GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Astrograma personala. Casa V – casa sentimentelor.Casa astrologica VCe reprezintă casa V?
Ce spune despre casa V pe astrograma ta natală?


CASA V – casa guvernata de Soare si Leu – il pune in legatura cu persoanele cu aceleasi preocupari, cu partenerii sentimentali sau copiii, cu ceea ce reprezinta.

Cuvinte cheie: copiii mei, iubitul meu, cei care imi seamana, timpul meu liber, creatia mea, bucuria de a trai, ceea ce imi ofera placere.

Planurile vietii guvernate de casa V: relatiile sentimentale, dragostea, creativitatea, relatia cu copiii, relatia cu tatal, frumusetea, succesul, faima, norocul, luxul, bunastarea, recompensele, aprecierile, educatia, invatamantul, sportul, jocul, distractia, petrecerile, aspectul exterior.


În ce zodie se afla CASA V pe astrograma ta natală?

Cum afli acest detaliu? Sa presupunem ca ai deja o astrograma natala personala, asemanatoare celei de mai jos, realizata de un astrolog sau de un soft de specialitate pe un site de astrologie. Casa V este indicata cu cifra 5 ca un arc de cerc din cel de-al treilea cerc interior. Linia de inceput a casei V cade, in acest exemplu, in Gemeni. Sau, daca ai si un tabel cu ca cel din partea dreapta a imaginii de mai jos, gasesti zodia in care cade casa V in tabel, cu mentiunea ”5th house”. Asa poti verifica pe astrograma natala în ce zodie se află vârful casei V, apoi citeste mai jos ce înseamnă.

ASTROGRAMA IUNIE 2018

CASA V ÎN BERBEC indică o nevoie aproape agresivă de dragoste, cu sanse de a se îndrăgosti foarte repede, chiar la prima vedere. Are tendinta de a iubi intens, dar apoi să se plictisească si să caute altceva. Iubirile sale pot fi scurte, dar aprinse. Se lasă cucerit mai ales din punct de vedere fizic, nu prea îl interesează ce se ascunde în spatele unui chip frumos, aparentele contează mai mult decât profunzimea relatiilor. Este entuziast în amor, riscă mult, încât, dacă îi place cineva, e capabil să-si încerce norocul cu o impulsivitate aproape inconstientă. E îndrăznet în iubire, nu pierde timpul, ci întâi încearcă (de aceea poate părea tupeist), vede încotro merg lucrurile si dacă primeste un răspuns pozitiv, trece la atac. Dacă este refuzat, s-ar putea să nu renunte usor, si nici dacă are rivali nu renuntă cu una cu două, ci îl atrage mult competitia. Îi place să conducă el relatia din care face parte, să fie el capul. Se înflăcărează repede, dar s-ar putea să îi treacă la fel de repede. Îi place să iasă în lume, mereu să cunoască persoane noi, pentru că mobilitatea este caracteristica de bază a relatiilor sale sentimentale. E un tip sportiv, deci s-ar putea ca timpul liber să îl petreacă activ, în natură, făcând multă miscare, ca atare îsi va dori parteneri cu aceleasi preocupări. Poate avea copii activi, entuziasti, născuti devreme sau foarte repede. Poate fi oarecum agresiv în relatia cu copiii săi, dar are ambitii mari pentru acestia si îi va conduce toată viata, dorind să fie ascultat.

