GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Astrograma personala. Casa VIII – casa probelor.Casa astrologica VIIICe reprezintă casa VIII?
Ce spune despre casa VIII pe astrograma ta natală?


CASA VIII – casa guvernata de Marte, Pluto si Scorpion – il pune in legatura cu probele pe care trebuie sa le treaca de-a lungul vietii.

Cuvinte cheie: eu si necunoscutul, surprizele destinului, transformarile necesare, eu in fata provocarii, eu si datoriile karmice, eu si erorile trecutului, sexualitatea, probele de incercare, ceea ce merit de la viata.

Casa VIII are o mare încărcătură karmică, descrie marile încercări karmice ale subiectului, marile greseli rămase restante din vietile anterioare, lectiile dificile ale vietii prin care trebuie să îsi înteleagă erorile din viata precedentă si să le repare în viata actuală, locul marii transformări radicale în propria existentă. Poate oferi si unele indicii despre modul în care a survenit moartea subiectului în viata anterioară.

Planurile vietii guvernate de casa VIII: sex, bani, mosteniri, procese, accidente, rente si alocatii, crize, eliberarea de probleme, transformare si schimbari.


În ce zodie se afla CASA VIII pe astrograma ta natală?

Cum afli acest detaliu? Sa presupunem ca ai deja o astrograma natala personala, asemanatoare celei de mai jos, realizata de un astrolog sau de un soft de specialitate pe un site de astrologie. Casa VII este indicata cu cifra 8 ca un arc de cerc din cel de-al treilea cerc interior. Linia de inceput a casei VIII cade, in acest exemplu, in Fecioara. Sau, daca ai si un tabel cu ca cel din partea dreapta a imaginii de mai jos, gasesti zodia in care cade casa VIII in tabel, cu mentiunea ”8th house”. Asa poti verifica pe astrograma natala în ce zodie se află vârful casei VIII, apoi citeste mai jos ce înseamnă.

ASTROGRAMA IUNIE 2018

CASA VIII ÎN BERBEC indică o karmă de agresivitate. Individul a folosit incorect energia fizică, provocând răni, suferinte si mari răsturnări de situatie numai din cauza energiei sale iesite de sub control. Subiectul a avut o viată agitată, în care a trebuit să folosească forta pentru a-si câstiga o pozitie în societate. Si-a folosit excesiv energia fizică, fie că i s-a cerut să o folosească (munci grele, salahor, atlet, soldat), fie că a folosit-o incorect (violentă, agresivitate). Inclusiv moartea i-a survenit în urma unui act violent, cum ar fi un accident, război, luptă, împuscătură, lovitură, probabil în zona capului. Are datorii karmice fată de cei cărora le-a cauzat dureri fizice sau psihice, cei care, în viata anterioară, i-au fost rivali, asupra cărora si-a exercitat forta fizică scăpată de sub control. E posibil ca unii din rivalii săi de atunci să apară în actuala sa viată pentru a-i cauza suferinte asemănătoare lui. Va avea mult de suferit, în această încarnare, datorită violentei manifestate în viata precedentă. Nu a acceptat să-si recunoască greselile încă din viata anterioară, ceea ce poate cauza acum mari traume doar pentru a i se da ocazia de a repara erorile. Nu va avea o viată usoară, tocmai pentru că în viata anterioară a intervenit violent în viata altora. E posibil ca în actuala încarnare să intervină alte persoane în mod agresiv asupra propriei sale vieti.

CASA VIII ÎN TAUR indică o karmă a modestiei. Individul a avut o viată tihnită, fără răsturnări majore de situatie, fără crize si fără mari suferinte, în care a încercat să-si vadă de treaba sa fără a încerca să iasă în evidentă. S-a dedicat muncii si asigurării nevoilor celor din jurul său. A avut o viată destul de rigidă, fără schimbări deosebite, destul de monotonă si limitată în anumite privinte, dar în care nu a căutat decât să aibă tot ceea ce avea nevoie pentru un trai normal. Tot universul lui era legat de pământul pe care îl detinea, casa pe care o avea, mâncarea pe care o asigura, ocrotirea pe care o oferea celor dragi din jurul său, si nu l-a interesat niciodată să se ridice mai sus decât propriile sale limite. A dorit o viată stabilă, confortabilă, în care nevoile să îi fie asigurate, reducându-si pretentiile la strictul necesar.

