GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Astrograma personala. Casa IV – Fundul Cerului – casa familiei.Casa astrologica IVCe reprezintă casa IV?
Ce spune despre casa IV pe astrograma ta natală?


CASA IV – numita si FUNDUL CERULUI – are legătură cu traditia, stabilitatea sau căminul, locul în care aveti nevoie de confort si sigurantă în viata de zi cu zi. Descrie relaţiile cu familia, mama, casa, tara si mediul din care provine.

CASA IV – casa guvernata de Luna si Rac – il pune in legatura cu originile sale.

CUVINTE CHEIE: eu si cei dragi, eu in mediul intim, casa mea, mama, familia mea, rudele de sange, caminul, viata personala, sufletul meu, emotiile mele. Descrie individul in copilarie si la sfarsitul vietii.

Planurile vietii guvernate de casa IV: relatia cu familia, domiciliul, locuinta, spatiul locativ, caminul, relatia cu mama, maternitatea, viata privata si viata personala, relatia cu trecutul, securitatea emotionala, afacerile imobiliare, nutritia si lichidele, secretele, emotiile, sentimentele.


În ce zodie se afla CASA Iv pe astrograma ta natală?

Cum afli acest detaliu? Sa presupunem ca ai deja o astrograma natala personala, asemanatoare celei de mai jos, realizata de un astrolog sau de un soft de specialitate pe un site de astrologie. Casa IV este indicata cu cifra 4 ca un arc de cerc din cel de-al treilea cerc interior. Linia de inceput a casei 4 cade, in acest exemplu, in Taur. Sau, daca ai si un tabel cu ca cel din partea dreapta a imaginii de mai jos, gasesti zodia in care cade casa IV in tabel, cu mentiunea ”4th house”. Asa poti verifica pe astrograma natala în ce zodie se află vârful casei IV, apoi citeste mai jos ce înseamnă.

ASTROGRAMA IUNIE 2018

FUNDUL CERULUI – CASA IV – ÎN BERBEC indică o atitudine agresivă fată de problemele casnice. Într-o astfel de atmosferă se pot isca frecvent certuri în familie. Subiectul are tendinta de a cere prea mult si de a forta într-un fel lucrurile după cum vrea el. E posibil ca o mare parte a realizării sale în viată să aibă la bază marea ambitie a părintilor săi de a-l vedea sus si nu neapărat pe ambitia proprie. Mama a fost cea care l-a marcat cel mai mult si care i-a insuflat dorinta de a atinge succesul. Finalul vietii va fi foarte activ. Un astfel de om nu va astepta tihna pensiei, ci va încerca să fie folositor până în ultima clipă. Va beneficia probabil si de o bună vitalitate care îl va tine în priză până la vârste înaintate. Va căpăta curaj si îndrăzneală pe măsura trecerii anilor, chiar dacă tineretea sau copilăria nu i-au fost caracterizate de tupeu. Odată cu înaintarea în vârstă, acest om va deveni tot mai curajos si mai inconstient chiar, pentru că, după o tinerete sobră, totul se va întoarce invers, ca în a doua parte a vietii să intre în mintea copiilor, bucurându-se de viată cum nu a făcut-o la tinerete.

FUNDUL CERULUI – CASA IV – ÎN TAUR indică o mare nevoie de securitate în cămin si în mediul familial. Îi place să aibă un decor rafinat, artistic, cu gust, o casă confortabilă, spatioasă, care să-i ofere toate facilitătile necesare. E posibil să accepte să semneze un contract de asigurare pentru locuinta sa numai pentru a se simti în sigurantă. E posibil să fie atras de case cât mai aproape de pământ, pentru că nu se simte în sigurantă la etaje superioare sau în zone înalte. Îsi doreste să îsi înfigă undeva rădăcinile si să simtă că are un loc ce îi apartine, o proprietate personală, acolo unde să îsi creeze si un mediu familial pasnic. Face totul pentru a oferi tot confortul membrilor familiei sale, dar poate pune prea mult accent pe nevoile primare – hrană, haine, bani – fără a fi prea interesat de nevoile spirituale ale membrilor familiei. Poate avea părinti foarte harnici si grijulii, probabil putin supraponderali ca aspect fizic, care au pus mare accent pe alimentatia copiilor. A avut parte de un cămin confortabil, în sigurantă, ceea ce îsi doreste si pentru copiii săi, atunci când îi va avea. Este foarte muncitor când trebuie să facă ceva pentru casa sa, dar după ce confortul e asigurat si totul pus în ordine, lenea este una din defectele sale. Nu se simte bine decât într-un mediu familial pasnic, unde nimeni să nu îi strice linistea interioară, un mediu în care îi place să asculte muzică sau să citească într-un calm desăvârsit.

