GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Astrograma personala. Casa III – casa comunicarii.Casa astrologica 3Ce reprezintă casa III?
Ce spune despre casa III pe astrograma ta natală?


CASA III – casa guvernata de Mercur si Gemeni – il pune pe individ in legatura directa cu anturajul apropiat: fatii, verii, vecnii si cu modul sau de gandire. Descrie ideile, mentalitatea de baza, modul de comunicare si de relationare cu ceilalti.

Cuvinte cheie: eu si cel din vecinatatea mea imediata, opiniile mele, cum comunic cu ceilalti, cum intru in legatura cu ceilalti, cum gandesc si ce spun. Descrie individul in adolescenta si in clasele primare.

Planurile vietii guvernate de casa III: comunicarea orala si scrisa, studiile, gandirea, ideile, intalnirile, relatiile cu vecinii, cu fratii, cu verii, cu colegii, cu cei apropiati, deplasrile pe distante scurte, excursiile, cunoasterea, lectura, conferintele, discutiile, conversatiile


În ce zodie se afla CASA III pe astrograma ta natală?

Cum afli acest detaliu? Sa presupunem ca ai deja o astrograma natala personala, asemanatoare celei de mai jos, realizata de un astrolog sau de un soft de specialitate pe un site de astrologie. Casa III este indicata cu cifra 3 ca un arc de cerc din cel de-al treilea cerc interior. Linia de inceput a casei III cade, in acest exemplu, in Berbec. Sau, daca ai si un tabel cu ca cel din partea dreapta a imaginii de mai jos, gasesti zodia in care cade casa III in tabel, cu mentiunea ”3rd house”. Asa poti verifica pe astrograma natala în ce zodie se află vârful casei III, apoi citeste mai jos ce înseamnă.

ASTROGRAMA IUNIE 2018

CASA III ÎN BERBEC indică o mare nevoie de a comunica permanent cu ceilalti. Subiectul are o minte activă, alertă, capabilă de decizii rapide, pripite chiar, fără să chibzuiască îndelung. Este un gânditor independent, învată cu pasiune, căutând mereu noi idei si cunostinte, noi domenii de explorare în plan intelectual, dar trebuie să înteleagă că trebuie să învete profund, până la cele mai înalte niveluri ale cunoasterii, si să nu se oprească pe parcurs. Poate avea un mediu amical sau familial destul de agresiv în plan mental, dar poate fi o agresivitate constructivă, care să îi sporească ambitia si dorinta de a reusi, un mediu bazat pe stimulare intelectuală reciprocă. E posibil ca relatia cu fratii/verii/colegii să fie destul de aprinsă, adeseori caracterizată de conflicte având la bază dorinta de a iesi în evidentă. Tine mult la propria persoană si la propriile idei, de aici si tendinta de a intra în conflict cu mediul său familial. Poate fi atras de masini sau motociclete, poate fi un mare amator al filmelor cu „bătăi” sau al literaturii de război, al romanelor politiste sau al cărtilor erotice. Studiile primare si copilăria au fost caracterizate de mult aplomb, fiind foarte curajos la scoală si încercând să se afirme cu multă precipitare. E posibil să fi fost foarte combativ si să se fi implicat în lectiile profesorilor cu mult tupeu.

CASA III ÎN TAUR indică un mare interes pentru domeniile artistice, mai ales cele muzicale. Subiectul este atras spre creatia artistică, mai ales spre teatru, sau poate avea talente scriitoricesti, comunicând mai usor în scris decât verbal. Este foarte receptiv la schimbările vremurilor si la nevoile celorlalti. Până va învăta să-si folosească sentimentele într-un mod pozitiv, va avea de înfruntat unele experiente dureroase. Către maturitate, mintea i se va clarifica, astfel încât ideile confuze ale tineretii îsi vor găsi o bază solidă si o explicatie profundă. Cu cât înaintează în vârstă, e posibil să-si descopere atractia spre scris sau alte forme de expresie ale ideilor personale. Activitatea mentală si intelectuală este foarte importantă pentru el pe tot parcursul vietii. Acumulează greu informatii si cunostinte, învată mai lent, dar odată aceste idei învătate, niciodată nu le va mai uita. Până la liceu, probabil a fost un elev indiferent, dar după ce s-a maturizat, a început să acumuleze o cantitate mai mare de cunostinte si sensuri. Este oarecum rigid în gândire, încăpătânat în idei, tinând-o numai pe a sa.

