograma natala personala, asemanatoare celei de mai jos, realizata de un astrolog sau de un soft de specialitate pe un site de astrologie. Casa IX este indicata cu cifra 9 ca un arc de cerc din cel de-al treilea cerc interior. Linia de inceput a casei IXcade, in acest exemplu, in Balanta. Sau, daca ai si un tabel cu ca cel din partea dreapta a imaginii de mai jos, gasesti zodia in care cade casa IXin tabel, cu mentiunea ”9th house”. Asa poti verifica pe astrograma natala în ce zodie se află vârful casei IX, apoi citeste mai jos ce înseamnă.

ASTROGRAMA IUNIE 2018

CASA IX ÎN BERBEC indică o fire foarte curajoasă în chestiunile filosofice ale vietii. Individul este un temerar, având curajul de a aborda viziuni noi despre viată, principii noi după care să se conducă, poate chiar si religii noi. Este un om care ia initiativa, care stie să joace rolul de conducător la nevoie, având o capacitate deosebită de a vedea în perspectivă realizarea telurilor sale. Are un optimism debordant, care face ca, oricât de greu ar fi uneori, să fie convins că mâine totul va fi mai bine. Îi place să călătorească, să cunoască locuri cât mai interesante, dar este un om grăbit, plăcându-i mai mult călătoriile frugale, din care să descopere ceva nou si să treacă deja la altă tintă. Este un explorator de felul său, asa că se va aventura adeseori spre zone neumblate de toată lumea.

CASA IX ÎN TAUR indică o apropiere de filosofia mostenită prin traditie, fiindu-i foarte greu să accepte altă religie sau alte principii filosofice, dacă nu sunt cele cu care este obisnuit. Îi plac călătoriile pe uscat, probabil nu se simte foarte bine pe mare sau în aer. Este în stare să cheltuiască oricât pentru o călătorie pe care si-o doreste, de aceea poate fi atras chiar de călătorii de lux sau de plăcere foarte scumpe. Totusi este legat de casa si proprietătile sale, deci se va întoarce mereu cu plăcere în mediul care îi apartine. Poate simti nevoia de a-si extinde orizonturile cunoasterii doar pentru a fi pregătit în orice împrejurare, pentru a detine la momentul oportun toate cunostintele necesare, si nu neapărat dintr-o nevoie imensă de expansiune a propriilor orizonturi, care sunt de altfel destul de limitate. Vrea să nu fie găsit pe picior gresit în cazul în care i se cere să întrunească un anumit criteriu, de aceea e posibil să studieze mereu doar pentru a fi sigur de pozitia sa. Poate fi oarecum comod la studiu, dar totusi o face cu multă constiinciozitate. E harnic, dar nu si pasionat.

CASA IX ÎN GEMENI indică o oarecare superficialitate în plan moral si filosofic, subiectul nu este un om de o tinută etică foarte înaltă, fiind adeseori ceea ce se numeste un smecher, un om cu două fete, care stie să se fofileze pentru a iesi mereu în câstig. Nu tine foarte mult la adevăr sau valori morale. E schimbător în plan moral sau religios, e capabil să treacă de la o anume atitudine morală la alta într-o clipă, pentru că nu are principii bătute în cuie. Uneori asta poate fi un atu, adaptabilitatea în plan spiritual ajutându-l să se integreze în orice loc de pe planetă. E posibil să fie si foarte influentabil, de aceea nu stie să-si păstreze valorile mult timp. E un om care se adaptează după cum bate vântul. Nu crede decât în logică si rationamente foarte clare, chestiunile abstracte – cum ar fi filosofia, religia, spiritualitatea – lăsându-l cam rece poate si pentru că nu le întelege, desi are o oarecare idee despre ele, dar fără a le aprofunda. Are o mare curiozitate de a sti cât mai mult, dar numai la suprafată, pentru a face impresie. Îi place să călătorească mult doar pentru a cunoaste oameni si a intra mereu în contact cu ei, relatiile interumane fiind una din preocupările sale. Vorbeste usor limbi străine. Nu e profund în gândire, e foarte superficial, dar face impresie bună lăsând lumea să creadă că le stie pe toate, dar de fapt stie putin din toate. Are mari sanse de a călători mult în străinătate, poate cu interese educationale sau comerciale, sau măcar de a avea relatii internationale profesionale.

