GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

Astrograma personala. Casa VI – casa muncii si a sanatatii.



Ce reprezintă casa VI?
Ce spune despre casa VI pe astrograma ta natală?


CASA VI – casa guvernata de Mercur si Fecioara – il pune in legatura cu rolul sau in mediul ijn care traieste. Descrie munca, datoria, sarcinile asumate. Descrie starea de sanatate.

Cuvinte cheie: eu in slujba celorlalti, eu subalternul, eu supusul, datoria mea, munca mea de zi cu zi, starea mea de sanatate, curatenia mea.

Planurile vietii guvernate de casa VI: locul de munca, serviciul, relatia cu animalele, relatia cu unchii si matusile, comertul, examenele, relatiile profesionale, relatia cu subalternii, serviciul public, serviciile sociale, sanatatea, igiena, alimentatia, curatenia, regimul de viata, dieta, activitatile de organizare, arhivare, precizie, control, analiza.


În ce zodie se afla CASA VI pe astrograma ta natală?

Cum afli acest detaliu? Sa presupunem ca ai deja o astrograma natala personala, asemanatoare celei de mai jos, realizata de un astrolog sau de un soft de specialitate pe un site de astrologie. Casa VI este indicata cu cifra 6 ca un arc de cerc din cel de-al treilea cerc interior. Linia de inceput a casei VI cade, in acest exemplu, in Rac. Sau, daca ai si un tabel cu ca cel din partea dreapta a imaginii de mai jos, gasesti zodia in care cade casa VI in tabel, cu mentiunea ”6th house”. Asa poti verifica pe astrograma natala în ce zodie se află vârful casei VI, apoi citeste mai jos ce înseamnă.

ASTROGRAMA IUNIE 2018

CASA VI ÎN BERBEC indică o mare nevoie de mobilitate la lucru, poate mai mult ca oricine, pentru a-si consuma surplusul de energie si pentru a-si pune adrenalina în miscare. Este curajos la locul de muncă, acceptă adeseori proiecte pe care ceilalti nu au curajul să le realizeze, este rapid si expeditiv. Poate fi usor imprudent în muncă, neglijent, neatent, de aceea accidentele pot apărea frecvent la locul de muncă. Are tendinta de a exagera cu munca, de a se dedica total serviciului. Datorită energiei si dinamismului său reuseste să-i mobilizeze pe toti colegii, dar adeseori intră în conflict cu acestia datorită impulsivitătii si chiar agresivitătii de a se implica într-o muncă. Doreste mereu să iasă în frunte, nu acceptă usor pozitii de subaltern. E posibil ca unii din colaboratori să-l considere prea exigent, dar de fapt cea mai mare exigentă o arată asupra propriei sale persoane. Poate duce cu succes la îndeplinire munci fizice îndelungate, care cer efort sustinut si energie.

CASA VI ÎN TAUR arată că lenea si inactivitatea pot fi cei mai mari dusmani ai sănătătii subiectului, de aceea trebuie să fie foarte atent la greutate si siluetă, pentru că prin sedentarism, poate lua proportii greu de tinut sub control. Subiectul are o atitudine foarte practică si conservatoare la serviciu. Îsi îndeplineste sarcinile cu multă constiinciozitate, ca un muncitor disciplinat, fără a cere prea mult, decât ceea ce merită. Va trebui să fie foarte atent atunci când îsi va alege serviciul, pentru că dacă acesta nu îi oferă satisfactii si mai ales securitate, nu va găsi niciodată fericirea. Desi muncitor de felul său, uneori poate căpăta o lene cumplită, de unde nimeni nu-l mai poate scoate, si ar fi bine să fie lăsat în pace cu tabieturile sale sau stimulat cu o recompensă concretă de a se apuca din nou de treabă. Ar fi bine să caute un loc de muncă într-un domeniu legat de bănci, gestiune, finante, confort, alimentatie, agricultură.

CASA VI ÎN GEMENI indică o mare varietate de activităti profesionale, nu se poate rezuma la o singură directie, pentru că este foarte curios să încerce alte si alte activităti. De aceea îsi poate dispersa prea mult atentia sau energia în prea multe directii, nereusind să ducă totul la îndeplinire. Are abilităti stiintifice si tehnice deosebite. Pentru a da randament maxim la serviciu, trebuie să fie stimulat intelectual în permanentă. Nu suportă plictiseala si nici rutina, deci are nevoie de un loc de muncă în care apar mereu schimbări, deci în nici un caz lucru automat, repetitiv, mereu acelasi. Îi place să aibă sarcini profesionale în primul rând intelectuale, mentale, nu se dă în vânt după munci fizice sau artistice. El este omul logicii si al ideilor. Ar avea succes în domenii legate de cercetare, de afaceri sau finante, unde se cere o minte calculată si concentrată. Scrie clar si concis, stie să aleagă variantele cele mai inteligente si întotdeauna alege solutia cea mai bună. Este un coleg cu două fete, niciodată arătându-si adevărata fată. Este studios, deci ar putea fi un perpetuu învătăcel. Învată din mers noile sarcini profesionale. Se adaptează usor oricărui mediu profesional. Are nevoie de un mediu în care să intre mereu aer curat, respiratia fiind foarte importantă pentru el.