CASA VIII ÎN GEMENI indică o karmă legată de comunicare. Individul nu a comunicat eficient în viata anterioară sau si-a folosit calitătile intelectuale în scopuri incorecte, cum ar fi minciuna, calomnia, bârfa, critica. Subiectul a avut o viată destul de superficială, s-a lăsat atras de ispitele vietii si nu a aprofundat nimic în mod real. A încercat să prindă câte putin din toate, pentru a face impresie, dar fără a folosi niciodată ceea ce a acumulat. A rămas destul de imatur din punct de vedere intelectual, preferând să se bazeze mereu pe judecata altora. Cel mai mult pentru el au contat relatiile sociale de care s-a bucurat din plin. A fost un om de societate, care mergea în vizite si la întâlniri mondene. A studiat mult în viată, dar nu pentru a căpăta întelepciune, ci din curiozitate si pentru că studiul era un motiv de socializare, prin care avea ocazia de a cunoaste oameni noi si locuri noi. Are datorii karmice fată de fratii, verii sau vecinii săi din acele timpuri, cu care a avut relatii incorecte, bazate pe neadevăruri. A avut o viată usoară si fără responsabilităti majore. S-a eschivat întotdeauna de sarcinile care îi reveneau, găsind tot felul de scuze ca să scape. A avut o moarte nedureroasă, probabil din cauza unui mijloc de locomotie din vremurile trecute (trăsură, bicicletă, cal), din cauza unor probleme de respiratie sau prin paralizie (incapacitatea de a se misca). E posibil să fi murit destul de tânăr, ceea ce l-a făcut să nu atingă o maturitate si întelepciune deplină, si asta a declansat multe erori karmice. Nu a avut ocazia în viata anterioară de a-si repara greselile, tocmai de aceea acum are multe datorii de achitat fată de cei cu care a intrat în contact. Pentru că a avut o viată socială bogată, asta înseamnă că are datorii fată de multe persoane.

CASA VIII ÎN RAC indică o karmă legată de sentimente. În viata anterioară, individul nu a reusit să-si exprime emotiile la justa lor intensitate, având restante cu privire la iubirea pe care nu a acordat-o celor apropiati. S-a eschivat din fata responsabilitătilor casnice, nu a dorit să acorde prioritate familiei sau celor dragi lui, ci a vrut ca el să fie cel ocrotit. Probabil nu a reusit niciodată să stabilească un loc în care să se simtă acasă. Poate a rupt legăturile cu familia de foarte devreme sau chiar a respins cu desăvârsite orice contact cu originile sale, existând o mare traumă la nivel familial care l-a încercat în viata precedentă. Nu si-a manifestat deschis sentimentele, dacă a suferit, a suferit în taină, în adâncul sufletului său, fără ca nimeni să stie vreodată ce simte sau ce îl doare. A trecut prin mari traume legate de cei dragi si de casă. E posibil să fi rămas fără familie de foarte tânăr – ori printr-un eveniment tragic, ori la alegerea sa, părăsindu-si casa – sau să-si fi pierdut mama de timpuriu, din acest motiv a rămas cu o obsesie permanentă că nu apartine nimănui, nici unei familii, nici unui loc anume. A fost un om fără tară, fără familie, fără trecut, pierzându-si chiar si propria identitate. Nu a putut să aibă propriii săi copii, nici nu a reusit să-si formeze propria familie. Este posibil ca finalul vietii sale să fi survenit prin înec sau alte contacte cu lichide, sau în unele cazuri – pentru persoanele care au fost femeie în viata anterioară – e posibil să fi murit la aducerea pe lume a unui copil. E posibil ca în urma sa să nu fi rămas nimic generatiilor următoare, fiind ultima ramură a arborelui său genealogic. Acum e posibil să resimtă puternic această confuzie cu privire la originile sale, cu privire la trecutul sau apartenenta sa, sau are o oarecare teamă de a-si forma propria familie. Nu are nici acum un loc anume unde se simte acasă, fiind încă în căutarea intimitătii