CASA V ÎN TAUR indică o persoană care pune mare accent pe sigurantă în dragoste. Are o mare nevoie de securitate emotională, de un unic si stabil partener, de care să fie sigur orice ar fi, dar pentru că doreste atâta sigurantă, va încerca să si-o asigure printr-un comportament gelos si posesiv. Pune mare pret pe compatibilitatea sexuală atunci când îsi alege partenerii, pentru că sexul face parte din criteriile principale de selectie ale unui partener. Trei sunt criteriile sale de bază: aspectul fizic, compatibilitatea sexuală si – nu în ultimul rând – confortul material. Poate avea adeseori în viată relatii sentimentale ce pot ascunde si un oarecare interes material. Nu se dă înapoi să se lase implicat într-o relatie dacă poate avea ceva de câstigat din aceasta. Iubeste intens, este un partener seducător si atractiv, alături de care oricine se poate simti bine, dar care poate fi totusi prea comod. După ce a cucerit inima cuiva, se culcă pe laurii victoriei si uită să întretină vie relatia. Cu el, oricine trebuie să aibă mare răbdare, pentru că sentimentele sale se dezvoltă în timp îndelungat, dar odată câstigate, pot fi de lungă durată. Poate fi cucerit numai într-un cadru stabil, deci nu e genul aventurier, ci mai degrabă genul familist. Iubirea sa poate trece prin stomac, deci dacă îi sunt asigurate toate conditiile primare – hrană, odihnă, sex, securitate materială – poate fi un partener de cursă lungă. Este un partener foarte senzual, deci pune mare accent pe mângâieri, sărutări, tandrete, cadouri sau alte dovezi palpabile ale iubirii. În privinta copiilor, caută să le asigure tot confortul necesar: o casă, hrană, bani, afectiune, dar ar putea avea tendinta de a-i răsfăta prea tare si de a le oferi prea mult. Poate avea copii cu talente artistice deosebite, mai ales în domeniul muzicii. Este foarte fertil, poate avea multi copii. Poate avea noroc la bani, în dragoste dar mai ales în privinta copiilor săi, bucurându-se de copii reusiti.

CASA V ÎN GEMENI – Latura intelectuală a subiectului este foarte puternică în relatiile sentimentale sau în relatia cu copiii săi. Varietatea este condimentul care îi face viata amoroasă o perpetuă aventură, o perpetuă căutare. Este atras de parteneri inteligenti, cu care are ce discuta, comunicarea fiind foarte importantă. Va pune pe primul plan atractia intelectuală, nu neapărat pe cea fizică sau sentimentală, pentru că dacă are ce discuta cu partenerul e sigur că va avea un viitor bun alături de acesta. Dacă nu mai au ce discuta, va căuta deja altceva. Are parte de multe relatii de scurtă durată, de simple flirturi, de relatii prin corespondentă, relatii de vacantă, planul sentimental fiind slab reprezentat în viata individului, fiind foarte greu să lege relatii de durată. Va dori totusi o relatie de durată, de aceea e convins că o relatie serioasă nu se poate construi decât alături de o persoană căreia să îi aprecieze valoarea intelectuală. Este totusi mult prea schimbător în iubire, se plictiseste repede de un anumit partener, căputând deja o altă provocare. Se îndrăgosteste prea usor, de oricine, chiar si dintr-o simplă discutie la telefon, deci trebuie să fie atent la valoarea profundă a relatiilor sale, să nu mai caute doar aparente care pot însela. Poate fi mintit adeseori în amor, dar si el poate apela uneori la superficialitate si trădare, jucând pe mai multe fronturi simultan. Dacă e trădat, va suferi o zi, două, apoi va găsi imediat altă persoană de care să-si agate visele. Poate fi un perpetuu îndrăgostit, ca la 16 ani. Copiii săi vor fi inteligenti si cu interese variate, existând mari sanse de a naste gemeni.