FUNDUL CERULUI – CASA IV – ÎN GEMENI indică legături slabe cu familia si casa părintească, datorită unei mari nevoi de a-si căpăta libertatea de foarte devreme. Subiectul este atras de varietatea si lărgimea lumii, de aceea nu suportă usor constrângerile vietii de familie, fie cea din copilărie, fie cea de după căsătorie. Nu vrea neapărat o casă a sa, ar trăi o viată întreagă cu chirie sau pe la prieteni sau frati. Dacă totusi se asează la casa sa, nu prea stă pe acasă. Îsi decorează casa de parcă ar fi o bibliotecă, plină de cărti, ziare, singurele obiecte de decor la care tine cu adevărat fiind radioul, telefonul, computerul si televizorul, pentru că prin ele se simte în legătură cu lumea. Îi place să aibă mereu oameni în jurul său, dar nu neapărat la el acasă, de aceea e mai mult un om al vizitelor. Îsi petrece timpul mai mult citind sau informându-se prin mijloacele pe care le are la dispozitie sau stând de vorbă cu oricine prinde în cale. În partea a doua vietii va descoperi că a acumulat destulă experientă pentru a o împărtăsi si altora, de aceea e foarte posibil să se apuce de scris. E posibil să aibă chiar talent pentru a scrie cărti memorialistice, cu subiect istoric sau chiar cărti romantice, de dragoste, cărti pentru copii sau cărti de bucate. Ar mai putea fi atras de domenii precum oceanografia, călătoriile pe mare, arheologia, speologia, radiestezia, genealogia, psihologia, dar din păcate nu îsi păstrează mult timp interesul, trecând foarte repede la alt domeniu dintr-o nevoie acerbă de informare. Este posibil ca, la un moment dat în viată, să aibă două domicilii sau să fie tentat să folosească două adrese.

FUNDUL CERULUI – CASA IV – ÎN RAC indică foarte strânse legături de familie. Individul tine mult la trecutul, la originile sale, la familie, tară, oras natal, la arborele său genealogic, la generatiile anterioare lui, respectându-le memoria cu sfintenie celor dusi. Tine la mostenirile de familie, la tot ce îl leagă de rădăcinile sale, respectă casa părintească si va încerca să fie mereu în legătură cu rudele sale de sânge, oriunde viata l-ar trimite. Este o persoană foarte sensibilă, influentabilă, cu un suflet mare pentru rudele sale, vulnerabil si chiar lacrimogen în momentele de emotie maximă. Atasamentul său este maxim, atât de rudele sale, cât si de traditiile păstrate din generatii. Poate fi excesiv de ocrotitor cu părintii săi – poate si pentru că acestia au fost protectori cu el în copilărie – si îsi asumă responsabilităti fată de ei până la vârste înaintate. Legătura cea mai puternică poate fi cu mama. În ceea ce priveste propriul cămin, îsi doreste o casă a sa în care să aibă intimitate si unde să devină o gazdă perfectă pentru cei care-i calcă pragul. Îsi decorează casa cu multă imaginatie si romantism. Poate fi atras de antichităti, de mobilă veche, de candelabre si sfesnice sau alte elemente de decor din alt secol, si-ar putea încărca uneori prea mult căminul cu o recuzită retro. Romantic si poetic din fire, si-ar putea pune într-un colt o lumânare aprinsă, sau o draperie veche, modernitatea nefiindu-i prea mult pe plac. Uneori simte că îsi reface în casa sa un decor în care a trăit în altă viată. Poate fi si un pasionat colectionar de vechituri astfel încât îsi va transforma casa într-un muzeu sau un anticariat. Ar fi bine să locuiască într-o casă cât mai aproape de apă, pe malul unui lac, lângă un râu sau pe litoral. Cel mai bine ar fi să aibă ferestrele cu privire spre vest sau să îsi aleagă domiciliul într-o regiune de vest a tării sau a orasului. Ar putea fi atras de semi-obscuritate, deci s-ar putea să facă în asa fel încât casa să semene mai mult cu o pesteră întunecată, misterioasă, adâncă, preferând să-si acopere ferestrele cu draperii groase sau jaluzele opace. Lumina naturală nu-i este prea mult pe plac în propriul cămin.