CASA IX ÎN RAC indică legături foarte puternice cu religia si principiile de viată mostenite din familie. Individul va prelua credinta primită din casă în primii ani de viată, desi pe parcurs s-ar putea să mai încerce si alte credinte si filosofii de viată. E foarte adaptabil, e foarte tolerant cu orice gen de religie sau cultură, dar rămâne fidel propriei credinte din respect pentru originile sale. Se poate adapta foarte usor traiului într-o tară sau o cultură străină. Desi poate pleca uneori peste hotare, legăturile cu familia si cu meleagurile natale rămân foarte puternice. Poate fi atras mai ales de tări si culturi antice, de Egipt, Grecia, Roma, Israel, de vechile imperii, de mitologie. Mari sanse de a călători pe distante lungi, peste ocean sau în croazieră.

CASA IX ÎN LEU indică o viziune filosofică asupra vietii foarte elevată, pretentioasă, strălucitoare. Subiectul are încredere absolută în ideile sale, în principiile si valorile sale morale, crezându-le a fi cele corecte pe care toată lumea ar trebui să le îmbrătiseze. De aceea e posibil să încerce să le impună si altora, crezând că numai el are dreptate si că numai valorile sale sunt cele corecte. Îi place să călătorească mult, de plăcere, chiar dacă ar trebui să cheltuiască o avere pe călătorii, dar se va mândri întotdeauna cu excursiile sale în cele mai exotice locuri ale planetei. Îi place să rupă gura târgului cu itinerariile sale, făcând caz mult pe cât l-a costat si mai ales pe cât de deosebite au fost, crezând că au fost unice si nimeni nu a mai călcat pe unde a fost el. În privinta educatiei, va încerca să atingă un nivel cât mai ridicat în plan educational, dar nu pentru că ar avea nevoie de atâta studiu, ci tot pentru a face impresie celor din jur. Un astfel de om e capabil să urmeze o facultate sau o specializare numai pentru că e scumpă, deosebită, la modă sau se intră greu acolo. Poate deveni un foarte bun profesor, pentru că are talent de pedagog. Are idealuri foarte înalte, uneori mai înalte decât poate atinge, dar nu crede vreodată că nu e capabil să ajungă acolo, având o încredere absolută în fortele sale, uneori exagerate.

CASA IX ÎN FECIOARA indică o viziune filosofică si religioasă foarte rigidă, mereu respectând regulile preluate din traditie. Un astfel de om nu va avea niciodată curajul să îsi exprime altfel principiile de viată decât le-a preluat de la generatiile anterioare, fiind uneori considerat prea limitat si cu orizonturi prea strâmte. Tocmai de aceea nici călătoriile nu-l prea atrag decât dacă sunt în scopuri profesionale. Vrea să aibă o viziune întotdeauna bine ordonată asupra vietii, de aceea nu-si propune idealuri greu de atins, decât ceea ce simte si calculează foarte bine dinainte că ar putea obtine. Se rezumă numai la ceea ce poate acoperi cu gândirea si nu cutează dincolo de limitele pe care si le impune. Respectă întotdeauna litera legii sau regulamentele impuse de altii. Nu îi plac schimbările neasteptate.

CASA IX ÎN BALANTA indică o imagine publică rafinată, îngrijită, o vestimentatie cu gust, un echilibru perfect între imaginea exterioară si cea interioară, stiind să se facă admirat. Are un puternic simt al justitiei, de aceea nu va critica principiile nimănui decât după o profundă analiză. Este echilibrat în principii morale, religioase si filosofice, diplomat cu reprezentantii altor religii. Nu atacă religii străine sau principii filosofice diferite celor proprii, dovedind multă tolerantă. Poate continua studiile superioare într-un domeniu legat de artă (teatru, pictură, decoratiuni, muzică, dans), justitie (avocatură, procuratură), modă (design vestimentar), medicină, asistentă socială, relatii diplomatice, sau poate continuarea studiilor depinde foarte mult de partenerul de viată. Poate avea parte de călătorii de plăcere mai ales în compania partenerului de viată. Este atras de tările îndepărtate cu o cultură dezvoltată, unde să viziteze locuri cu o încărcătură artistică maximă. Îi place să viziteze muzee, galerii din străinătate, să meargă la teatru în limbi străine, deci îl atrage tot ce e legat de cultura tărilor străine. Poate fi chiar putin snob în gusturile artistice, tinând foarte mult cont de ceea ce se poartă sau ceea ce atrage atentia într-un mediu de elită, desi dă dovadă de mult bun gust.

CASA IX ÎN SCORPION indică un mare interes pentru notiunile abstracte si domeniile secrete ale vietii. Tot ce tine de misticism, esoterism, ocultism, paranormal, spionaj, magie poate fi unul din domeniile preferate ale acestei persoane, uneori indignându-i pe semenii săi care nu îi pot întelege această ciudată atractie. Simte nevoia să studieze pentru a afla esenta tuturor lucrurilor, nefiind o persoană care se multumeste cu principiile de functionare aparent vizibile ale lucrurilor, dorind să pătrundă până în chintesentă. E posibil ca viziunea sa filosofică să fie foarte diferită de cea normală, adeseori atrăgând uimirea – sau chiar dezacordul – tuturor. Doreste să călătorească în tări de culturi cu totul aparte, care îi suscită interesul prin ceva neobisnuit, secret, mistic, ascuns. Poate fi atras de călătoriile pe mare.