CASA V ÎN RAC indică o mare sensibilitate în dragoste. Este un iubit de modă veche, îi plac scrisorile de amor, declaratiile romantice, plimbările sub lună plină, cina cu lumânări aprinse, dovezile de amor, cuvintele alese, cât mai pompoase, lacrimile de dor, toată recuzita unei iubiri romantice. Securitatea sa emotională depinde foarte mult de partenerul său si de capacitatea acestuia de a-li exprima dragostea fată de el. Poate suferi intens din dragoste, dând dovadă de o mare vulnerabilitate emotională. Este inconstant în dragoste, cu multe capricii si toane, dar si un mare visător, având tendinta de a iubi mai degrabă un personaj de film sau de poveste decât un personal real. Iubeste profund, total, capabil de orice pentru dragoste, dar este excesiv de sensibil, orice vorbă inofensivă rănindu-l adânc. Este fidel si amabil cu partenerul său, si doreste multă ocrotire. Nu este genul de om care stie să ofere protectie altuia, ci el va avea nevoie tot timpul de o aripă ocrotitoare deasupra sa, fie că e vorba de o simplă grijă a cuiva, fie că e vorba de asigurarea unui trai confortabil: curătenie, sigurantă, hrană etc. Ca să se simtă bine într-o relatie, el trebuie să simtă că are alături nu un iubit, ci un protector, un părinte, o dădacă ce îi poartă mereu de grijă. Ceea ce a reprezentat părintele de sex opus pentru el poate fi idealul de partener pe care îl asteaptă. Este foarte sensibil la problemele partenerului, dar este posesiv si gelos, cere totul în iubire. Dacă este rănit, se închide în sine si nu se mai poate elibera de angoase. E prea schimbător în amor, azi iubeste într-un fel, mâine în alt fel, deci niciodată celălalt nu stie în ce toane îl găseste, trecând de la alb la negru într-o clipă. Are nevoie de multă intimitate, deci pentru a fi fericit în dragoste, trebuie să se stie singur cu cel drag, într-o ambiantă romantică. Este foarte ocrotitor în familie, având tendinta de a fi exagerat de matern/patern cu copiii săi. Vrea neapărat copii, pentru că un cămin perfect nu poate fi realizat decât prin nasterea copiilor, numărul lor putând fi foarte mare. Se păstrează toată viata ca un perpetuu copil, deci va sti să îsi înteleagă copiii si să le ofere multă afectiune.

CASA V ÎN LEU arată că dragostea e foarte importantă pentru acest individ. În iubire e foarte teatral, dramatic, face declaratii patetice si gesturi de maximă afectiune, fiind un amant perfect prin modul său fierbinte de manifestare. Stie să ofere iubire, dar pretinde la fel de multă în schimb. Îi plac partenerii deosebiti, arătosi, realizati în plan social, persoanele optimiste si dinamice, care, alături de el, să formeze un cuplu care să rupă gura târgului si care să atragă atentia. Pasional în amor, caută mereu iubire, dar stie să o si ofere cu generozitate. Egocentrist din fire, doreste să fie centrul universului partenerului sentimental, si doreste să strălucească într-o relatie de iubire, de aceea e posibil să pară grandoman sau snob în preferintele sale. Consumă multă energie pentru dragoste, iubind cu pasiune si transformând viata într-o sărbătoare, profitând de orice moment frumos al vietii. Optimist la maxim, stie să nu se lase înfrânt de probleme si să vadă mereu latura pozitivă a lucrurilor, stiind că totul poate fi trecut dacă nu îsi pierde încrederea si curajul. Este atras de risc, de speculatii, nu se dă înapoi de la a-si încerca norocul într-un domeniu în care nu are nici o experientă, pentru că aventura îl atrage si stie să-si asume orice risc, conducându-se după ideea: dacă nu risti, nu câstigi. Are parte de mult noroc totusi, deci inclusiv amorul poate fi un plan al surprizelor plăcute. Va avea o unică mare iubire în viată pe care nu o va uita usor si cu care va face mereu comparatii toată viata. Poate avea copii deosebiti, cu care se va mândri, fiind un părinte autoritar, dar generos, oferind multă căldură si atentie copiilor săi, cerând în schimb să fie ascultat si respectat. Va încerca să-i domine si să le influenteze viata. Este un bun educator pentru copiii săi, va sti să îi învete lucruri utile în viată, transformând lectiile într-o joacă. Este o persoană foarte creativă

CASA V ÎN FECIOARA indică un spirit critic exacerbat în relatiile sentimentale sau în relatia cu copiii. Poate fi un părinte foarte rigid, distant si rational, nestiind să ofere iubire si căldură copiilor săi, pretinzând în schimb foarte mult de la acestia, dorindu-si copii perfecti. Nu stie să se dedice altei persoane, deci nici copiilor săi. E posibil să fie oarecum discriminatoriu dacă are mai multi copii, având tendinta de a iubi mai mult pe unul si de a-l critica mai mult pe altul. Nu are răbdare în rolul de părinte, de aceea poate fi prea nervos, având tendinta de a fi dur în educatie. Nu reuseste să le înteleagă nevoile. E posibil să nu fie prea fertil în privinta aducerii pe lume a copiilor. Are tendinta de a-si calcula exact momentul când trebuie să devină părinte, nelăsând nimic la voia întâmplării, de aceea e posibil să consulte mai întâi un specialist în planning familial pentru a fi sigur că aduce pe lume copilul exact în momentul cel mai potrivit, pentru a nu-i strica planurile profesionale sau financiare. Nu stie să se distreze, nu e spontan si îi lipseste creativitatea, fiind mai mult un om al cifrelor si preciziei. Doar cariera îi aduce fericire si mai putin viata de familie.