FUNDUL CERULUI – CASA IV – ÎN LEU pune mare accent pe viata de familie si pe cămin. Este mândru de casa si familia sa, îi place să fie înconjurat de rudele sale, dar îi place să joace în permanentă rolul de lider al acestora. I-ar plăcea o casă luminoasă, spatioasă, luxoasă, poate chiar având tendinte spre grandomanie – o casă mai mare decât ar avea nevoie sau decorată abundent, chiar lipsită de gust uneori. Are un puternic simt al proprietătii deci face tot posibilul ca domiciliul în care trăieste să îi apartină sau să fie pe numele lui. Îi place ca lumea să îi admire casa si familia, deci va face din acest mediu un adevărat spectacol. Numai dacă are ceva ce-i apartine va simti o mai mare încredere în propria persoană, dacă nu îi apartine nimic din mediul în care trăieste, are tendinta de a se subestima. Cu sigurantă va fi capul familiei, de deciziile lui ascultând toti ai casei. Îi place să stea acasă la el, în casa luminată intens, si iubeste enorm mediul familial. Casa si familia sunt motorul vietii sale unde are parte de multă căldură. Îsi doreste genul de familie care se adună în sufragerie pentru a-si împărtăsi problemele zilei, în care el să fie centrul tuturor deciziilor. Chiar si când va fi părinte, va dori să joace un rol important în viata copiilor săi.

FUNDUL CERULUI – CASA IV – ÎN FECIOARA arată că e posibil ca subiectul să fi trăit într-un mediu familial destul de rece si chiar auster. Nu s-a bucurat de prea multă afectiune din partea părintilor, a fost timid fată de acestia, ba e posibil să fi fost supus unei discipline destul de rigide, care nu i-a dezvoltat prea mult afectivitatea. În casa sa e mereu ordine, mereu curat, nu suportă nici un fel de deranj. Face curătenie cu patimă si nu lasă nimic la întâmplare. Unii l-ar putea considera chiar exagerat sau maniac în privinta modului în care îsi îngrijeste casa, având tabieturi de nezdruncinat. Îi place să facă curătenie, să spele, să igienizeze, deci e preocupat ca mediul său domestic să fie mereu în perfectă stare. Face treburile casei cu pasiune si cu multă responsabilitate. Nu îi place să schimbe prea mult din mediul său de acasă, deci e posibil ca decorul pe care l-a avut la început să si-l păstreze toată viata. Îsi umple casa cu tot felul de aparate electro-casnice, pentru că e pasionat de tehnică si e foarte îndemânatec la reparatii, având mereu idei de a-si îmbunătăti munca la domiciliu. Poate locui într-o casă retrasă, nu îi place prea mult să îi vină lumea în vizită, pentru că nu prea îi place să se intre în intimitatea sa. Încearcă să păstreze distanta. I se potriveste o casă cu orientare spre nord, văruită în gri, violet, indigo, în apropierea unui spital, a unei fabrici, a unei institutii publice (precum primăria de exemplu), aproape de serviciu sau de scoală. E posibil ca de multe ori să îsi ia de lucru acasă. E posibil să îi placă să aibă animale pe lângă casă.

FUNDUL CERULUI – CASA IV – ÎN BALANTA indică o viată de familie armonioasă, în care, chiar dacă au mai existat momente tensionate, s-a reusit să se ajungă de fiecare dată la un echilibru. S-a bucurat de o atmosferă tihnită în relatia cu părintii, ceea ce va căuta să reclădească si în propria sa familie când o va avea. Familia e de fapt echilibrul vietii sale, aici îsi găseste linistea si odihna de fiecare dată. Îsi doreste un cămin spatios, frumos decorat, de bun gust (chiar dacă uneori poate fi cam snob, doar pentru a face impresie bună celor care îl vizitează) un cămin modern, plăcut, primitor, unde îi va plăcea mereu să primească vizite, fiind un om de societate. Îi place să trăiască într-un mediu echilibrat, artistic, în care să se simtă bine, în securitate deplină. Desi îi place să primească vizite acasă, la fel de bine se simte si în afară, pentru că reuseste să se simtă ca acasă la oricine. E posibil să dea multe petreceri acasă, sau să devină uneori casă deschisă pentru un grup mai mare de persoane. Îsi umple apartamentul cu obiecte de artă, cu bibelouri, cu tablouri, cu obiecte de finete si rafinament, prin care doreste să îsi demonstreze gustul pentru artă sau educatia aleasă. Este o gazdă plăcută, deci va face întotdeauna în asa fel încât oricine să se simtă bine la el acasă. Poate că nu e el chiar un om de casă, dar când e obligat să fie gazdă, o face perfect, oferind musafirilor tot ceea ce îsi doresc.

