GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

2. Se pot confunda cristalele? PIETRE SI CRISTALE VIOLET.

Home > Despre cristale > Culorile cristalelor > Cristale violet

PIETRE SI CRISTALE VIOLET
Se pot confunda cristalele? E chiar atat de greu sa le deosebesti? Poti sa te pacalesti?

La prima vedere, asemanarea dintre cristale poate fi izbitoare, incat chiar si unii vechi cunoscatori intr-ale pietrelor se pot insela. Ca sa eviti situatia, in primul rand, e bine sa cumperi cristale de la magazine specializate. Am vazut multe magazine care vand Calcit in loc de Citrin, Malahit artificial in loc de Malahit natural, Howlit bleu in loc de Turcoaz, sticla in loc de Cuart si lista poate continua… Nu e (neaparat) rea intentie, ci mai degraba lipsa unei informari aprofundate in acest sens, pentru ca da, se pot face multe confuzii!

Daca ai dubii cu privire la cristalele pe care le detii, iata aici un mic indrumar vizual pentru a deosebi cristalele care seamana foarte mult intre ele.


(Partea a II-a)

Nu orice piatra violet e… AMETIST!

Afla de aici cate cristale cu nuante apropiate sunt, care pot fi usor confundate.

Pietrele naturale de culoare predominant VIOLET, LILA, MOV sunt:
      

AMETISTUL este sticlos, semiopac sau semitransparent, nu are culoare uniforma, poate avea diverse nuante de violet – de la violet pal, violet lila pana la violet foarte inchis – sau poate avea si straturi albe. Poate fi confundat cu Ametrinul, Fluoritul mov, Agatul violet.

     
AMETIST LILA/LIGHT/LAVANDA AMETIST CHEVRON (violet+alb) AMETIST VIOLET DARK

AGATUL VIOLET este  un agat natur colorat artificial pe cale industriala, doar pentru frumusete. De aceea nuanta violet este vizibil nenaturala, exagerata, usor de diferentiat fata de alte pietre mov, de culori naturale.  Datorita culorii si striatiilor din ate nuante apropiate poate fi confundat cu Ametistul.

  
AGAT VIOLET

AMETRINUL este foarte asemanator Ametisului, este sticlos, semitransparent, nu are culoare uniforma,  singura diferenta fiind petele galbui de diverse intensitati. Poate fi usor de confundat cu Ametistul, mai ales daca petele galbui sunt foarte vagi.

  
AMETRIN

FLUORITUL are mai multe culori – deci nu are culoare uniforma – si chiar le poate contine in aceeasi piatra. Poate fi incolor – deci poate trece ca si Cuart foarte usor – roz pal, bleu pal, bleu-vert, vernil pal pana la intens, violet pal pana la intens – aici putand fi usor de confundat cu Ametistul. Este sticlos, transparent sau semitransparent, dar fiind o piatra mai moale, prin comparatie cu Ametistul, de exemplu, lasa o senzatie de moliciune, de piatra moale

 
FLUORIT

LEPIDOLITUL poate fi de mai multe nuante – bleu-violet, roz pal, roz-ciclam – una dintre ele batand spre violet. Este usor poroasa, opaca, nu are culoare uniforma si prezinta pete albe, roz, violet. ciclam. Poate fi confundat cu Ametistul, Charoitul, Kunzitul, Turmalina roz, Aventurinul purpuriu, Rodonitul, Rodocrozitul.

  
LEPIDOLIT

KUNZITUL seamana cu Aventurinul, prezinta sclipiri de mica in interior, este opac, are o culoare intens purpurie. Poate fi confundat cu Aventurinul purpuriu, Sugilitul, Lepidolitul, Ametistul, Charoitul.

CHAROITUL este o roca opaca, tare, rece, si poate fi confundat cu Ametistul, Lepidolitul, Sugilitul. Unul din indiciile care il diferentiaza de alte pietre mov este pretul fiind o piatra mai rara si in general scumpa.

 

SUGILITUL poate fi confundat cu Ametistul, Charoitul, Lepidoltul, Agatul mov. Este opac, si poate avea nuante de la un violet foarte pal, roz fucsia pana la violet-indigo. Unul din indiciile care il diferentiaza de alte pietre mov este pretul fiind o piatra rara si in general scumpa.

Bucurati-va de cristale!