CASA VIII ÎN LEU – În viata anterioară, individul a dorit să lase ceva în urma sa, dar, furat de orgolii si egoism, ceea ce a realizat nu a fost de ajutor unei mase prea largi de oameni, ci doar propriei persoane. Subiectul a avut o viată în care multe din dorintele sale au fost împlinite de altii, a atins un nivel de evolutie privilegiat, probabil a fost un nobil care a dorit să strălucească, dar a căutat numai laudele si aprecierile. Din această cauză nu a putut niciodată aprecia just valoarea sa, crezând mai mult în linguseli, adeseori neadevărate. A dorit să-si impună vointa în permanentă, a căutat o viată frumoasă si îndestulată, în care să-si poată permite orice. A avut o viată de belsug si bunăstare, ceea ce a impregnat în memoria sa karmică, o dorintă de înavutire si realizare socială, dorind si acum să ajungă cât mai sus, având în minte nivelul pe care l-a atins în viata anterioară. Pretinde si acum onoruri si laude de la cei din jur, doreste si acum să aibă numai el dreptate si să detină puterea într-un fel sau altul, dar e posibil să nu mai aibă sansele pe care le-a avut atunci. E posibil să nu-si fi folosit superioritatea într-o directie constructivă sau utilă, ci a folosit puterea adeseori în directii incorecte, doar pentru a atrage succesul de partea sa si a favoritilor lui. A căutat să facă permanentă sărbătoare din viata sa, s-a distrat si a simtit plăcerile vietii la intensitate maximă. Finalul vietii l-a găsit într-o pozitie privilegiată, în lux si favoruri. E posibil să fi murit de inimă, acasă la el, în mijlocul celor dragi. A murit în apogeul vietii sale, ceea ce probabil a făcut ca disparitia sa să fie regretată sau cel putin mult discutată. Moartea sa a făcut vâlvă, la fel ca si viata sa. Totusi ceva a rămas restant din viata anterioară, faptul că a murit la apogeul vietii, înseamnă că nu a reusit să-si îndeplinească misiunea complet. Aceasta cere acum o implicare a individului pentru a duce la capăt creatia pe care a început-o în viata anterioară. Karma sa tine neapărat de o restantă la capitolul „creatie”, în acest plan intrând tot ceea ce putea iesi din mintea sau mâinile unui om: artă, orice formă de creatie, copii, daruri oferite celor dragi, fapte concrete. Are datorii karmice fată de copiii săi de atunci, pe care i-a tratat cu superioritate si orgoliu, desi cu dragoste si generozitate, dar mai mult din sfera gesturilor materiale de afectiune. A pretins mult de la ei, adeseori impunându-si vointa cu o oarecare agresivitate, fiind genul de părinte care le-a spus mereu să nu îl facă de rusine. Are si acum o oarecare imagine de vedetă în el, doreste să ajungă din nou cât mai sus, dar de data aceasta va lupta mult mai mult pentru strălucirea sa.