CASA VI ÎN RAC indică faptul că subiectul se simte la serviciu ca acasă. Există posibilitatea de a avea un serviciu în apropiere de casă sau chiar la domiciliu, de a fi o perioadă complet legat de casă (casnic) sau există posibilitatea de a lucra în acelasi loc cu părintii sau cu alte rude apropiate. Caută să-si decoreze locul de muncă la fel ca la el acasă, dar este mai ales atras de un decor clasic, mai mult în stil retro, si nu este un mare amator de mobilier modern. Este foarte eficient să lucreze noaptea, deci ar da randament în lucru în schimburi. Locurile de muncă sunt totusi instabile, le poate pierde foarte usor, dar există si posibilitatea să iasă la pensie din acelasi loc din cel la care a fost angajat prima oară. E recomandabil să lucreze în apropiere de sau într-un restaurant, grădinită, în contact cu copiii, în institutii de stat (notariat, primărie, prefectură), în port sau în apropiere de ape, în afaceri cu îmbrăcăminte, jucării sau cărti.

CASA VI ÎN LEU arată că munca este motorul vietii acestei persoane. Fără activitate, se simte fără rost. E mândru de realizările sale si e capabil să se dedice total muncii sale, trup si suflet. Doreste ca produsul muncii sale să fie apreciat, recunoscut, lăudat, trăind mai mult din aprecieri decât din recompense materiale. Ar fi capabil chiar să lucreze adeseori pe gratis numai să stie că munca sa este recunoscută la justa valoare. Este dominator în relatiile cu colegii si colaboratorii, caută mereu să iasă în evidentă si preferă mai mult o muncă de conducere, de organizare, în care el să joace un rol important, deasupra tuturor, nesuportând prea usor subordonarea. Se simte distrus când simte că nu primeste recunoasterea pe care crede că o merită si insuccesul sau sub-aprecierea îl îmbolnăvesc. Îi place să atragă mereu atentia. Locul său de muncă trebuie să fie bine luminat de soare, cu fata spre sud, nu dă randament în turele de noapte. Îi trebuie un mediu profesional bine mobilat, luxos, în care să se simtă în sigurantă, într-o zonă de centru. Dacă se află într-un birou, e bine ca locul său de lucru să fie chiar în centrul încăperii, pozitiile marginale nefiindu-i prielnice. Face uneori din muncă o adevărată sărbătoare si apreciază foarte mult petrecerile între colegi. Ar fi bine să aibă un serviciu în legătură cu copiii, distractiile, bijuteriile, speculatiile financiare, sportul, competitiile, vacantele, într-o ambasadă, muzeu, teatru, casă de modă, scoală.

CASA VI ÎN FECIOARA indică o fire foarte muncitoare si serioasă la locul de muncă. Analizează detaliat orice lucru, organizează totul cu minutiozitate, nu pierde din vedere nimic înainte de a începe un proiect. Poate fi un foarte bun strateg si planificator pe etape a muncii sale si a colegilor săi. Nu îi place neapărat o pozitie de lider, ci preferă să fie simplu subaltern care-si vede de treaba sa, asumându-si responsabilitătile care-i revin. I s-ar potrivi să lucreze într-o fabrică, o uzină, într-o bibliotecă, un birou (orice sistem functionăresc), în spital sau farmacie (sau orice alt mediu legat de sănătate si igienă), într-un domeniu legat de animale (veterinar, grădină zoologică, abator etc), în legătură cu depozite, magazine, sisteme de control, inspectie, verificare, analiză, expertiză, statistică, productie, industrie, planificare. Este un perfectionist în ce face, se leagă de orice detaliu, dar asta uneori îi poate împiedica avansul în muncă. Este foarte pretentios atât cu sine cât si cu ceilalti, nu acceptă compromisuri de calitate si nu iartă nici o eroare. Poate fi chitibusar, legându-se de fleacuri si pierzând din vedere ansamblul care poate fi în esentă bun. Poate fi un bun prestator în servicii repetitive, de rutină, si munca legată de cifre poate fi potrivită pentru el. Are obiceiul de a-si face prea multe griji în munca sa, ceea ce-i poate cauza probleme de sănătate. Se stresează prea mult la serviciu.