FUNDUL CERULUI – CASA IV – ÎN SCORPION indică talentul de a păstra secretele si de a spăla rufele murdare în familie, fără a lăsa nimic să iasă afară din casă. Îi place intimitatea în căminul său. Este loial familiei sale, dar uneori se poartă agresiv si dur cu rudele. Sare în apărarea rudelor sale ori de câte ori este nevoie, devenind de temut în cazul unei nedreptăti. În copilărie a fost foarte influentat de părintele de sex opus. Are nevoie de o casă cu o lumină intimă, nu îi place neapărat lumina naturală intensă, preferând să-si acopere cât mai mult ferestrele cu draperii sau jaluzele. Întunericul si semi-obscuritatea îi priesc. Ar fi bine să locuiască într-o casă cu vedere spre apus, decorată în nuante de rosu si negru, poate chiar în subsoluri sau demisoluri. Mediul său de viată poate suferi adeseori mari transformări, deci nu va sta mult timp în acelasi decor, căutând mereu să modifice, să dărâme si să reconstruiască. E posibil chiar să locuiască la un moment dat într-o casă într-o zonă propusă spre demolare. E posibil să îsi dorească o cameră secretă sau chiar un domiciliu tainic în care să se retragă. Caută să îsi păstreze ascunsă adresa, deci nu va oferi oricui datele sale de domiciliu. Poate locui în preajma unor cimitire, a unor suturi arheologice, lângă politie sau cazarmă, lângă o centrală atomică, lângă o farmacie, lângă psihiatrie. Mari sanse de a primi o casă drept mostenire.

FUNDUL CERULUI – CASA IV – ÎN SAGETATOR – Subiectul are nevoie să joace rol de conducător în familia sa, ca de el să depindă binele căminului său. Are nevoie de un mediu de viată larg, spatios, de o casă cu multă lumină si cât mai aproape de natură. Ar fi în stare să-si decoreze casa numai cu plante, trofee de vânătoare sau de sport (sau îsi poate rezerva un loc special pentru gimnastică), sau dintr-un alt punct de vedere, chiar cu icoane sau alte obiecte cu încărcătură spirituală. Poate fi atât de pasionat de animale, încât ar putea tine în casă câteva. Îsi creează o imagine ideală a casei pe care si-o doreste si va încerca toată viata să-si realizeze visul. Ar fi recomandabil să locuiască într-o casă cât mai aproape de natură, în preajma unor biserici, a unor săli de sport, al unor scoli sau într-un centru universitar, într-o zonă turistică, cel mai bine într-o zonă sudică (ori a tării, ori a orasului). Are principii morale foarte puternice în privinta vietii de familie si nu va accepta o relatie de durată fără căsătorie. Finalul vietii va fi îndestulat si va beneficia de a situatie materială satisfăcătoare. E posibil ca, odată cu trecerea anilor, să se deschidă mai mult la nivel spiritual, începând să respecte mai mult religia si spiritualitatea în general. Există chiar si sansa de a se stabili în străinătate. A avut părinti credinciosi si corecti, sinceri si optimisti, poate putin cam idealisti. Influenta tatălui s-a simtit puternic în mediul său familial. S-a resimtit o intensă libertate si independentă în relatiile cu părintii.