CASA VIII ÎN FECIOARA indică datorii karmice legate de sacrificiu si asumarea responsabilitătii. Acest om nu a reusit să-si accepte prea usor pozitia inferioară în anumite momente ale vietii, fiind o persoană greu de supus de cei mai puternici. A avut ambitii mari de a urca în plan social – si se pare că a si ajuns sus – pentru care a făcut sacrificii, dar fără a-si pune ambitia si în slujba altora, ci doar a sa personală. Are datorii karmice majore fată de persoanele pe care le-a cunoscut pe diverse trepte ierarhice pe care s-a aflat în viata anterioară: superiori si inferiori deopotrivă, cea mai bună solutie de a-si achita datorii la nivel macro ar fi alegerea unei cariere de prestări servicii sau de productie, prin care să ofere ceea ce poate face unui număr cât mai mare de oameni: medic, profesor, relatii publice, administratie, într-un domeniu de servicii către populatie. Trebuie să învete lectia supunerii si a dăruirii pentru binele celorlalti, capitol la care a rămas restant în vietile anterioare. Desi a fost un om cu calităti deosebite, a uitat că în urcusul său spre succes trebuie să tină cont si de nevoile si dorintele celorlalti, nu doar de ale sale. Acum va trece adeseori prin sacrificii de dragul celorlalti, oricine ar fi ei: familie, partener de viată, colegi de serviciu. Va învăta să treacă de la el, să renunte pentru altii, să facă mari compromisuri.

CASA VIII ÎN BALANTA indică datorii karmice ce tin de viata de cuplu si de relatia individului cu societatea. Acest om a comis erori fată de partenerul de viată, ceea ce îi va aduce, în această încarnare, mari probe de destin alături de sot. Viata conjugală nu va fi deloc presărată de flori, ci va fi un continuu proces de transformare si de luptă. E posibil ca în vietile anterioare chiar să fi fugit de lume sau să fi avut relatii dificile cu societatea, nereusind să atragă simpatia lumii si nici să se adapteze într-un colectiv. Nu a putut să îsi dedice energia în slujba altora, si a preferat o viată pentru binele personal, în care si-a satisfăcut doar propriile dorinte. Nu a stiut să se dedice altuia, fie că era vorba de un singur om – partener de viată – sau o colectivitate întreagă. A subestimat importanta de a deveni parte a unui colectiv, si a încercat să trăiască de unul singur, fără a-i păsa de altii. Aici va avea acum de adus cele mai mari eforturi: în armonizarea sa cu ceilalti, în adaptarea în colectiv, în contactul armonios cu un partener de viată sau cu lumea în care trăieste. Va trebui să învete lectia tolerantei, a dialogului, a dăruirii si a ascultării pentru a oferi celuilalt ceea ce are nevoie, uitând de propriile sale dorinte. Dacă nu va reusi să păstreze relatii pasnice si echilibrate cu ceilalti, va fi puternic sanctionat prin conflicte, divorturi, separări, pierderi spectaculoase, prin care i se va aduce aminte, dur si transant, de obligatia sa de a se integra în lumea altora si nu de a-i tolera pe altii în lumea lui.

CASA VIII ÎN SCORPION – Acest individ s-a reîncarnat cu un bagaj karmic foarte mare. Are multe datorii de achitat, tocmai de aceea viata sa va fi plină de teste majore de destin. Nu va avea o viată usoară, tocmai pentru că în viata anterioară a abuzat de putere si fortă pentru a se impune. A abuzat de sex, bani sau forte oculte, prin care a manipulat oamenii pentru a obtine avantaje personale. Acum se va reîntâlni cu persoanele fată de care are datorii restante de achitat, de aceea trebuie să se dedice binelui altuia, uitând de binele personal. Dacă nu va reusi să-si achite datoriile, va primi multe avertismente din partea destinului sub formă de mari probe, crize, pierderi, esecuri. Karma sa e legată de sex, bani, fortă fizică si moarte, probabil în viata anterioară a cauzat mari suferinte sau moartea mai multor persoane.

