GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

11. Se pot confunda cristalele? PIETRE SI CRISTALE ORANGE.

Home > Despre cristale > Culorile cristalelor > Cristale portocalii

CRISTALE SI PIETRE PORTOCALII
Se pot confunda cristalele? E chiar atat de greu sa le deosebesti? Poti sa te pacalesti?

La prima vedere, asemanarea dintre cristale poate fi izbitoare, incat chiar si unii vechi cunoscatori intr-ale pietrelor se pot insela. Ca sa eviti situatia, in primul rand, e bine sa cumperi cristale de la magazine specializate. Am vazut multe magazine care vand Calcit in loc de Citrin, Malahit artificial in loc de Malahit natural, Howlit bleu in loc de Turcoaz, sticla in loc de Cuart si lista poate continua… Nu e (neaparat) rea intentie, ci mai degraba lipsa unei informari aprofundate in acest sens, pentru ca da, se pot face multe confuzii!

Daca ai dubii cu privire la cristalele pe care le detii, iata aici un mic indrumar vizual pentru a deosebi cristalele care seamana foarte mult intre ele.


Partea a XI-a: PIETRE SI CRISTALE PORTOCALII

Nu orice piatra portocalie e… CARNEOL. Afla de aici cate cristale cu nuante apropiate sunt, care pot fi usor confundate.

Pietrele naturale de culoare predominant orange sunt:
    

AGATUL DE FOC nu este neaparat orange, dar in cele mai multe ocazii contine o nota dominanta de orange. Ceea ce este specific este paienjenisul intersectat de firisoare de diverse alte culori: rosu, bej, gri, orange, marouri.

AGATUL ROSU  e foarte asemanator CARNEOLULUL ba chiar de multe ori figureaza sub acest nume. In general nu e altceva decat AGAT NATUR colorat in portocaliu, fiind una din pietrele care se preteaza cel mai usor la a fi colorata artificial.

AVENTURINUL ORANGE are ca specific nuanta foarte uniforma de orange, dar in cazul acestei pietre nuanta poate varia de la un orange deschs, aproape galben, catre un orange extrem de inchis, asemanator Carneolului.

 

CARNEOLUL,  asa cum ii spune si numele, este mai… carnos, are o culoare mai profunda, o textura mai uniforma. Poate prezenta atat vinisoare ca Agatul de foc, cat si straturi din alte nuante de orange ca Agatul Rosu.

PIATRA SOARELUI desi nu e predominant portocalie, prezinta irizatii aramii de cupru, ce dau pietrei o nota orange. Nu poate fi neaparat confundat cu alte pietre portocalii, dar poate fi usor imitata artificial.

Iata acelasi produs din toate cristalele in nuante de ORANGE. Le recunosti?