GOOD LIFE MAGAZINE

"Eu sunt..."

Search
HOROSCOPUL ZILNIC ACVARIA.COM * ACVARIA.RO

Horoscop zodia BERBEC Horoscop zodia TAUR Horoscop zodia GEMENI Horoscop zodia RAC Horoscop zodia LEU Horoscop zodia FECIOARA Horoscop zodia BALANTA Horoscop zodia SCORPION  Horoscop zodia SAGETATORHoroscop zodia CAPRICORN Horoscop zodia VARSATOR Horoscop zodia PESTI

8. Se pot confunda cristalele? PIETRE SI CRISTALE GRI.

Home > Despre cristale > Culorile cristalelor > Cristale gri

PIETRE SI CRISTALE GRI CENUSII


Se pot confunda cristalele? E chiar atat de greu sa le deosebesti? Poti sa te pacalesti?

La prima vedere, asemanarea dintre cristale poate fi izbitoare, incat chiar si unii vechi cunoscatori intr-ale pietrelor se pot insela. Ca sa eviti situatia, in primul rand, e bine sa cumperi cristale de la magazine specializate. Am vazut multe magazine care vand Calcit in loc de Citrin, Malahit artificial in loc de Malahit natural, Howlit bleu in loc de Turcoaz, sticla in loc de Cuart si lista poate continua… Nu e (neaparat) rea intentie, ci mai degraba lipsa unei informari aprofundate in acest sens, pentru ca da, se pot face multe confuzii!

Daca ai dubii cu privire la cristalele pe care le detii, iata aici un mic indrumar vizual pentru a deosebi cristalele care seamana foarte mult intre ele.


Partea a VIII-a: PIETRE SI CRISTALE GRI SAU CENUSII

Nu orice piatra gri e… CUART FUMURIU! Afla de aici cate cristale cu nuante apropiate sunt, care pot fi usor confundate.

Pietrele naturale de culoare predominant gri sunt:
       

 

 HEMATIT   HIPERSTEN OCHI DE SOIMLABRADORIT

HEMATITUL da impresia unei bucati de metal lucios si este rece.
HIPERSTENUL este tot gri, dar prezinta irizatii lucioase – efect de iridiscenta – in functie de unghiul in care bate lumina.
OCHIUL DE SOIM are si el irizatii, dar diferenta o face nuanta, fiind un gri inchis ce bate in bleumarin.
LABRADORITUL este tot gri, dar poate prezinta linii albastre sau aurii in functie de unghiul in care bate lumina.

 CUART FUMURIU  AGAT NATUR

CUARTUL FUMURIU poate fi uneori confundat cu AGAT NATUR. Dar Cuartul Fumuriu este transparent si are o usoara tenta maronie, pe cand Agatul natur este usor translucid si poate prezenta striatii, straturi paralele de diverse nuante.

MAGNETIT HEMATIT BRUTPIRITA

MAGNETITUL poate fi confundat cu HEMATITUL. Diferenta o face structura, avand forma de octaedru si poate presenta magnetism natural.  Pot fi confunsate si cu PIRITA, dar aceasta din urma are o usoara tenta aurie.

 LABRADORIT SERAFINIT

LABRADORITUL prezinta irizatii albastre si galbene, in schimb SERAFINITUL are  o usoara tenta verde-kaki. Serafinitul prezinta si ea irizatii argintii, asemanatoare unor aripi de inger.