CASA IX ÎN SAGETATOR indică o mare dorintă de explorare fizică si mentală a lumii în care trăieste, de cunoastere a tuturor filosofiilor de viată. Are un talent filosofic deosebit, are principii de viată sănătoase, corecte si o morală de neclintit. Urmează întotdeauna principii conventionale de viată, religie si educatie, poate deveni foarte credincios. Datorită optimismului său, va avea o viată plină de evenimente bune. Mari sanse de călătorii peste hotare. Are idealuri mari în viată, dar fugind după un astfel de tel, uneori ar putea rupe contactul cu realitatea. Învată usor limbi străine, este atras de geografie, mitologie, religie, culturi străine, filosofie în general, si va încerca să-si completeze studiile până la niveluri cât mai înalte. Îsi va găsi adevărata vocatie în viată.

CASA IX ÎN CAPRICORN indică o viziune destul de conservatoare în domeniile spirituale si filosofice ale vietii. Nu-si schimbă usor viziunile asupra vietii, nici religia, nici principiile după care se ghidează în viată. Are nevoie de dovezi foarte clare si puternice pentru a se convinge de necesitatea unei anumite modificări. Abordează spiritualitatea asa cum i-a fost transmisă prin educatie, deci nu va accepta alte religii sau credinte decât cea cu care s-a obisnuit. Nu are prea multe sanse de călătorie ci acceptă o anumită călătorie numai cu un scop bine definit: scopuri profesionale, educative sau de informare, în nici un caz de plăcere. Este foarte devotat muncii si carierei sale, si este capabil de mari realizări supunându-se de unul singur celei mai stricte discipline numai pentru a-si atinge telurile, teluri de altfel foarte înalte. Prin ambitia si perseverenta sa va ajunge la recunoasterea largă a meritelor sale, dar fără să facă paradă vreodată de realizările sale. Poate fi foarte credincios, meditatia religioasă fiind, uneori, refugiul său preferat.

CASA IX ÎN VARSATOR indică o viziune foarte progresivă si originală în legătură cu religia si filosofia. Ar putea fi atras de religii neconventionale. E posibil ca cea mai mare stimulare la acest nivel să o simtă prin discutii cu prieteni cu aceleasi viziuni. E posibil ca subiectul să se revolte împotriva dogmelor sau regulamentelor ce impun o anumită viziune, si va încerca să-si creeze una nouă, numai a sa. Îi place să călătorească în tări civilizate, în localităti ultramoderne. Are principii de viată foarte avansate si înaintea semenilor săi. Ar putea începe la un moment dat în viată studiul unei stiinte esoterice, precum astrologia.

CASA IX ÎN PESTI indică un mare respect pentru religie sau pentru toate filosofiile lumii care îl învată pe subiect să devină mai bun, mai întelegător, mai apropiat de oameni, mai altruist. Religia va juca un rol esential în viata nativului, teama de Dumnezeu fiind probabil una din legile care îi conduc viata. Acceptă dogmele religioase fără să îsi pună întrebări rationale, deci este un credincios supus. Desi crede cu putere, e posibil să-s tină credintele ascunse, tainice, pentru că nu stie întotdeauna cum va fi judecată credinta sa. Este o persoană foarte idealistă, care are încredere în credintă, chiar dacă uneori poate deveni prea exagerat în ideile sale. Uneori poate trece dincolo de simplul respect pentru religie, devenind chiar fanatic practicant al bisericii, fiind capabil să renunte la tot pentru un ideal religios. Uneori singurul refugiu, ăn momentele de criză sau de derută în viata personală, e credinta, studiul sau călătoriile. Poate fi atras de călătorii îndepărtate pe apă (croaziere) sau va avea sansa unor călătorii peste întinderi mari de apă. Poate deveni un poet talentat, având o inspiratie poetică foarte dezvoltată, dar s-ar putea să nu îsi folosească aceste talente, nefiind constient de ele. Călătoreste mult la nivel imaginar, mai mult decât în plan fizic, lăsându-si fantezia să ajungă în cele mai îndepărtate locuri ale lumii. Iluziile totusi îl pot face adeseori să cadă de sus, nereusind întotdeauna să păstreze contactul cu realitatea. E posibil să fugă toată viata după un ideal – de natură spirituală cel mai probabil – dar nu are forta de a-l atinge.