CASA V ÎN BALANTA indică mare nevoie de dragoste, dar e vorba mai mult de flirturi si mai putin de relatii serioase. Doreste mult să aibă pe cineva alături, dar asta numai ca să fie în rândul lumii, cum se spune, si nu pentru că ar fi capabil să iubească. Vede în iubire un fel de contract în care fiecare vine cu un anume bagaj. Nu îi place să se implice prea mult, de aceea preferă idilele romantice, chiar dacă se gândeste adeseori că pot duce si la căsătorie, dar înainte de a o face, încearcă să trăiască din plin. Totusi va avea parte de multe relatii sentimentale. Are nevoie de un partener care să îi aducă echilibru în viată, un partener care să aducă ceea ce el nu are, deci să fie complementarul său, nu îi plac cei care îi seamănă. Poate avea relatii complet contrastante. Vrea ca partenerul să îl sprijine la nevoie. Vrea relatii pasnice, calme, dar nu are interesul să cunoască pe cel de alături în profunzime, ci mai mult aparentele sunt cele care îl atrag: să arate bine, să stie să danseze, să stie să se distreze, să-i placă petrecerile etc. Vrea parteneri rafinati, prezente agreabile si atrăgătoare. Subiectul e si el cuceritor, plăcut, simpatic, îi place să se distreze, îi place să iasă cu prietenii, dar este superficial în amor. Totusi e norocos în iubire, nu va avea parte de prea multe dezamăgiri, tocmai pentru că nu se implică foarte serios niciodată. În privinta copiilor, poate fi un părinte foarte apropiat si corect fată de copiii săi, desi are tendinta de a-i răsfăta si de a le oferi totul, dar va sti să ia si măsuri de corectie când se va cere asta. Poate avea copii frumosi, care atrag usor atentia, copii linistiti în general, creativi, cu simt artistic, copii talentati. Îi plac activitătile mondene în timpul liber, să meargă la dans, la restaurant, e pasionat de modă si tot ce e frumos.

CASA V ÎN SCORPION indică un mare atasament sentimental, care uneori poate deveni periculos. Are tendinta de a se îndrăgosti repede si fără motive întemeiate, doar dintr-un instinct foarte puternic. Ceea ce-l atrage de obicei la sexul opus este sarmul personal, misterul pe care celălalt îl degajă, de aceea uneori iubirile sale sunt ca un fel de vrajă, tocmai de aceea pot fi si periculoase, pentru că, dacă va fi dezamăgit, poate ajunge usor în extrema cealaltă, de la iubire imensă la o ură pe măsură sau de la beatitudine la disperare. Poate suferi mult în iubire, pentru că nu reuseste să delimiteze clar atractia fizică de atractia emotională. Uneori crede că dacă place pe cineva fizic e îndeajuns pentru a avea o relatie de durată. Poate fi gelos, posesiv, pasional până la obsesie, deci poate fi un iubit plin de pasiune, dar la fel de greu de stăvilit în sentimente. Vrea totul sau nimic în dragoste, nu se multumeste cu jumătăti de măsură. Nu are însă noroc să-si aleagă de fiecare dată partenerii potriviti, de aceea uneori alege pe cine nu trebuie si totul devine un cosmar. Poate fi atras de iubiri clandestine, secretoase, departe de ochii lumii. În iubire vrea să detină întotdeauna puterea, nu acceptă o pozitie de subaltern. Când îsi doreste un anume partener, e capabil de orice pentru a-i intra în gratii, inclusiv să apeleze la tertipuri oculte sau incorecte. Va avea iubiri cu caracter karmic, deci cu persoane pe care le-a iubit si în alte vieti, fată de care are datorii karmice de achitat, atractia fată de acestia manifestându-se instantaneu, la prima vedere. Va avea multe esecuri sentimentale. În privinta copiilor e la fel de pretentios ca si în dragoste: pretinde mult de la ei, poate fi un părinte autoritar si impulsiv, poate chiar agresiv uneori, excesiv de critic, cerând de la copiii săi să dea tot ce pot. Totusi reuseste să dezvolte în ei talentele ascunse. Este un părinte posesiv, de aceea chiar si când vor creste mari copiii, va încerca să îi tină pe lângă el, considerând că îi apartin. Le va lăsa cu sigurantă o mostenire importantă copiilor săi.