CASA VIII ÎN SAGETATOR indică datorii karmice ce tin de evolutia intelectuală si spirituală a vietii anterioare. Individul nu a avut curajul să-si urmeze drumul pentru a-si atinge scopurile si e posibil să-si fi trăit viata mult prea libertin, fără responsabilităti si fără idealuri, ca atare în această viată va avea de înfruntat unele din cele mai dificile încercări karmice în atingerea idealurilor cele mai importante. Visele sale nu si-au cunoscut împlinirea în viata anterioară, de aceea acum e posibil să aibă un sentiment de insatisfactie generală, cum că viata sa ar fi putut fi altfel decât este sau că si-a irosit timpul în van când ar fi putut face lucruri mai importante. Dacă ar avea curajul să-si aleagă un ideal suprem de evolutie culturală sau educatională, insatisfactiile sale s-ar risipi si ar simti că viata sa capătă contur si împlinire. Atras de distractiile vietii, si-a abandonat telurile pe parcurs, multumindu-se cu o viată usuratică. A avut o viată anterioară relativ simplă, în care a contat mai mult propria sa libertate de miscare, s-a distrat si si-a trăit viata cu entuziasm. Si-a trăit viata ca pe o joacă, de aceea e posibil să aibă mari dificultăti în asumarea unor responsabilităti mature, purtând-se în continuare precum un copil care mai are încă nevoie de ghidare. Trebuie să învete să fie si el ghid pentru altii la rândul lui, să atingă maturitatea prin educatie si studiu. Pentru că si-a trăit viata la intensitate maximă, distrându-se si bucurându-se de libertate deplină, exact aici va avea acum cele mai mari oprelisti: în păstrarea propriei sale libertăti. Adeseori va fi obligat să facă lucruri care nu îi sunt pe plac, pentru a învăta că libertatea pe care a avut-o altădată a fost prost utilizată spre lucrurile frivole ale vietii. Ar fi trebuit să folosească viata pentru a împlini un vis, dar el s-a multumit doar cu o viată veselă, trăită riscant. Trebuie să fie foarte atent cum îsi foloseste libertatea în această viată si mai ales ce teluri îsi alege: să aibă idealuri de evolutie si nu de distractie.

CASA VIII ÎN CAPRICORN – Cel mai dificil drum pe care l-a avut de parcurs în viata anterioară a fost cel către realizarea sa socială si profesională. De fapt se pare că a fost principalul său ideal în viata precedentă, si chiar dacă toată viata a luptat pentru pozitia sa, până la urmă a atins un nivel privilegiat, atrăgând respectul celorlalti. A fost însă mult prea obsedat de statutul său, nu a mai văzut altceva în afară de telurile sale de realizare personală, s-a îndepărtat de plăcerile inutile ale vietii si a muncit continuu pentru a-si atinge idealul. E posibil chiar să fi preferat o anume distantare de lume sau o izolare de cei dragi. Tenacitatea sa a fost fără limite. A devenit un nume în mediul în care a trăit, un învătat, un învătător, cu sigurantă un întelept, chiar dacă unul mai rece din fire. Este posibil să se fi dedicat unei cariere de educare a altora, renuntând complet la ceea ce viata oferea în mod normal celorlalti. Unii au considerat că s-a supus unui regim prea dur pentru a-si atinge scopurile de realizare personală, detasându-se de cotidianul simplu si încercând să se ridice tot mai sus. Încet, dar sigur, a ajuns la un nivel superior de evolutie si educatie, supunându-se unei vieti austere. Finalul vietii a venit târziu în existenta sa precedentă, la bătrânete, în singurătate, dar a murit împăcat că telul său cel mai important fusese atins. A avut o viată anterioară împlinită, în sensul că si-a dus la îndeplinire misiunea care i-a fost dată de destin.