CASA III ÎN GEMENI – Subiectul are o abilitate aparte de a gândi si vorbi. Face fată cu brio discutiilor si conversatiilor, fiind o persoană foarte stimulată pe plan intelectual. Singurul defect ce apare în conversatiile sale este că are uneori prea multe de spus deodată. Se poate adapta unei mari varietăti de opinii si stie să argumenteze la fel de bine în orice directie. În acest sens, ar putea fi un bun diplomat, deoarece este de acord chiar si cu pozitii divergente, prezentând alternative rationale. Se simte bine în anturaj, deoarece se arată deschis si prietenos, având mereu ceva de spus celor cu care intră în contact. Este rapid în gândire si în vorbire.

CASA III ÎN RAC produce o manieră foarte sensibilă de comunicare, individul având tendinta de a se ancora în necesitătile si problemele oamenilor din jur. Are o memorie excelentă care îi permite să retină o mare cantitate de informatii. Când este interesat de un subiect, îsi aminteste exact vorbele, gesturile, până si vocea cu care acele informatii i-au fost aduse la cunostintă, având memorie auditivă si vizuală laolaltă. Totusi, se poate să se fi confruntat cu dificultăti în anii de scoală primară, poate până în liceu, pentru că era prea emotiv în fata profesorilor. Chiar si acum abilitatea sa de a discuta rational este inferioară si reactionează mai degrabă emotional în fata celor din jur. Tine la familie, copilăria i-a rămas bine întipărită în minte si se întoarce mereu cu plăcere în casa în care a copilărit. Nu-si va uita prietenii din copilărie iar relatia cu fratii si verii a rămas probabil foarte puternică peste ani. A fost foarte atasat de casa părintească si de orasul natal. Este pasionat de lectură, mai ales literatură romantică, de poezie, de cărti de istorie, de memorialistică, cărti de povesti sau cu literatură pentru copii, cărti de fictiune fantastică.

CASA III ÎN LEU arată că individul pune cel mai mare accent pe activitatea intelectuală. Este mândru de modul său de exprimare, pentru că e unic si inimitabil. Puterea sa de auto-exprimare este iesită din comun, dar uneori vorbeste doar pentru a impresiona emotional auditoriul, nu neapărat pentru a-i convinge cu privire la ceea ce le transmite. Stie foarte bine ce trebuie să spună si mai ales ce să nu spună într-o anumită împrejurare. În ciuda adaptabilitătii sale, multe dintre ideile si opiniile sale par prea rigide, prea fixiste. Este vanitos si, dacă cineva îi răneste ego-ul, nu îl va ierta niciodată. S-a făcut usor remarcat în clasele primare, fiind probabil un abonat la „coronită”. Este foarte dedicat familiei, mai ales fratilor, pentru care e în stare de orice, asteptând în schimb recunostintă. Îi place să fie în centrul atentiei.

CASA III ÎN FECIOARA indică un oarecare complex de inferioritate care afectează capacitatea de a comunica a individului, mai ales în copilărie si tinerete. E posibil ca în timpul studiilor primare să fi fost un copil retras, timid, singuratic, ce comunica greu sau foarte putin. Are o minte mereu îngrijorată, mai ales cu privire la viitor, pentru că uneori nu se simte la nivelul asteptărilor celorlalti si îsi pune prea multe întrebări despre capacitătile sale (si le pune tot timpul la îndoială, devenind autocritic). Mereu are tendinta de a se compara cu altii, dar pe el se vede mult inferior. E retras, comunică doar strictul necesar. E destul de auster în comunicare, e posibil să aibă un vocabular limitat, ceea ce uneori creează o impresie proastă. Este foarte exigent cu sine si cu ceilalti, nu iartă nici o greseală si când o descoperă, o critică acerb. S-ar putea să-si critice prea mult fratii, surorile, vecinii, colegii, deci poate părea un chitibusar care uneori nu e o companie prea plăcută. Simte nevoia de a vorbi pentru a convinge, pentru a argumenta, pentru a analiza cauzele unor situatii, dar nu foloseste actul vorbirii pentru a-si exprima sentimentele, acestea rămân bine ascunse. E foarte practic si planifică totul foarte coerent, inclusiv ceea ce spune. Conversatia sa e întotdeauna logică, bine structurată, fără cuvinte în plus sau în minus, comunicând întotdeauna exact esenta lucrurilor, fără înflorituri inutile. Unii ar putea spune că e lipsit de fantezie, dar, chiar dacă o are, nu consideră că trebuie să o folosească în actul comunicational, care trebuie să fie concis si la obiect, aproape stiintific. Asta nu înseamnă că e un tăcut, ci punctează detaliul cel mai important al problemei, pe care poate divaga după aceea, acumulând alte si alte detalii absolut necesare unei imagini corecte. E înclinat să vorbească mai mult despre banalităti, despre treburi cotidiene, unii le-ar spune fleacuri sau detalii neinteresante, deci – desi are multe lucruri de spus – s-ar putea ca discutiile sale să fie mai plictisitoare. Totusi păstrează mereu un as în mânecă pentru a puncta la momentul culminant. Este amabil cu ceilalti si caută întotdeauna să lase interlocutorul să vorbească primul, respectând foarte mult legea reciprocitătii. Nu e genul de om care vorbeste numai el.