CASA V ÎN SAGETATOR Se bucură de viată din plin si nu pierde nici un prilej de distractie, de flirt, de relatii sentimentale. Este atras de aventură, îi place să-si încerce norocul, să cucerească mereu noi si noi victime, deci până se va aseza la casa lui, va încerca să trăiască tineretea din plin în cât mai multe relatii amoroase. Are un mod foarte original de a iubi, dragostea sa e dinamică si aprinsă, focoasă si imprudentă, pentru că atunci când se îndrăgosteste, nu se gândeste la riscuri sau consecinte. Are în minte o iubire ideală pe care o tot caută, dar există riscul să alerge o viată după acea iubire, fără să o găsească. Îi place să se joace cu iubirea, nu o ia prea în serios, unii l-ar considera imatur si infantil, purtându-se ca un perpetuu adolescent. Îi place să-si mentină libertatea personală, nu acceptă să îi fie îngrădit spatiul pentru nimic în lume, orice încercare de a i se îngusta universul ducând fără îndoială la separare. Se plictiseste repede, are mereu nevoie de alte stimulente pentru a-si păstra interesul fată de sexul opus. Este un partener vesel, optimist, si iubirile sale pot fi plăcute, pline de haz si de miscare. Va fi un părinte bun pentru copiii săi. Va reusi să intre în mintea copiilor pentru a se apropia de ei. E posibil chiar să îi răsfete prea mult. Copiii vor fi adevărata sa comoară. Întelege foarte bine tineretul, gândeste ca ei, poate fi foarte apropiat de generatiile mici, tratându-i ca de la egal a egal, cu mult respect. Ar putea fi un bun sportiv sau actor.

CASA V ÎN CAPRICORN – Are un mod de a iubi ceva mai distant, desi va avea relatii sentimentale de durată, din care va lipsi totusi ceva: tandretea, căldura, spontaneitatea, intimitatea, fiind prea rigid si sobru cu sexul opus. Unii îl văd ca pe o persoană incapabilă să iubească si partenerii care se aventurează la un drum alături de el, trebuie să fie constienti că este un om dificil, cu pretentii mari si standarde ridicate. Va căuta mai ales persoane realizate, cu idealuri socio-profesionale înalte. Va avea iubiri stabile, serioase, cu parteneri ce inspiră încredere, în general persoane mature. Probabil cea mai mare iubire a vietii sale o va trăi în a doua parte a vietii, la vârsta adultă sau chiar spre bătrânete. Se îndrăgosteste greu, partenerilor li se cere multă răbdare pentru a ajunge la inima lui, de aceea uneori poate fi acuzat de indiferentă sau infatuare, pentru că nu-si coboară ochii la oricine. Este atras de persoane mai în vârstă, de profesori de-ai săi, de superiori ierarhici, de colaboratori de serviciu, de colegi de serviciu, iubirile sale bazându-se mai mult pe admiratie si respect, apreciind cel mai mult inteligenta, ambitia de a reusi în plan profesional si capacitatea celorlalti de a reusi în viată. Îsi alege parteneri în care vede un fel de ghid, de învătător, un exemplu de urmat, încercând să atingă si el nivelul acestora de evolutie. Iubirile sale vor fi lipsite de afectiune, dar pot dura mai mult pentru că au la bază niste sentimente mult mai rezistente în timp: respect, răbdare, tolerantă, încredere, sprijin. Ca părinte, va face tot posibilul să ofere tot ce este necesar în familie, dar nu se va deschide la nivel emotional, ca atare va fi un părinte rece si autoritar, care va impune mult respect. Îsi interiorizează toate sentimentele, ca atare legătura cu copiii poate fi distantă, bazată mai mult pe o relatie de tip învătător-elev decât părinte-copil. Va încerca să dea sfaturi si să-si educe copiii într-un sistem riguros de ordine interioară, disciplinat, organizat, cu multe restrictii si obligatii, fără a implica sentimente. Ca părinte, poate fi rece si sever, poate impune o disciplină de fier în casa sa. E posibil să devină părinte mai târziu în viată, si asta doar pentru că e constient de rolul său social de a avea copii, si nu neapărat pentru că si i-ar dori.