FUNDUL CERULUI – CASA IV – ÎN CAPRICORN poate indica faptul că a crescut într-un mediu familial îmbătrânit, fie pentru că părintii erau mai în vârstă, fie pentru că a fost educat de bunici, fie pentru că între părinti au existat o diferentă mai mare de vârstă sau a fost născut mai la bătrânete. Mediul său a fost sobru, lipsit de bucurie, în care a primat numai educatia, dar o educatie aspră, o disciplină de fier, în care părintii nu i-au cerut decât să învete perpetuu pentru a se realiza. E posibil să fi preluat responsabilităti casnice de mic, ceea ce l-a maturizat mult înaintea altora. În casă, îi place ca totul să fie în ordine, bine organizat, pus la locul optim pentru a fi util la nevoie. Nu păstrează nimic din ce nu îi este de folos. Casa sa ar putea avea un aer rigid, conservator, învechit, îi lipseste lumina sau căldura. În casa sa cineva se poate simti ca si cum ar exista o oarecare tensiune, ca si cum s-ar afla în preajma unui bătrân. Pare o casă tristă. Îi place singurătatea, nu este o gazdă ospitalieră, nu îi place să primească vizite. Vrea ca domiciliul său să rămână departe de gălăgia cotidiană, de aceea nu e exclus să caute un loc retras, în afara orasului, în munti, sau cât mai departe de lume. Cel putin uneori va simti nevoia de a se retrage în perfectă izolare, pentru că singurătatea îi prieste pentru a-si recăpăta fortele. S-ar putea să îi placă să-si construiască o casă sau o cabană din lemn si piatră cât mai aproape de munte, cu fata spre nord, pentru că îi place umbra, întunericul, linistea. Nu îsi ornamentează casa pentru că el nu apreciază estetismul locului în care trăieste ci numai utilitatea sa, căutând să fie un spatiu cât mai eficient organizat. Poate fi chiar tipicar, nesuportând ca un obiect să fie în alt loc decât l-a gândit el. Va avea o viată lungă, va atinge bătrânetea până la vârste înaintate.

FUNDUL CERULUI – CASA IV – ÎN VARSATOR indică o mare nevoie de libertate în propria casă. Individul îsi doreste o casă mobilată modern, având viziuni foarte avangardiste în privinta mobilării si decorării spatiului de viată. Îsi va umple casa cu aparatură ultramodernă, pe care o va schimba periodic. E posibil să aibă multe adrese de-a lungul vietii, mutarea făcând parte din modul său de a fi, chiar dacă nu îi place foarte mult o astfel de schimbare. Mediul în care trăieste are ceva neobisnuit, chiar excentric, încercând mereu să inoveze, să schimbe, să fie în pas cu timpurile si moda. I se potriveste o casă spatioasă, luminoasă, aerisită, cât mai aproape de natură, cu multe ferestre si cu vedere spre est. Există posibilitatea de a avea mai multe domicilii la distante mari, cel mai probabil în străinătate. Relatia cu familia este foarte lejeră, încercând să păstreze relatii de prietenie cu părintii si mai apoi cu partenerul de viată. Are chiar tendinta de a-si trata părintii ca pe egalii săi, existând chiar sansa ca un astfel de copil, la maturitate, să le vorbească părintilor săi pe nume. Este o gazdă plăcută, în casa căruia toată lumea se simte foarte bine.

FUNDUL CERULUI – CASA IV – ÎN PESTI arată că legăturile cu familia sunt dintre cele mai puternice pentru acest individ. Tine foarte mult la rudele sale, la părinti, mai apoi la copiii săi, încât e capabil de adevărate acte de sacrificiu numai pentru a-i face pe acestia fericiti, dar uneori are mare nevoie de izolare si liniste, departe de atentia acestora. Când e vorba de familie, uită complet de sine, dar totusi uneori are nevoie de pace pentru a se reface. E un sentimental, are mare nevoie de cei dragi în preajma sa si va încerca să îi tină lângă el cât mai mult timp, pentru că nu îi place singurătatea si fără ei se simte pierdut. Îi place linistea în casă, îi place să aibă un loc retras de aglomeratia lumii, preferă un mediu pasnic, retras, chiar izolat. Nu îi place să îi intre prea multă lume străină în mediul domestic. Îi place să se retragă în intimitatea căminului său, dar dacă se poate ca mediul din jur să fie cât mai putin numeros, asta l-ar face mult mai linistit. Îi place ca acasă să aibă un refugiu complet rupt de problemele zilnice. Îsi decorează casa cu multă imaginatie. Acasă e un comod, un pasiv, nu face prea multe, îi place chiar să lenevească fără nici o grijă într-un fotoliu, pierzând vremea cu gândul aiurea. Acasă îi place să viseze, să mediteze, să doarmă sau chiar să stea degeaba. E posibil să-si tapeteze peretii cu multe tablouri, mai ales fotografii. Îi place linistea absolută, deci e posibil să caute un cămin în afara orasului, poate chiar pe malul unei ape. E chiar posibil să îsi dorească la un moment dat în viată un refugiu discret, o adresă secretă numai pentru el. I se potrivesc zonele de vest ale localitătilor sau tărilor sau să aibă ferestrele spre apus. E posibil să locuiască, de-a lungul vietii, în apropierea unor spitale, a unor închisori, a unor mănăstiri, sau în locuri complet retrase.