CASA III ÎN BALANTA indică o persoană care îsi exprimă opiniile cu un fler deosebit, adeseori într-o manieră artistică. Doreste ca ceilalti să fie de acord cu el si le câstigă aprobarea cu mult tact si finete. Are o minte rafinată, artistică, dar idealistă. Este adeptul cooperării si al adaptării în orice împrejurare. Primii ani de scoală sunt superficiali, nefiind un elev foarte constiincios, ci învătând mai mult din mers. Comunică plin de rafinament si cu vorbe frumoase, cu mare atentie la exprimare si gestică, încercând să facă din discutii un adevărat teatru. Are o părere bună despre sine, îi place de propria persoană si încearcă mereu să atragă atentia celor din jur prin modul său de a fi. Îi place compania celor din jur, a unui public cât mai larg de oameni, pentru că nu suportă să fie singur. Relatiile cu fratii sau cu mediul în care a copilărit au fost echilibrate, bazate pe bună întelegere, încercând să păstreze armonia si diplomatia în contactul cu cei apropiati.

CASA III ÎN SCORPION indică idei fixe sau un mod de comunicare foarte transant, subiectul spunând întotdeauna ce are pe limbă. Nu este diplomat în comunicare, de aceea uneori poate „da cu parul” printr-o singură frază. Pune o mare energie în actul comunicării si în cel al vorbirii. Mânuieste bine cuvintele atât în scris cât si verbal. Poate fi un critic foarte ascutit, mai ales când are de a face cu opinii diferite de ale lui. Dur si neiertător, conversatia sa poate fi uneori o judecată aspră, pentru că îi place să aibă impresia că detine puterea fată de altii. Poate fi chiar sadic, rănind fără să gândească. Poate fi un confident de încredere, pentru că un secret spus lui, va muri acolo pentru totdeauna, stiind să păstreze taina. Totusi, desi stie să respecte confidentialitatea, e atât de curios, încât va încerca să tragă de limbă interlocutorul pentru a afla el totul. Poate apela uneori la înjurături sau chiar cuvinte pornografice în conversatie. Este oricum periculos dacă intri în raza sa de actiune si poate distruge pe cineva numai prin cuvinte.

CASA III ÎN SAGETATOR indică un spirit glumet, vorbăret, jovial, care îsi exprimă deschis punctele de vedere, cu o franchete dezarmantă. Nu stie să ascundă adevărul ci spune pe sleau ce are de spus. Este optimist, exuberant în relatie cu cei din jur, cu abilităti deosebite de comunicare, mai ales dacă subiectele de discutie sunt legate de politică, educatie, sport, religie, natură, vânătoare, bancuri, călătorii, distractii, lecturi. Studiul este foarte important pentru el, de aceea s-ar putea să aibă teluri foarte înalte în desăvârsirea educatiei sale, chiar dacă nu ajunge întotdeauna la nivelul spre care a tintit. Îi place să fie pregătit pentru orice situatie care ar putea apărea. Judecă bine orice situatie iar instinctul rareori îl înseală. Învată foarte usor limbi străine, încă de mic. Va avea sansa unor călătorii prin care va avea multe de învătat. A avut o copilărie frumoasă, chiar dacă s-a maturizat prematur fată de semenii săi. Îi plac excursiile în natură, plimbările cu bicicleta sau motocicleta, îi plac glumele si bancurile, îi place să facă sport si multă miscare. Studiază cu entuziasm, este adaptabil oricărui gen de comunicare, trece usor de la o mină sobră la una glumeată. Conversatiile sale sunt tonice si amuzante.