CASA VI ÎN BALANTA indică o fire foarte cooperantă în orice chestiuni profesionale. Subiectul este plin de amabilitate la locul de muncă, încearcă să mentină relatii armonioase cu toată lumea, doreste o atmosferă tihnită si pasnică în relatie cu colegii. Va sti să si-i apropie mereu cu un sprijin sincer si cu sufletul deschis, mereu cu zâmbetul pe buze. Este o persoană inteligentă care stie să se facă plăcută, atractivă, cu mult sarm, deci există mari sanse de a atinge o mare popularitate printre colegi, superiori sau subalterni. Poate avea parte de un mediu de lucru plăcut, fără tensiuni frecvente, în care va încerca să rămână diplomat chiar si în momentele dificile. Va încerca să rezolve orice problemă pe căi amiabile, fără ceartă sau conflicte inutile, sau va juca adeseori rol de conciliator în momente conflictuale. Îi place colectivul său de lucru, leagă prietenii plăcute cu colegii, dar de suprafată totusi, si întotdeauna îi tratează corect pe colegii săi. Simtul cooperării si mai ales sprijinul reciproc va marca relatiile sale de lucru. Chiar si în cazul unor diferende de opinie va încerca să-si mentină calmul, deci va fi un coechipier pasnic. Nu-i place să lucreze singur, îi place munca de echipă, în care fiecare să îl completeze pe celălalt cu punctul său de vedere. Nu are tendinte egoiste sau egocentriste, ci mereu este interesat si de opinia celuilalt. Dacă are ghinionul să lucreze într-un ambient dezechilibrat – cu tensiuni si nedreptăti vizibile – se poate îmbolnăvi literalmente din cauza lipsei de armonie. Are neapărată nevoie de un mediu pasnic pentru a evolua profesional. Poate lucra într-un mediu medical, juridic, artistic, monden, social.

CASA VI ÎN SCORPION indică angajament exagerat fată de locul de muncă, dar există mari riscuri de a pierde locul de muncă de câteva ori în viată, cu risc de somaj. Subiectul este foarte nervos si agitat, de aceea este greu de lucrat cu el. Este un subaltern dificil, invidios, dusmănos, dar care dă mult randament. Poate lucra în domenii de cercetare (laborator, experimente stiintifice) sau de investigatie (jurnalism, politie, criminalistică, detectiv, psihologie). Poate fi atras sexual de unii colegi de birou sau, dacă e sef, de unii subalterni, existând chiar risc de hărtuire sexuală (ori din partea sa, ori din partea superiorului). Are nevoie de un loc de muncă departe de ochii lumii, mai retras si mai obscur, care să detină un oarecare mister: ascuns într-un ungher, într-o cameră secretă sau separată, în spatele unei usi mereu închise, unde nu are oricine acces. Se concentrează foarte bine la ce are de făcut dar are tendinta de a face mari gafe din grabă sau neatentie, prin care poate strica tot. Este un sef foarte intransigent care cere întotdeauna perfectiunea.

CASA VI ÎN SAGETATOR arată că subiectul are tendinta de a munci prea mult pentru că are permanentă nevoie de provocare si activitate. Muncind prea mult, nu mai reuseste să se odihnească si se poate îmbolnăvi. Are nevoie de iesiri în natură si plimbări în pădure. Poate lucra de multe ori detasat de sediul de bază al institutiei în care lucrează, deci e posibil să aibă multe deplasări în alte localităti sau alte tări. Locul de muncă e mereu în continuă schimbare, de fiecare dată în altă parte sau de fiecare dată cu o sarcină nouă, neexistând riscul de a se plictisi. Îi place să fie independent în muncă, nu acceptă usor autoritatea altuia, dar îsi îndeplineste sarcinile cu multă seriozitate. E cam grăbit în muncă, dar graba poate fi uneori privită si ca eficientă, desi uneori riscă să facă greseli din neatentie. Este un coleg simpatic, cu mult spirit de conducere, un om jovial, care se face usor plăcut în colectivul în care lucrează. Se adaptează în orice mediu profesional. Îsi vede de treaba lui cu mult optimism si nu se plânge niciodată că ar avea prea mult de lucru. I-ar prii să lucreze într-un mediu cât mai aproape de natură, sau într-o încăpere spatioasă, cu multe plante, cu ferestre mari si multe usi si cu sursă de lumină naturală. Dacă aceste conditii nu sunt întrunite si stă într-o încăpere închisă, neaerisită si luminată artificial, nu va da niciodată randament si se va simti mereu obosit si bolnav. Ar putea lucra în institutii care au ca domeniu de activitate turismul, exploatarea, educatia, învătământul, dreptul, transporturile, comertul exterior, legături cu tări străine.