CASA V ÎN VARSATOR indică un oarecare aer de nonconformism în alegerea partenerilor sentimentali, doreste parteneri interesanti, originali, inventivi, cu multă imaginatie Subiectul are nevoie de multă libertate, deci nu ar suporta niciodată o relatie care îi limitează spatiul sau viata. Ar putea fi capabil mai degrabă să aibă mai multe iubiri concomitent, tocmai pentru că vrea să cunoască firea umană cât mai diferită. E atras de iubire pentru că vede în ea un mod de a fi de ajutor celuilalt. Totusi, această pozitie poate indica si mari răsturnări de situatie în amor sau despărtiri spectaculoase. E oarecum detasat fată de chestiunile sentimentale, nu se avântă în iubire cu sufletul deschis si nici cu ochii închisi, ci îsi păstrează luciditatea, căutând să privească o relatie mai mult ca o simplă prietenie, chiar dacă întotdeauna priveste în perspectivă, dar fără a-si pierde capul după persoana care îl atrage. E foarte sociabil, îi place distractia si în general îi place să facă parte dintr-un grup, nu preferă intimitatea pentru a fi dedicat unei singure persoane. E un partener simpatic, vesel, glumet, deci o companie plăcută. Poate avea la un moment dat o iubire la distantă, întretinută prin mijloacele de comunicatie sau de transport la distantă, si pentru că are prea putin timp de a fi fată în fată cu persoanele pe care le iubeste, are tendinta de a idealiza foarte mult iubirea, creând o imagine mult deformată, ceea ce poate naste deceptii. Fată de copiii săi va arăta o atitudine foarte amicală, căutând să-i formeze la un standard foarte ridicat pentru viitor, pregătindu-i pentru viată. Are o viziune modernă de a-si creste copiii, de aceea ar putea intra în conflict cu familia sa care poate ar dori alt gen de disciplină în casa sa. Ar dori ca relatia cu ei să fie de pe pozitii egale, deci nu-i va trata niciodată cu superioritate. Vede în ei prietenii săi cei mai buni de mâine. Totusi copiii săi vor fi niste originali din foarte multe puncte de vedere, el le va acorda multe libertăti, ceea ce îi va face să devină niste rebeli sau revoltati, sau niste copii greu de tinut sub control, dar această atitudine poate fi un avantaj dacă vrea să îi formeze pentru a se descurca singuri în viată.

CASA V ÎN PESTI indică o mare fortă de sacrificiu pentru cei care îi sunt dragi, dar nu întotdeauna forta sa de sacrificu este apreciată la justa valoare. Pentru persoana iubită si pentru copiii săi, este capabil de gesturi incredibile de devotament si dedicare. Poate fi trădat usor în amor din cauza naivitătii, a marii încrederi pe care o acordă sexului opus, a idealismului si tindintei exagerate spre visare. Nu este prea fericit în iubire, adeseori deceptia, trădarea, deceptia îi vor marca viata sentimentală. De multe ori va iubi platonic sau sentimentele nu îi vor fi împărtăsite. Poate trăi iubiri în secret, adulterine, cu parteneri deja căsătoriti, iubiri neîmpărtăsite, iubiri nefericite, iubiri deceptionante, iubiri triste. E posibil ca si copiii să-l abandoneze relativ repede, trăind multe perioade de singurătate de-a lungul vietii. Există sansa de a naste un copil în secret. Are o creativitate iesită din comun, poate lăsa ceva în urma sa. Talente deosebite în artă (muzică, dans, pictură) în domeniul căreia poate da nastere unor creatii deosebite.