GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

9. Se pot confunda cristalele? PIETRE SI CRISTALE NEGRE.

Home > Despre cristale > Culorile cristalelor > Cristale negre

PIETRE SI CRISTALE NEGRE


Se pot confunda cristalele? E chiar atat de greu sa le deosebesti? Poti sa te pacalesti?

La prima vedere, asemanarea dintre cristale poate fi izbitoare, incat chiar si unii vechi cunoscatori intr-ale pietrelor se pot insela. Ca sa eviti situatia, in primul rand, e bine sa cumperi cristale de la magazine specializate. Am vazut multe magazine care vand Calcit in loc de Citrin, Malahit artificial in loc de Malahit natural, Howlit bleu in loc de Turcoaz, sticla in loc de Cuart si lista poate continua… Nu e (neaparat) rea intentie, ci mai degraba lipsa unei informari aprofundate in acest sens, pentru ca da, se pot face multe confuzii!

Daca ai dubii cu privire la cristalele pe care le detii, iata aici un mic indrumar vizual pentru a deosebi cristalele care seamana foarte mult intre ele.


Partea a IX-a: PIETRE SI CRISTALE NEGRE

Nu orice piatra neagra e… ONIX! Afla de aici cate cristale cu nuante apropiate sunt, care pot fi usor confundate.

Pietrele naturale de culoare predominant neagra sunt:
     

 

SARDONIX ONIX NEGRU

Sardonixul poate trece usor drept Onix Negru, dar petele maronii ale Sardonixului fac diferenta.

 OBSIDIAN NEGRU CUART FUMURIU

Obsidianul Negru poate fi usor de confundat cu un Cuart Fumuriu. Amandoua sunt sticloase si lucioase, amandoua sunt transparente, dar difera intensitatea culorii. Obsidianul Negru este mai intens negru, Cuartul Fumuriu bate usor in cenusiu-maroniu, nuantele fiind foarte vizibile daca privesti pietrele in zare.

TURMALINA NEAGRA ONIX NEGRU

TURMALINA NEAGRA seamana cu ONIXUL NEGRU , diferenta fiind tuseul. Turmalina neagra are un tuseu mai moale (este o piatra moale, se sparge usor), eventual si fisurile sau fibrele care se vad la suprafata sunt un indiciu ca ar fi Turmalina si nu Onix, acesta din urma avand o duritate mai mare. Chiar si daca dai usor cu unghia pe piatra iti dai seama de diferenta dintre cele doua, senzatiile de moliciune a Turmalinei sid e duritate a Onixului fiind evidente.

 BAZALT SHUNGIT

Bazaltul poate fi usor confundat cu Shungit, diferenta facand-o tuseul, Shungitul, fiind un carbune fosilizat, da impresia unei pietre moi, calde, pe cand bazaltul este o roca mai dura.

OBSIDIANUL FULG-DE-NEA

E greu de confundat, petele alb-gri sub forma de fulgi de pe suprafata fiind un indiciu care nu poate alsa loc de confuzii.