CASA III ÎN CAPRICORN indică multă precautie în exprimarea opiniilor în prima parte a vietii. Individul se abtine să spună ceva dacă nu are un motiv întemeiat de a face acest lucru, de aceea este considerat o persoană destul de secretoasă sau retrasă. Îsi alege cu grijă cuvintele ca să atingă efectul maxim prin utilizarea lor. Nu îi plac discutiile banale, de aceea unele persoane comunică mai greu cu el. În copilărie nu a fost prea interesat de scoală sau poate capacitatea lui de a învăta a fost sub asteptări. Totusi, la maturitate, acest lucru se schimbă si va fi înclinat spre studii aprofundate pentru a-si împlini telurile înalte, pentru că, în general, este o persoană care ia totul în serios. Este atras de domenii misterioase ale lumii si vietii, îi place să vorbească si să afle cât mai multe despre aceste subiecte. Totusi este o persoană mai tăcută în general. Sfaturile sale pot fi foarte utile si inteligente, de aceea ar putea avea succes într-o pozitie de consilier, actul vorbirii si al comunicării fiind modul cel mai bun de a se exprima. Are răbdare, ascultă interlocutorul fără să-l întrerupă, învată plin de ambitie, metodic, organizat, rezervat. Nu face afirmatii fără să gândească. Poate atrage respectul si admiratia pentru inteligenta sa. Când promite ceva, îsi îndeplineste promisiunea cu mult simt de răspundere. Nu are emotii când vorbeste, ci pare o persoană destul de sigură pe ce spune. E posibil să mai aibă frati mai mari de la care are ce învăta si cărora le cere adeseori sfatul. Va încerca toată viata să învete ceva nou, chiar si ca autodidact.

CASA III ÎN VARSATOR indică o inteligentă sclipitoare, dar mai mult de suprafată. Individul este constient de propria-i valoare, dar este prea zăpăcit, încercând să împace două lucruri total opuse în acelasi timp, fiind si mult prea împrăstiat, având un interes universal pentru tot ce miscă, dar practic spre nimic anume. Este inventiv, atât în exprimare cât si în gândire, dovedind originalitate, chiar extravagantă, uneori fiind un neînteles pentru cei din jur. Modul de a gândi este foarte progresist, cu mult înaintea celor din jur, dar, pe de altă parte, si foarte radical. Este atras mai ales de lucrurile noi si iesite din comun, banalitatea îl plictiseste. Are tendinta de a spune lucrurilor pe nume si să dea frâu liber tuturor gândurilor care îi trec prin minte. Studiază cu gândul la viitor, dar se interesează în acelasi timp de tot ce e nou în jurul său, ca să fie mereu în pas cu vremurile, nu-i place să rămână în urmă. Are un deosebit spirit de contradictie, dar totusi stie să lase pe cei de lângă să-si spună părerea, tratând pe toată lumea ca un egal în actul comunicării. E un companion si un interlocutor simpatic, plin de umor, spontan si modern în gândire. Are o minte liberă, fără granite, este atras de stiintă, politică, psihologie, paranormal, astrologie. E posibil să îi placă să facă parte, la un moment dat în viată, dintr-o asociatie sau o grupare cu interese comune, pentru că îi place să vină în sprijinul altora într-un cadru organizat, sau să împărtăsească idei altora, fiind si un mare altruist. Are mereu ce comunica lumii, si o face pe toate căile de comunicare posibile, fiindu-i la fel de usor să vorbească la telefon ca si a comunica prin internet. Poate chiar lega prietenii prin corespondentă. Viitorul este telul său, deci nu se va crampona de trecut niciodată. Va călători mult în tinerete, dacă nu în mod fizic, atunci cu sigurantă în plan mental. Există posibilitatea de a avea frati adoptivi sau rude care la origine au fost înfiate. Prietenia este totul pentru el, de aceea prietenii din tinerete îi vor rămâne alături pentru totdeauna.

CASA III ÎN PESTI indică o mare atractie spre subîntelesuri si simboluri. Subiectul tine la ideile proprii si nu le face publice oricui. Este emotiv când comunică, de aceea, în tinerete, e posibil să fi avut ceva probleme de dictie sau de comunicare. Îi place să fie mai mult singur si, în singurătate, este capabil de o activitate mentală foarte intensă, folosindu-si din plin imaginatia si creativitatea foarte bogată, mai ales în scris, din scrisul său născându-se basme si povesti cu totul deosebite. Scrie clar si concis, iar dintr-o gamă largă de alternative, o alege întotdeauna pe cea mai bună. Deciziile sale sunt întotdeauna bine cântărite. Poate fi timid în timpul claselor primare, de aceea preferă să stea mai mult în banca sa, desi e capabil de o gândire intensă. Preferă să tacă si să rămână în umbră, lăsând pe altii să se ridice, eventual pe baza ideilor sale. Dintr-o casă cu mai multi copii, el e posibil să fie visătorul si retrasul, mereu copilul neînteles.