CASA VI ÎN CAPRICORN indică un mediu profesional destul de auster, fără un număr foarte mare de colegi si mai ales un mediu îmbătrânit. Totusi printre colegii săi de lucru sunt persoane pe care le admiră si de la care va avea mereu ceva de învătat. Nu respinge sfaturile colegilor mai în vârstă ci îsi dă seamă că poate afla mult de la cei cu experientă. Se concentrează foarte bine la sarcinile de serviciu. Are un dezvoltat simt al răspunderii. Caută să respecte disciplina si politica institutiei în care lucrează, deci va respecta legile locului de muncă. Este foarte exigent cu sine si cu ceilalti. Nu caută varietatea în muncă ci va reusi să-si păstreze locul de muncă mult timp, până când va atinge cel mai înalt nivel al realizării sale profesionale. Evită lucrul în echipă, preferă să lucreze singur, deci nu este foarte cooperant. Este un muncitor serios si sobru care nu fuge de răspundere ci îsi vede de treaba sa cu multă perseverentă. Lucrează lent, dar sigur, fără să se grăbească. Presiunea timpului nu îi este prielnică, deci un astfel de om nu dă randament în proiecte urgente. Lucrează organizat, ordonat, sistematic, după un program foarte bine pus la punct. Nu face nimic la întâmplare. Poate întârzia uneori să-si ducă la bun sfârsit proiectele. Dă dovadă de multă răbdare în actiuni de durată si ia totul pe rând, detasat si rece. E prudent, nu face nimic la primul impuls ci calculează de zece ori înainte de a decide. Poate fi un bun sfătuitor pentru colegii săi, dar si el are uneori nevoie de sfaturi. Ar putea lucra bine în functii administrative, de consiliere, în agricultură, anticariate, în industria lemnului, în muncă de control si analiză, în profesiuni legate de matematică, geologie, arhivă, biblioteci. Poate lucra în frig sau în medii austere fără probleme.

CASA VI ÎN VARSATOR arată că subiectul este eficient mai ales într-un mediu profesional modern, mobilat cu toate utilitătile timpurilor actuale. Va căuta să îsi lase o notă de originalitate si în mediul său de muncă. Este un colaborator bun, desi încearcă să rămână detasat de colegii săi. Este eficient mai ales în munca de echipă sau în cadrul unor organizatii, si mai putin pe cont propriu. Dă randament în locuri de muncă bine dotate, cu calculatoare si birotică ultimul tip, ca angajat în firme de marketing, cercetare, perfectionare, asistentă socială, televiziune, organisme internationale, partide politice, învătământ, aeroporturi, gări, farmacie, calculatoare, dar fără a avea neapărat specializare în acestea, ci doar loc de muncă în astfel de domenii.

CASA VI ÎN PESTI indică posibilitatea de a lucra într-un spatiu retras, departe de forfota lumii, mai bine zis poate avea o functie de culise, nu una care îl scoate în prim plan. Rolul său e esential în colectivul său de lucru, dar nu i se va acorda niciodată aprecierea pe care o merită. Întotdeauna va fi dezavantajat, dar se va obisnui cu această pozitie secundară tot timpul, învătând să se sacrifice pentru altii. Este posibil ca uneori să lucreze singur, într-un spatiu izolat. Are tendinta de a-si face prea multe griji legate de serviciu, se stresează prea mult, uneori nici nu doarme noaptea din cauza problemelor profesionale. Uneori are tendinta de a se lamenta prea mult din cauza problemelor de serviciu. asteptând compasiune de la superiori sau colegi. Pentru că suferă atât de mult, nu sunt excluse problemele de sănătate. Îi este teamă de esec, nu are încredere în deciziile sale la serviciu, deci va căuta mereu pe altcineva deasupra sa care să-i supervizeze si aprobe actiunile. Are tendinta de a se eschiva, de a fugi de răspundere la serviciu, si asta tot din cauza fricii sale de a gresi. Pentru a găsi satisfactia în muncă, ar trebui să îsi creeze un mediu relaxat, linistit, retras. Uneori îsi face din carieră un vis pe care vrea să si-l atingă, dar îi este foarte greu să reusească. Este foarte visător, visează cu ochii deschisi la un mediu profesional ideal, dar nu prea va avea parte de asta, de aceea există mari riscuri de a suferi deceptii din cauza muncii. Uneori e atât de detasat si dezinteresat de muncă, încât ceilalti l-ar putea crede lenes. Totusi, naiv din fire, poate fi usor influentat si chiar fraierit de colegi care pot profita de bunăvointa sa. E foarte sensibil la nevoile colegilor, ajută oricând i se cere, chiar de-ar fi să uite total de nevoile sale.