CASA VIII ÎN VARSATOR indică o karmă legată de altruism si sprijin oferit altora. Acest om a rămas dator celor care i-au oferit lui ajutorul de-a lungul vietilor sale anterioare, deci e posibil ca în această viată să aibă de suferit mari piedici în legarea de relatii corecte si prietenii cu cei din jur. E posibil ca acest individ să nu fie un om în pas cu timpurile din care face parte, ca si cum ar fi încă blocat în timpuri de demult. De aceea nu întelege uneori ritmul timpurilor moderne si nu acceptă cu prea multă usurintă că face parte dintr-un grup, dintr-o colectivitate. Trebuie să învete lectia altruismului si a prieteniei neconditionate. E posibil ca în trecut să fi abordat o atitudine mai egoistă, care nu i-a permis să se integreze într-un mediu mai larg. Tot ce tine de modernitate e posibil să îi provoace o anume repulsie, poate si pentru faptul că, în viata precedentă, a murit din cauza interventiei modernitătii în viata sa de zi cu zi. E posibil deci să fi murit din cauza unui mijloc de transport sau a unui aparat tehnic apărut în vremurile respective. Acest om nu s-a putut adapta la ceea ce trecerea timpului încerca să-l învete. Deci a rămas blocat în trecut fără a se deschide cu adevărat spre viitor. În această viată aici trebuie să lucreze cel mai mult, la acceptarea faptului că e doar o parte dintr-un colectiv, că trebuie să se dedice celorlalti atunci când acestia îi cer si mai ales să privească întotdeauna cu încredere spre viitor. A fost un solitar, fără să accepte să se afilieze la vreun grup, fie că era vorba de o breaslă de meserii, o familie, un grup social sau pur si simplu o natiune. Lectiile acestei vieti trebuie să aibă în vizor comunicarea cu lumea, la nivel cât mai larg, să vină în ajutorul unei mase cât mai mari de oameni, unde să nu astepte niciodată o răsplată în schimb. Să învete să fie de ajutor având la bază principii umaniste bazate pe corectitudine si egalitate între oameni. Ar fi chiar de preferat să se înscrie într-o grupare umanitară prin care să-si pună în aplicare altruismul si capacitatea de a lupta pentru altii. Trebuie să se revolte împotriva nedreptătilor si să lupte pentru drepturile celor multi.

CASA VIII ÎN PESTI indică datorii karmice de sacrificiu. El va trebui adeseori să treacă cu vederea aspecte defavorabile lui, să renunte la ceea ce i-ar fi util doar pentru binele altuia, să sufere dezavantaje vizibile. Are o karmă dificilă, trăind adeseori experiente traumatizante si dramatice pentru a-si achita datoriile. Va suferi mult din cauza piedicilor întâlnite sub formă de ghinioane, planuri dărâmate, boli, deceptii, esecuri sentimentale, despărtiri, din care trebuie să învete că în viată totul poate fi pierdut într-o clipă dacă nu are curajul de a actiona la timp. Trebuie să fie constient de faptul că viata e o perpetuă luptă si nu o eschivă din fata pericolului care, chiar si ocolit, poate lovi în cele mai neasteptate momente. Nu trebuie să se lase purtat de valul vietii fără a face nimic, indiferent unde l-ar duce, ci să îsi conducă singur viata spre o directie clar definită. Trebuie să învete lectia compasiunii si a întelegerii celor mai putin norocosi, să-si depăsească tendintele auto-distructive – gândire pesimistă, auto-compătimire – pentru a se dedica altora. Nu stie exact de unde vine această tendintă mereu pesimistă spre a-si plânge de milă, dar îsi trage originea în ultima sa viată anterioară în care a înteles ce este suferinta si pierderea celor mai importante lucruri sau persoane. Sufletul său ascunde o mare dezamăgire, dar trebuie să lupte împotriva acestei atitudini negativiste si sa vadă si partea plină a paharului. Prin sacrificiu si compromis el îsi va achita cele mai importante datorii karmice, atingând un nivel superior de evolutie. Are mari sanse să ajungă la un echilibru karmic printr-o atitudine umilă. Trebuie să învete să fie de ajutor celor cu necazuri si să uite de sine pentru altii. În vietile anterioare a suferit mult – va suferi si acum suficient de mult – a pierdut mult, a ratat multe, deci este obisnuit cu o viată dificilă, care poate fi un atu în cazul în care va trebui să se dedice unei munci în beneficiul celor mai putin norocosi decât el.